Един приятен ден

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Един приятен ден

Мнение от antivik »

В неделя търпях – търпях, па накрая ме хвана секлетя и викам си с облаци без облаци, в града не се седи. Грабнах си бастунчето и раницата - и на път. Изтърсих се къде 7 часа на автогарата, като се надявах на някакъв рейс към Момчилград или Джебел/целта с. Глухар, р. Сутлийка/, ама ядец. На информацията спокойно ми съобщават, че най-близкия автобус е в 8.30 за Крумовград. А – мерси, веднъж направих такава грешка да се кача на такъв автобус, втори път не повтарям/малък, натъпкани като сардини/. Ходом марш уж да чакам някой градски да ме хвърли поне до края на града, ама и там най-скорошния в 8 часа.
Жертвах 2 лв., хайде на първото такси и ето ме в началото на геройския преход.
Изображение
След около 45 минути трамбоване хвърлих багажерията
Изображение
И пристигнах на това спокойно място.
Изображение
Реката се опънала и на ляво и на дясно, вода дал господ, абе природа с една дума.
Изображение
Започна се едно бъркане и хвърляне на захранки. В бързея в едната посока цопнах нещо подобно на дунавската мамка със стар хляб, в кофето забърках някакво Вандер-нам кой си за река с два вида глина, купена и от самото място, малко троха и някоя и друга шепа бял червей/дип да не е много, че по хоби тв-то все дават акъл, че през зимата не било хубаво да се прехранва зганта(бързо преяждала)/, захранката стана хубава, стегната, плътна. Хвърлих една топка пред мен, след 2-3 минути почна да се разпада, но остана да си лежи на петно, течението трудно я разнасяше. От сега си признавам, че не съм майстор на речния риболов и то в бързи води, трудно ми е да задържам линията на едно място, а това с истичането нещо не мога да го възприема(сигурно е въпрос на опит - по-вече съм хвърлял в язовири) предпочитам тихите вирове. Метнах въдичето и се започна чакане.
Изображение
Срам - не срам ще си призная, че целия ден плувката си остана така, нема ни най-малко почукване, да се види, че във водата има нещо. То не бяха стрелби с прашката на червей, подмятане на захранка, на разкиснат хляб. Сменяне на дълбочини/това ми е другата трудност при реките - много бързо се мени дълбочината/, сменяне на куки и поводи. Пробвах и с дребна тройка и манисто/жълто/ - нъцки.
Къде обед реших, че ако и рибата да не е гладна то аз съм, а и имаше после и път за връвене.
Изображение
Само не си мислете, че това в шишинката е вода или бира. Умните хора знаят, какво се пие зимно време. :drinkers: Единствено съжалявам, че всичката дървения наоколо беше мокра, та сланинката и лучеца останаха непечени.
Къде 3 и половина реших, че по-нататъшните опити са безпредметни, останалата захранка отиде във водата. Последва събиране на багажа и поцистване. Те ви го мястото преди да си тръгна.
Изображение
А това е пътеката която трябва да се издрапа преди да се стигне до пътя.
Изображение
Преди основното ходене, в началото на шосето последва стягане на целия багаж, така, че едната ми ръка да е свободна за ползване на апарата.
Изображение
И ето ме по обратния път
Изображение
След час и половина два ходене, геройски си бях дома. Един добре прекаран за мен ден, макар и капо. Но както пиша и по долу гат рибата неще - НЕЩЕ!
П.С. Бях снимал и кратко клипче да се види какво е течението, но за проклетия не знам как става влагането на видео клипове. Някой ако може да даде акъл - да дава.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Един приятен ден

Мнение от docenta »

Адмирации отвсякъде! Репортажът е изчерпателен откъм информация, а снимките са ти много добри. Наслука :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво, добър излет! :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Страхотен излет браво най ми хареса мезето ХЛЯБ ЛУК И СЛАНИНА УНИКАЛНО А виното много черно.
Последно промяна от Ivo_Ivanov на Пон Яну 24, 2011 10:43 am, променено общо 1 път.
Изображение
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Шапка ти свалям,за излета. :smt006 :drinkers:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Благодарности на всинца ви. Снимките добри щото и апаратчето е добро, а и на времето се занимавах почти професионално/па и бая литература съм изчел, а и колко нощи съм си плакнал ръцете във ваничките с разтворите/. Виното си е дип червено ама шишинкат му променя цвета. Е ако имаше и някое рибе на снимките, щастието щеше да е пълно :P , ма карай идват по-добри времена :wink: .
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

docenta написа:Адмирации отвсякъде! Репортажът е изчерпателен откъм информация, а снимките са ти много добри. Наслука :D
:smt023 :smt023 :smt023
А колкото до клипчето,качи го в YouTube, а от там вече има опция да го качиш при нас . Ако имаш въпроси-пиши на лични .
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Денят е прекрасен! :lol:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Pylsar написа:
docenta написа:Адмирации отвсякъде! Репортажът е изчерпателен откъм информация, а снимките са ти много добри. Наслука :D
:smt023 :smt023 :smt023
А колкото до клипчето,качи го в YouTube, а от там вече има опция да го качиш при нас . Ако имаш въпроси-пиши на лични .
Ще се наложи значи и там да се прави регистрация, но щом е за общото дело... :) . Все пак ще се види как дърпа реката, само че ще стане след обед на домашната машина, щот сега съм на служебната , а файла е там :wink: .
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Страхотен репортаж, браво !
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Браво колега!

Използвам същата кутия за манджа като твоята, явно е рибарски модел сладолед :lol: :lol: :lol:

Изображение
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Може риба да няма,ама баре си бил сред природата и с екологично чиста храна и екологично чисто пиене :lol: ,браво!!!
Аватар
bo6ko__
новобранец
новобранец

Мнение от bo6ko__ »

Евала!Другия път ще хванеш!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Поздравления колега! Респектирам се от хъса ти и ходенето с багажа пеша.
Евала!Шапка ти свалям! Другият път ти пожелавам да ги скъсаш! :drinkers:
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Риболовът не е най- важното. По-важно е човек да умее да се радва на живота!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”