Къде има хубави места за подводен риболов??

Модератор: nkolev66

mrdds
новобранец
новобранец

Къде има хубави места за подводен риболов??

Мнение от mrdds »

Здравейте колеги(и колежки) първо,че съм нов.Радвам се че има запалени маниаци като мен и форум който да ги обединява.Гмуркам се от дете, а в последните години се зарибих по рибите :smt067 или по точно да стрелям по тях.Накупих се с такъми и така.
Отворих темата за да сподели всеки кой къде ходи(реки,море,язовири) и да сподели каква е видимостта особенно в реките и язовирите.
Аз главно в морето съм харпунджийствал и постиженията ми са основно попчета,писйй и рядко морски кефали.В язовир Ивайловград пробвах да влезна но водата беше много мътна и нищо не се вижда.
Е,кажете и вие. :D
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

ПРИяТЕЛ ХУБАВО СИ СЕ ЗАРИБИЛ НО ХАРПУНДжиИСТВОТО В БАЛГАРИя Е РАЗРЕШЕНО САМО В 4ЕРНО МОРЕ ТАКА че ОРИЕНТИРАИ СЕ НАТАМ
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

seefeel написа:ПРИяТЕЛ ХУБАВО СИ СЕ ЗАРИБИЛ НО ХАРПУНДжиИСТВОТО В БАЛГАРИя Е РАЗРЕШЕНО САМО В 4ЕРНО МОРЕ ТАКА че ОРИЕНТИРАИ СЕ НАТАМ
Нема да е лошо туй да го прочетат и колегите от Стара Загора дето в момента харпунджийстват на Ивайловград.Че и изпотрепаха сума ти шарани и се големи животинки.Ма на кой ли му пука... :evil:
Я елате рибенца при батко...
mrdds
новобранец
новобранец

Мнение от mrdds »

:(
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къде има хубави места за подводен риболов??

Мнение от Скорпид »

mrdds написа:Здравейте колеги(и колежки) първо,че съм нов.Радвам се че има запалени маниаци като мен и форум който да ги обединява.Гмуркам се от дете, а в последните години се зарибих по рибите :smt067 или по точно да стрелям по тях.Накупих се с такъми и така.
Отворих темата за да сподели всеки кой къде ходи(реки,море,язовири) и да сподели каква е видимостта особенно в реките и язовирите.
Аз главно в морето съм харпунджийствал и постиженията ми са основно попчета,писйй и рядко морски кефали.В язовир Ивайловград пробвах да влезна но водата беше много мътна и нищо не се вижда.
Е,кажете и вие. :D
Места за гмуркане има колкото си щеш но едвали някой наистина щети посочи точното :lol: Във повечето случаи всеки пази тази иформация за себеси :lol: Но ти акоси по-упорит и поне малко се заитересоваш ат пестообитанията на различните видове риби техните хранителни навици всичко щее окей :wink: :?:
mrdds
новобранец
новобранец

Мнение от mrdds »

скорпид,ти си морско чадо...я кажи септември каква риба се среща в морето.Хубаво време се очертава и може да заобиколя към морето,ама може ли да ме светнеш поне за какво да се подготвя.Имам 2 оръжия-едното далекобойно с дълга стрела и здрави ластици,другото е по късичко-използвам го за попчета щото с "бойната пушка" не стрелям към дъното че се криви острието. Кажи поне кви риби се срещат,не искам да ми казваш места който да дебна.
Айде поздрави и за равен брой!
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Ами септеври към края започват да излизат всякакви риби това е рибно време което чакат всички цяла година :P Трябва да оцелиш точния момент :wink: много от големите постижения стават през тези 2-3 месеца :wink:
Мера според мера
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

тоя септември , както и цялото лято - нещо не го бива - в момента е гаден мъртвак и язък за трите почивни дни :evil:
Аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къде има хубави места за подводен риболов??

Мнение от manuk »

Колега mrdds от моя скромен опит знам,че на юг от Созопол през месеците Септември,Октомври и Ноември, когато е есенната миграция на рибите при вълнение на морето до три бала, може да се практикува успешен подводен риболов.
Може да се използват и секите,които не са малко,с други думи казано това са скали, които продължават навътре в морето до 200- 300 метра с дълбочина на водата над тях от 2 до 10 метра
За целта е подходящ и всеки скалист нос, с рязка разлика в дълбочините.
Подводният риболов се практикува на тези места до спадане на температурата на водата до 14 градуса.Веднага добавям, че в някои години има и изключения и може да се лови и под тази температура.Ще се опитам да споделя част от тях които съм посещавал.
Созопол-Мога да кажа че това е люлката на подводния риболов.От тук на юг водите се избистрят, дълбочините до брега са по изразени,както има и по-богат растителен и животински свят.Може да се ловува на юг от града. Същинската част започва от Харманите, следват Кефалония,плажа Алепу, както Райския залив,нос Колкита,Фиордите,Чайка, Агалина......
Змийски остров- сега достъпа до него е малко затруднен, но в миналото се беше превърнал в отдушник, когато морето е бедно на риба.Там все ще се появи нещо.Разположението на острова и многобразния дънен профил способсттвуват за концентрация на кефал , платерина както и лефер.
Приморско-Акватория често посещавана от съзтезатели.Чудни места има на Перла и Кондрос на север и заливът Атлиман.
Китен-на север и юг се открива отлична зона с малки средни и големи дълбочини. На времето го наричахме Елдорадо.
Секата- Намира се на по малко от километър навътре в морето срещу къмпинг "Юг"
връхната част на подводния масив е почити до повърхността и това я прави забележима даже и в тихо време.
Лозенец-северната страна на носа издаден пред едноименния къмпинг.Също и тясната крайбрежна ивица на юг от селото.Там се намира огромна сека ,тя започва от характерна скала ,която ние наричахме "Перката на акулата".На 200 метра в морето при залез слънце там се разхождат хубави лефери.
Арапя-добри места на север от къмпинга, до местността Параклиса. Това е първостепенен обект за подводен риболов, както е и много живописен.
Царево-Отлични ловни полета и на север и на юг от пристанището.
Лафина-Архипелаг на 3 км.южно от Царево.Място с хазартна репутация или предлага много или нищо.
Варвара-Необикновенна красота и всякакви представители интересуващи подводния риболовец.
Ахтопол-Заслужават внимание всички околни скалисти брегове.Много привлекателен е заливът Ахтото на юг от града.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”