Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Алино, пролетен ден през януари
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Алино, пролетен ден през януари
С затоплянето на времето взеха да се изпаряват и моите надежди за продължителен зимен риболов през този сезон.
В петък вечерта установих, че всичките ми другари по зимен риболов се отказаха под различни поводи от излет, явно високите температури спираха ентусиазма им.Наспах се едно хубаво и в събота сутринта като видях яркото слънце и синьото небе над Витоша, вече беше ясно че отивам на Алино, пък каквото ще да е.
Когато тръгвах от София температурата беше + 3 С, а на Ярема термометъра показваше +10 С. Чак се притесних за състоянието на леда.
На подхода към язовира се засякохме с Чируза и си правихме компания този ден.
Слязохме до брега, а там както казва Бат Стан – „леда е чук”
. Як и здрав лед с дебелина 25 см. След малка разходка се установихме в устието, където имаше две компании от колеги, Чируса се разприказва с други съфорумци, с които се познаваше и се настанихме до тях.

Другата група ловеше в плитката част на устието.

Денят беше като пролетен, синьо небе с леки перести облаци, нямаше много хора и спокойствието беше пълно.Имаше лек вятър, но прошумяваше високо по върховете на боровете. Това ми е вторият излет на този язовир тази зима и наслаждението от риболова на лед в планината ме обзе напълно. В тези моменти се освобождавам от негативизма, натрупан през седмицата, сякаш се пренасям в друг, по-добър свят, действа ми като прераждане. Много го обичам този риболов. А това е природата наоколо.

Тук Чируза е в действие на първата си дупка.

След като Бат Стан обяви категория за каракуда на Алино, то Чируза може пък да заяви категория за уловена щука там.Не можах да и взема мерките, защото той побърза да я върне обратно, та да натрупа маса до другата зима и като стане поне 0.8 кг пак да му дръпне на мормишката с влакно 0.08 и тогава да се види кой – кого.

Това е северният бряг, вечната сянка.

Рибките дърпаха прилично, като се има в предвид, че отидохме почти по обедно време, дребнички разбира се. Това е улова ми за деня, около четиридесет рибета.

След обяд, времето се промени и взе, че заваля дъжд.Дано не изяде леда, че тогава ще смажем ледобурите
.
В петък вечерта установих, че всичките ми другари по зимен риболов се отказаха под различни поводи от излет, явно високите температури спираха ентусиазма им.Наспах се едно хубаво и в събота сутринта като видях яркото слънце и синьото небе над Витоша, вече беше ясно че отивам на Алино, пък каквото ще да е.
Когато тръгвах от София температурата беше + 3 С, а на Ярема термометъра показваше +10 С. Чак се притесних за състоянието на леда.
На подхода към язовира се засякохме с Чируза и си правихме компания този ден.
Слязохме до брега, а там както казва Бат Стан – „леда е чук”

Другата група ловеше в плитката част на устието.
Денят беше като пролетен, синьо небе с леки перести облаци, нямаше много хора и спокойствието беше пълно.Имаше лек вятър, но прошумяваше високо по върховете на боровете. Това ми е вторият излет на този язовир тази зима и наслаждението от риболова на лед в планината ме обзе напълно. В тези моменти се освобождавам от негативизма, натрупан през седмицата, сякаш се пренасям в друг, по-добър свят, действа ми като прераждане. Много го обичам този риболов. А това е природата наоколо.
Тук Чируза е в действие на първата си дупка.
След като Бат Стан обяви категория за каракуда на Алино, то Чируза може пък да заяви категория за уловена щука там.Не можах да и взема мерките, защото той побърза да я върне обратно, та да натрупа маса до другата зима и като стане поне 0.8 кг пак да му дръпне на мормишката с влакно 0.08 и тогава да се види кой – кого.
Това е северният бряг, вечната сянка.
Рибките дърпаха прилично, като се има в предвид, че отидохме почти по обедно време, дребнички разбира се. Това е улова ми за деня, около четиридесет рибета.
След обяд, времето се промени и взе, че заваля дъжд.Дано не изяде леда, че тогава ще смажем ледобурите

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Алино, пролетен ден през януари
Браво, страхотен подледен риболов, аз още не мога да пробвам ледобура !
Докато се наканя, леда взе да се топи.
Докато се наканя, леда взе да се топи.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- сериозен играч
Много красиво
и риба дава 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много добър излет,Бравооо

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Страхотен репортаж , колега !
Аз лично бях за първи път на Алино и много ми допадна. Природата направо ме смая..уникално..като добавим и активноста на рибите - удоволствието бе на макс.
С Чируза и друг път сме се засичали , но сега и с теб направихме сефтето
Ето и нашия улов :

Аз лично бях за първи път на Алино и много ми допадна. Природата направо ме смая..уникално..като добавим и активноста на рибите - удоволствието бе на макс.
С Чируза и друг път сме се засичали , но сега и с теб направихме сефтето

Ето и нашия улов :
-
- кандидат преподавател
Страхотно сте си изкарали пичове !
Браво на вас !

Браво на вас !

Върл Shimano фен!
- szhristov
- ще става разбирач

Поздравления за излета, дано не е последния преди лятото

Поздрави

...и наслука
-
- разбира нещата
Хубав излет! Гледам, че и рибоци е имало. Поздравления! А зимата - тя тепърва започва. 

Колкото повече толкова повече!
-
- ще става разбирач
Много красиво от където и да го погледне човек,поздравления.Не очаквах,че леда все още държи човек но както виждам е факт.За съжаление както е тръгнало може би това ще е последната тема за реален подледен риболов.Или прибързвам все пак е 15-ти януари и е 10 градуса над нулата.
Февруари може да ни изненада ,да не губим надежда
Февруари може да ни изненада ,да не губим надежда

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- jorro11
- ще става разбирач
Добър риболов се е получил на иначе красивия ,но доста обезрибен язовир Алино.Браво за репортажа и риболова!
-
- ще става разбирач
Доста добър риболов се е получил
,а релакса наистина е бил невероятен.

Искрено ви завиждам за прекрасния излет!