Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Улу дере...добри скобари.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Улу дере...добри скобари.
Понеже зимата си е сравнително мъртъв сезон и не е подходящо време за моите занимания (професионални), което пък от друга страна си е време и предпоставка за другото занимание ( непрофесионално)...а именно голямата тръпка наречена риболов.
Вече повече от месец, си правя почти всекидневни, няколко часови излети по малката и дори скучна Харманлийска река, която за мое най-голямо учудване, тази година се представя по уникален начин със сериозните си възможности за зимен риболов на скобари и морунажи...като се има в предвид, че е приток на Марица, е нормално да приемем, че влизат риби от голямата река, но такава концентарция на риба, за толкова дълго време, през последните години не бях виждал.В началото на декември се правеха доста сериозни количества риба, за разлика от сегашните излети, но за един следобяд, човек може да си достави удоволствие с 10-15 добри риби.
Излета е от вчера...и понеже понатрупах известен опит с рекичката, днес предприех малко по-различна методика на ловене...местата са познати...

Моето работно място...

Основната разлика се състоеше в това, че лових на земен червей, с позната вече пластмаса, наречена жълто мънисто...

Линията си е все така ''примитивна'', но работеща...основно 16, плувка 1,5 гр.,верижно утежнение, микро вирбел, повод 0,12 и 14 номер кука...

Понеже водата беше доста мътна, не заложих на никаква храна, защото от предишните си риболови установи, че рибата не се влияе толкова много от храна, а дори и да и оказва някакво въздействие, то не е от такова голямо значение...понеже рибите са си там, а доказателството за това е играта им над водата, която е на доста чести интервали.
Като начало първите изтичания, бяха приоритет на ей такива разбойници...странно, но на изтичане ми се закачиха десетина уклея...като все още не бях заложил на земните червеи, а си карах с шарените пинки...

тази ситуация ме накара да променя нещо и това беше стръвта, която веднага проработи...

Рибите не са от най-големите,300-500 гр., но пък изключително борбени и със страшен ''старт'', който кара сърцето да забие лудо...кефа е неуписуем, но какво да Ви обяснявам, знаете си за какво става въпрос...

Е те ма и мене, за финал, с два рибока в ръце и доволен от поредния хубав риболов...

В общи линии така протече риболова...студено време, мътна река и малко (12), но сравнително добри скобари...много кеф и положителни емоции...
Бъдете здрави и наслука...!
Вече повече от месец, си правя почти всекидневни, няколко часови излети по малката и дори скучна Харманлийска река, която за мое най-голямо учудване, тази година се представя по уникален начин със сериозните си възможности за зимен риболов на скобари и морунажи...като се има в предвид, че е приток на Марица, е нормално да приемем, че влизат риби от голямата река, но такава концентарция на риба, за толкова дълго време, през последните години не бях виждал.В началото на декември се правеха доста сериозни количества риба, за разлика от сегашните излети, но за един следобяд, човек може да си достави удоволствие с 10-15 добри риби.
Излета е от вчера...и понеже понатрупах известен опит с рекичката, днес предприех малко по-различна методика на ловене...местата са познати...

Моето работно място...

Основната разлика се състоеше в това, че лових на земен червей, с позната вече пластмаса, наречена жълто мънисто...

Линията си е все така ''примитивна'', но работеща...основно 16, плувка 1,5 гр.,верижно утежнение, микро вирбел, повод 0,12 и 14 номер кука...

Понеже водата беше доста мътна, не заложих на никаква храна, защото от предишните си риболови установи, че рибата не се влияе толкова много от храна, а дори и да и оказва някакво въздействие, то не е от такова голямо значение...понеже рибите са си там, а доказателството за това е играта им над водата, която е на доста чести интервали.
Като начало първите изтичания, бяха приоритет на ей такива разбойници...странно, но на изтичане ми се закачиха десетина уклея...като все още не бях заложил на земните червеи, а си карах с шарените пинки...

тази ситуация ме накара да променя нещо и това беше стръвта, която веднага проработи...

Рибите не са от най-големите,300-500 гр., но пък изключително борбени и със страшен ''старт'', който кара сърцето да забие лудо...кефа е неуписуем, но какво да Ви обяснявам, знаете си за какво става въпрос...

Е те ма и мене, за финал, с два рибока в ръце и доволен от поредния хубав риболов...

В общи линии така протече риболова...студено време, мътна река и малко (12), но сравнително добри скобари...много кеф и положителни емоции...
Бъдете здрави и наслука...!
Последно промяна от tamihal на Вто Яну 25, 2011 6:19 pm, променено общо 1 път.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Улу дере...добри скобари.
Много готин излет и добри скобари.моля ви дигнете ми репутацията поне да не е отрицателна.
Риболова е хоби.Наслука 

-
- научил се да хвърля

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Eкстра излет,евалаIvo_Ivanov написа:Браво страхотен излет с хубави рибки. :dri nkers:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Те това е знае си местото, никаква захранка и обикновена стръв и чудесен улов за отрицателно време.Браво!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре си ги наскубал скубитата на "домашната" рекичка
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
здравей! дааа..реките ни постепенно се съживиха
..последните 2 години е много видно..сега е момента да покажем отношение...да ги пазиме от "отпадъци"....за да можем да искаме от тях!..радвам се!
..малка но богата рекичка.пазете я! а,нито тъкъма е примитивен,нито рибите са малко..знаем че след първоначалните 2-3 риби риболовеца взима засилка..в съзнанието си развива очаквае за желан ритъм,което не винаги е реалистично..тъй или иначе-12 скобара,красиви и борбени риби..все пак това е скобар!малко са 0 риби,колеги!
..та,поздрави за разкошният риболов..в малката река е много приятно..просто по-различно..браво! 

фен клуб-скобар
- kodek
- ще става разбирач
Който си намери рекичка, има си и слука. Браво. 

- Бисо
- сериозен играч
Скобар на говнян червей...бах го.Ма те ,навсякъде са си башка луди тия риби.
На торен,на сланина,утре на спининг,че треа да ги гоним
Екстра е колега,и реката и риПките.
П.п.
Кво праи Кирето /Ресора/,виждаш ли го?

На торен,на сланина,утре на спининг,че треа да ги гоним

Екстра е колега,и реката и риПките.
П.п.
Кво праи Кирето /Ресора/,виждаш ли го?
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- pacho109
- сериозен играч
Отличен излет

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/