За щука около Благоевградско и софия

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

За щука около Благоевградско и софия

Мнение от Д.Граховски »

Колеги здравейте пускам тази тема защото ми омръзна да ловя малки щукленца някой може ли да ми помогне и да ми каже къде мога да хвана сносна щука или пък сом около Благоевград или София пък било то и на платен риболов(но за предпочитане неплатено) и ако може пък и на блеснички или воблерче направо златни ще сте :) Благодаря ви предварително
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: За щука около Благоевградско и софия

Мнение от snegk »

Колега, пускай темите в правилния раздел. :!:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

пак съм объркал :oops: :oops: :oops: 2ри път

Изображение

RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Благоевград:
1. Бистраците - щука има, излиза предимно на тапа, опитвал съм силикони, воблери и блесни, но без успех до сега. Виждал съм да влизат с лодки за сом, но с кльонка не успяха да вдигнат риба.
2. Баластриерите на Кочериново - схемата в почти същата, с малката разлика че щуката излиза на блесна и воблер, но лятото имаше много малко, да не кажа никакви места понеже има адски много закачки. Това е едно от местата където имаше адски много лин, но местните тъпаци (бракониерите от Стоб, Кочериново, Бобошево и др.) мятат мрежи и се сещаш какво става.
3. Логодаж(Стойковци)- сом, но ти трябва лодка или да стискаш палци рибата която хванеш да не се забие във водораслите. Щука не знам дали има, но никога не е късно да излезе.
4. Има щуки и по Струма, ама това е като 6-ца от тото :D
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

За Баластриерите знам почти съм редовен но търсех нови места сега в събота ще пробвам бистраците(ако не са замръзнали) че много ги хвалят а иначе на кочериново лин си има още стга да знаеш къде да го търсиш ние на излет хващаме по 3-4 кофи(естествено тъй като е вкусна рибата взимаме си по 4-5 и другите ги пускаме)

Изображение

Аватар
SMRIK
новобранец
новобранец

Мнение от SMRIK »

Колега даи малко повече инфо за лина на Кочариново. Никога не съм ловил а ми е голям мерак. Каде точно на какво .Мерси предварително . А за щуките ходихме преди нова година с едни приятели - 3 бебета на тапа , които бяха върнати моментално във водата. От тия селски мрежари само боклуци останаха по язовирите.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

SMRIK написа:Колега даи малко повече инфо за лина на Кочариново. Никога не съм ловил а ми е голям мерак. Каде точно на какво .Мерси предварително . А за щуките ходихме преди нова година с едни приятели - 3 бебета на тапа , които бяха върнати моментално във водата. От тия селски мрежари само боклуци останаха по язовирите.

Ми колега лина го ловиме главно вечер от 10 до към 4 вечерта удря на хранилка и на грозд торен червей а иначе преи да се стъмни можеш да си хвърлиш 1 чанта кус кус 3-4 хлява и малко жито ако случайно вечерта неще та на сутринта на леко да ги подкараш и трябва да уцелиш местото на дългия гьол до дигата може да пробваш за лин а може и на троха имай предвид че сме вадили линове по 3 кила затова си сложи яко влакно и си вземи кука ако се набие във тръстиката.Също добър лин дава и на тези двата големите след дългия пак до дигата дето са.А за щуката лично аз не тапа вече не пускам само на клатушка 14-19 см от руските напълно бяла и към 30 грама.С това когато ходя по 4-5 излизат и досега съм имал само 2 писалки всичко над 2 кила.Взимам една и др пускам(че мн обичам риба :) ) Тва е което мога да ти кажа другото вече си е късмет

Наслука

Изображение

Аватар
SMRIK
новобранец
новобранец

Мнение от SMRIK »

Мерси за инфото колега . Ще се въсползвам от саветите ти - и за линовете
щуката .Живи и здрави като се пооправи времето . Пак мерси и наслука.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Аватар
siso75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от siso75 »

колега пробваи на богоров на платения ако не е замръзнал там излизат доста хубави щуки ако е замръзнал пробваи на другите около него
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Dimitar_allianz написа: Ми колега лина го ловиме главно вечер от 10 до към 4 вечерта ....................
Колеги, в София нощния риболов не е ли забранен? :oops:
ние на излет хващаме по 3-4 кофи
Намали малко, че отиде автобуса с децата !!! :shock:
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Dimitar_allianz написа:За Баластриерите знам почти съм редовен но търсех нови места сега в събота ще пробвам бистраците(ако не са замръзнали) че много ги хвалят а иначе на кочериново лин си има още стга да знаеш къде да го търсиш ние на излет хващаме по 3-4 кофи(естествено тъй като е вкусна рибата взимаме си по 4-5 и другите ги пускаме)
аз от опит знам,че на едно място хванеш ли един по едър лин,близките 2 часа,просто забравяш пак да ти удари едро,който има опит с риболов на лин мисля,че ще потвърди....тааа 3-4 кофин ЛИН ???То всичко е възможно на тоз свят,но звучи......абе ще е красива гледка да се потвърди с една снимка примерно ;)
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

bayatov написа:
Dimitar_allianz написа:За Баластриерите знам почти съм редовен но търсех нови места сега в събота ще пробвам бистраците(ако не са замръзнали) че много ги хвалят а иначе на кочериново лин си има още стга да знаеш къде да го търсиш ние на излет хващаме по 3-4 кофи(естествено тъй като е вкусна рибата взимаме си по 4-5 и другите ги пускаме)
аз от опит знам,че на едно място хванеш ли един по едър лин,близките 2 часа,просто забравяш пак да ти удари едро,който има опит с риболов на лин мисля,че ще потвърди....тааа 3-4 кофин ЛИН ???То всичко е възможно на тоз свят,но звучи......абе ще е красива гледка да се потвърди с една снимка примерно ;)
Снимки ще кача но на друг подобен улов а тва че ако хванеш 1 голям о после няма е само ако не си захранил хубаво като сипеш много храна и с ръцете да бръкнеш тея прасета не се махат :mrgreen: ние имаме една много яка тактика но тъй като много хора без съвест четат ще я споделя само с някой който дойде с мен и докаже че държи на живота на рибоците

Изображение

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

eй ви 6860 6861

Изображение

Аватар
snejeco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от snejeco »

Добър улов, малко касапски изглежда, но се надявам че рибките се връщат във водата на края , за да бъде историята с красив край :P
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Ебаси, не вярвам на очите си, не бях виждал кофа пълна с лин... :shock:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”