Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Доспат на дъно
Модератор: sapuna
Доспат на дъно
Здравейте,всички.Ще почивам една седмица на Доспат.Не съм ходил до сега.За пастърва ще се подготвя,но искам да попитам има ли смисъл да пробвам на дънни пръчки и ако мислите че има даите малко съвет какво да приготвя и какво да очаквам .....Предварително благодаря.
разбира се
Разбира се че трябва да опиташ.Миналата година по това време там извадихме да дъно внушително количества бабушка и червеноперка.
Наслука !!!
Наслука !!!
-
- кандидат преподавател
- ivanka
- Модератор
- Обратна връзка:
Привет,
аз в неделя се върнах от четирдневен риболов на Доспат. Бяхме откъм стената. В интерес на истината риболова беше доста тегав, а и хората около нас нищо н хванаха. На дъно излизаха червеноперки и каракуди, а на плувка костур. Но и те се появяваха доста рядко. Само в неделя сутринта каракудата тръгна за около няколко часа на плувка много близо до брега.
Това което аз знам и от други приятели, които познават гьола - нивото на водата в язовира е спаднало доста, което се отразява доста на риболова там.
Все пак това нищо не значи. В риболово ден с ден не си приличат, така че дано извадиш късмет и накъсаш пъстървата.
Аз лично мисля да ходя натам чак към края на август.
аз в неделя се върнах от четирдневен риболов на Доспат. Бяхме откъм стената. В интерес на истината риболова беше доста тегав, а и хората около нас нищо н хванаха. На дъно излизаха червеноперки и каракуди, а на плувка костур. Но и те се появяваха доста рядко. Само в неделя сутринта каракудата тръгна за около няколко часа на плувка много близо до брега.
Това което аз знам и от други приятели, които познават гьола - нивото на водата в язовира е спаднало доста, което се отразява доста на риболова там.
Все пак това нищо не значи. В риболово ден с ден не си приличат, така че дано извадиш късмет и накъсаш пъстървата.
Аз лично мисля да ходя натам чак към края на август.
Уточнявам:Аз ще сам в местноста Орлино от към Сърница.Поборников казва че там са шараните (аз като отида ще станат с един повече)та на какво да ги пробвам,говорим за дъно.И оште малко инфо дайте за пастървата ,нямам лодка щте я мъча от брега,с какво да я нахраня,и как ще взима.....болдо, болонез,плувка,споделете не се стеснявайте...
Пъстърва на Доспат
Преди доста години бях десет дена на язовира от страната на Сърница.
Имах вече няколко несполу4ливи дни за пъстърва докато не намина един местен рибар и ми даде много добър съвет.
Уклея в язовира имаше тения и все се блъскаше и търкаше в брега така че беше лесно да се хване с кеп4е.Изваждаш тенията от корема му и правиш панделка на куки4ката след което хвърляш на дъно.Много успешна стръв за пъстървата в този язовир.
Дано съм ти бил полезен.
На слука.
Имах вече няколко несполу4ливи дни за пъстърва докато не намина един местен рибар и ми даде много добър съвет.
Уклея в язовира имаше тения и все се блъскаше и търкаше в брега така че беше лесно да се хване с кеп4е.Изваждаш тенията от корема му и правиш панделка на куки4ката след което хвърляш на дъно.Много успешна стръв за пъстървата в този язовир.
Дано съм ти бил полезен.
На слука.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
токущо се прибирам от доспат на дъно на бял червеи дава на плувка само червеноперка каракуда и тук там някой костур на торен близо до брега е на 15 -20 метра и да се уцели чисто дъно . е те това е . за 4 дена 20 пъстърви около 250-300 грама и каракуди и червеноперки на корем. на дъното вечер на рибе дава пъстърви ама редко.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Пъстърва на Доспат
Същата стръв важи на някои язовири и за ШАРКО.Ponsa написа:.Много успешна стръв за пъстървата в този язовир.
Дано съм ти бил полезен.
На слука.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ