Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

вече знам един приятел ми каза
Модератор: bobopeli
вече знам един приятел ми каза
аз вече знам каде може да се лови риба бес билет като трагнете кам бужужа се виждат 2 гйола ако ги знаетеj 

rado
- краси12345678
- ще става разбирач
- thedarkwolf
- новобранец
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- сериозен играч
thedarkwolf написа:Глупости не е нужно , да имаш билет,...Ако гиола е частна собственост може да се лови без билет, както е гиола пет могили примерно
Колега билета е задължителен за риболов....а къде...това няма значение...в закона няма отметка разрешаваща риболов без билет в частни водоеми...и :
а спрете да ги тъните тия ебани 20 лв...щото сте смешни с това!
Господ може всичко чада мой !
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
добре де а има ли някъкъв ефект от билетите които си плащаме аз лично не виждам никакъв само дето им плащаме и толкоз.А за частните водоеми ИАРА как ще искат билет данеби те да са положили някакви усилия за него.ако си имам в двора един гьол и съм си го зарибил кво ще направят ?
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Абе вие ревете за 15 лева билет,
какво ли ще е като в Англия плащат по 300 лири на сезон и отделно и рибата...
Хич и да не зарибяват- само мрежарите да хващат- пак ще си ги изкарат тия 15лв. на година!
А ако на някой не му се купува билет и иска да е бракониер
само заради тръпката- ОК нека си ходи по платени гълове и да си дава половината заплата на арендатори някакви си...
какво ли ще е като в Англия плащат по 300 лири на сезон и отделно и рибата...
Хич и да не зарибяват- само мрежарите да хващат- пак ще си ги изкарат тия 15лв. на година!
А ако на някой не му се купува билет и иска да е бракониер
само заради тръпката- ОК нека си ходи по платени гълове и да си дава половината заплата на арендатори някакви си...
Ходя само на платено..Арендаторите ми казват че само някой да посмее да ме закачи ще му извъртят врата.Абе ИАРА не проверяват там където трябва,на платено ще проверяват.Освен това не мисля че ако ходиш три пъти в годината и на платено ,е оправдано да се занимаваш с билети.Освен това пък ако някога нещо се промени,самите арендатори би трябвало да изискват билет,което пък автоматично убива бизнеса им.
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
В Англия билета струва 23.50 лири ,но пък постоянно има проверяващи, а в България още никой не ме е проверявал (все пак съм си извадил де), но това че някои колеги не си вадят билет не ми изглежда да им се свиди за 15-20 лв., а просто е като вид протест срещу беззаконието по нашите язовири (визирам най-вече мрежарите)
- краси12345678
- ще става разбирач
Отправям апел към всички колеги,винаги бъдете редовни с риболовните билети защото колкото и да не ви се вярва част от паричните приходи отиват за зарибяване. Е верно че неса достатъчно но все пак е нещо. Аз лично не обичам да ходя на платени водоеми защото там тръпката я няма.Наслука на всички съвестни риболовци.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
olpi написа:Ходя само на платено..Арендаторите ми казват че само някой да посмее да ме закачи ще му извъртят врата...
Ще му извият врата- друг път!
Я да нахлуят тези от НСБОП с качулките,
дето първо бият шамар с крак
и после ти искат личната карта,
та да им отворят документацията на тия арендатори
да видим плащат ли данъци тия плашипутарници.
-
- сериозен играч
Билета това е правото да риболовстваш...а не къде....правото няма нищо общо с мястото...няма да е лошо това да си го набиете в главите...не те питат къде си караш колата, а имаш ли книжка за това....с тези парични постъпления се движат много структури...затова и недостигат...а като спрем и да плащаме хептем ще се посере идеята...така че не ми се правете на луди за 20лв щото ракийте в петък са ви за повечко...няма да говоря за другото мезе.
ей Аман от простотия бе...
ей Аман от простотия бе...
Господ може всичко чада мой !
- doko
- ще става разбирач
Не смятате ли че тази дискусия е излишна и безмислена то в закона изречно си е казано:
"Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
(2) Билетът за любителски риболов не може да се преотстъпва на трети лица и се подновява за следващата календарна година чрез презаверка при условията и по реда на наредбата по чл. 7, ал. 2.
(3) За издаването и презаверката на билета за любителския риболов се събира такса по тарифа, одобрена от Министерския съвет.
Чл. 23. (1) Българските граждани могат да извършват любителски риболов без билет във водите на Черно море при спазване изискванията на глава четвърта.
(2) Децата под 14-годишна възраст могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов.
(3) Чужденците могат да извършват любителски риболов с разрешително, издадено от ИАРА, при условията и по реда на наредбата по чл. 18, ал. 1 след заплащане на такса, определена с тарифата по чл. 18, ал. 3."
Мисли че с това темата е изчерпана
"Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
(2) Билетът за любителски риболов не може да се преотстъпва на трети лица и се подновява за следващата календарна година чрез презаверка при условията и по реда на наредбата по чл. 7, ал. 2.
(3) За издаването и презаверката на билета за любителския риболов се събира такса по тарифа, одобрена от Министерския съвет.
Чл. 23. (1) Българските граждани могат да извършват любителски риболов без билет във водите на Черно море при спазване изискванията на глава четвърта.
(2) Децата под 14-годишна възраст могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов.
(3) Чужденците могат да извършват любителски риболов с разрешително, издадено от ИАРА, при условията и по реда на наредбата по чл. 18, ал. 1 след заплащане на такса, определена с тарифата по чл. 18, ал. 3."
Мисли че с това темата е изчерпана