Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Алино - 19.01.2011 година
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Алино - 19.01.2011 година
За този сезон съм решил да използвам всяка възможност за риболов на лед, защото не се знае колко ще издържи.Затова като видях, че в сряда ще е хубав ден и нямах колебания. Единственото сигурно място наблизо е само Алино.
Този път колата беше пълна, нямаше колебаещи се и цялата група се намести в устието на язовира, дълбочината беше 3 – 4 метра.

На по-плитко съм склонен да ползвам и мормишка, този ден лових на нея.

Шаламанов,

Стойко,

Рибки имаше, както обикновено, този път емоции създадоха няколко късания, на мен скоро след засичането, а Стойко изтегли хубав, дебел клен до дупката и му скъса мормишката на ръба. Тънкото влакно е добре, ама дойде ли едрото, шансовете се изравняват. Малките кленчета /върнати/ излязоха, но от големите – не.

Друга емоция пък беше падането на нивото на язавира, свързано и с трошенето и смъкването на леда по бреговете. Пукане, кънтене и смъкване на големи блокове лед имаше през целия ден, особено на обяд , обстановката бе леко „вълнуваща”. С нас имаше и колега с първи излет на леда, накрая заяви, че му е и последен
.

Иначе леда е добър, красотата на планината си е там, само сняг нямаше.

Ето го язовира надлъж и шир!!!

Този път колата беше пълна, нямаше колебаещи се и цялата група се намести в устието на язовира, дълбочината беше 3 – 4 метра.
На по-плитко съм склонен да ползвам и мормишка, този ден лових на нея.
Шаламанов,
Стойко,
Рибки имаше, както обикновено, този път емоции създадоха няколко късания, на мен скоро след засичането, а Стойко изтегли хубав, дебел клен до дупката и му скъса мормишката на ръба. Тънкото влакно е добре, ама дойде ли едрото, шансовете се изравняват. Малките кленчета /върнати/ излязоха, но от големите – не.
Друга емоция пък беше падането на нивото на язавира, свързано и с трошенето и смъкването на леда по бреговете. Пукане, кънтене и смъкване на големи блокове лед имаше през целия ден, особено на обяд , обстановката бе леко „вълнуваща”. С нас имаше и колега с първи излет на леда, накрая заяви, че му е и последен

Иначе леда е добър, красотата на планината си е там, само сняг нямаше.
Ето го язовира надлъж и шир!!!
Re: Алино - 19.01.2011 година
Е, кво да му е на леда, чупи се по края, нормално. Браво за излета.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не се кахъри колега. Зимата се завръща с пълна сила от днес и току виж леда станал половин метър, да му мисли ледубура
Добре сте хванали пък за кефалюгите не се ядосвай а другия път ги потърси на зимна блесна в близост до малките деренца. 

Браво!Язовира както разбирам от снимките е невероятно красив, а и излета не е бил капо...абе супер 

Таранка маниак!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Страхотен риболов и готин язовир.И риба всичко е на 6 браво.
Риболова е хоби.Наслука 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво бре майстори
дано издържи леда още некой път 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- kilden
- новобранец
Добро предложение за следващият излет. Снимките са много добри, а улова приличен. Браво колега! 

maistor Mitko
-
- разбира нещата
щуклето се вади с по тънък такъм,минава между зъбитеDragana написа:Щуклета ,колегатози път емоции създадоха няколко късания,

Ами ако ги нема у водоема.
С мормиша се лови предимно 0,08 или 0,10мм,така че некой и по едър кефал или костур отнася всичко.

Инъче чак ви завиждам за риболова

На къса плувка,в репея...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Алино - 19.01.2011 година и други излети
Следващият излет беше на 22 януари.Температурата беше -1 С, мрачно и мъгливо време, почти без вятър. Сериозно присътствие на колеги, аз никога не съм виждал толкова много на този язовир, но явно обсноятелствата са такива.

Естествено, сериозно присътствие и на съфорумци, тези ги познавате,

С Деди и Николай се запознах на леда и си правихме компания, Чируза бил болен.

Риболовът беше доста по-слаб в сравнение с предишните излети и доста от колегите се изнесоха в ранния следобед. Хванах тридесетина рибки, хем малко, хем дребни
!

Ама отново бях на лед и продължавам да се запознавам с негови почитатели. Сега трябва да се срещнем с Бат Стан.
Естествено, сериозно присътствие и на съфорумци, тези ги познавате,
С Деди и Николай се запознах на леда и си правихме компания, Чируза бил болен.
Риболовът беше доста по-слаб в сравнение с предишните излети и доста от колегите се изнесоха в ранния следобед. Хванах тридесетина рибки, хем малко, хем дребни

Ама отново бях на лед и продължавам да се запознавам с негови почитатели. Сега трябва да се срещнем с Бат Стан.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво колеги, още един прекрасен ден на леда.
Аз пък хванах йедър грип
Аз пък хванах йедър грип

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Приятелски риболов е станал !chirusa_bg написа:Браво колеги, още един прекрасен ден на леда.
Аз пък хванах йедър грип

И аз хванах, като чируза, йедрия грип..

Последно промяна от Ribko на Нед Яну 23, 2011 12:01 pm, променено общо 1 път.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- venkov71
- научил се да хвърля
Страхотни репортажи с красиви снимки,винаги чета темите ти с огромно удоволствие и малко завист.Тази зима така и още не съм стъпвал на леда.Поздрави и продължавай в същия дух!
ако можех да превърна хобито си в професия......