Бракониери на Бяло море

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

popdiego
новобранец
новобранец

Бракониери на Бяло море

Мнение от popdiego »

Колеги,бавно,но устойчиво започнахме да внасяме всичките си маймунджилъци в Гърция.Неприятно впечатление ми правят вече "косачите",които нападнаха със страшна сила Егея.На кея на Керамоти могат да се видят доста юнаци,за които риболовът е нещо като война,в която рибата не трябва да има шанс."Спинингисти" с мощни тояги и накичени с огромни утежнени тройки махат яко от кръста нагоре....Точно като че косят люцерна.Къде за перка,къде за корема,къде за опашката или окото....Правят количества,защото през зимата в пристанището,на дълбокото, се събират доста кефали....чат пат лефери,лавраци...Кой знае колко риби,пък,са осакатили тези пичове...Смеят се на такива като мен,които си трошат парите за воблери и обикалят като глухи кучки.Разговорите там са за фризери,буркани....В скоро време може да очакваме гърците да ни подгонят заради изявите на косачите.В интерес на истината,има метод ,използван от гърците с утежнена тройка,а над нея се слага кука със стръв.Помпят до стената на кея и каквото стане.Подобен риболов видях да практикуват в Тунис.Бай Ганьо,обаче,е пак "с едни гърди напред"...
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бракониери на Бяло море

Мнение от Шморхи »

Не съм се съмнявал, че ще стават тези работи и се притеснявам, че покрай циганията нашенска, и редовите риболовци ще пострадаме. Не е само този случай колега. Скоро четох някъде, че масово по реките и язовирите в северна Гърция са плъзнали нашенци със съответните "следи". Масово опаковки от вода, бира, храна и други боклуци с български етикет. Срамота! :?
Ще искаш в утрешния ден да си направиш едно излетче по комшийски и най-малкото, ще те гледат накриво, па може и ограничения да наложат и кой знае какво още...
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Убийци как може да са такива с тройки сигурно след време ще почнат и в Русия да ходят да косят как не ги е срам мислят само за тяхната кирия а другите изобщо не мислят за другите какво ще остана да ти се иска да направиш един излет да хванеш някоя риба и да няма безобразие.А относно това с боклуците отнема 3 минути да си сабереш всичкия боклук и да намериш едно кошче да го изхвърлиш пълно безобразие българия над всичко това не знам дали има град дето го няма да го пише по някоя стена със спрей ама като сме пред всичко какво правим ?
Риболова е хоби.Наслука :)
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Е токмо зарад тези неща вече ще съм крайно резервиран по отношение на риболова по Гърцко.Обмена на инфо само с истински хора-лично,и тъва инфо за инфо :wink:
Последно промяна от Nikola Polizovski на Пон Яну 31, 2011 3:29 pm, променено общо 1 път.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
marko1
новобранец
новобранец

Мнение от marko1 »

Ех Никола,ето за това баща ми не ми дава да се хваля и пиша по форумите.А има какво да разкажа.Само като видиме вече БГ-регистрация в Гърция и хващаме в другата посока.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Гърците си го практикуват мн отдавна и при тях не е забранено , имат си специален такъм - куки с олово , който се продава легално по ловно рибарските магазини . Дано само Бай Ганъо да не намери такъв такъм , че ще стане страшно по нашите водоеми . Заслугата не е наша !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
петър василев

Мнение от петър василев »

mitiogt написа:Гърците си го практикуват мн отдавна и при тях не е забранено , имат си специален такъм - куки с олово , който се продава легално по ловно рибарските магазини . Дано само Бай Ганъо да не намери такъв такъм , че ще стане страшно по нашите водоеми . Заслугата не е наша !
Tи пък къде видя гърци да търмъчат бе колега :roll: Та те не знаят какво значи това,камо ли да го правят.
Тези куки с олово,тоест тройки с олово са за ловене на октоподи ,а не за търмък.
Нещо като не ви е ясно защо просто не замълчите ами пълните форумите с глупости.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

На Александруполис, на пристанището, Колега , там лятото всеки ден привечер гърците ( не само ) си тармъчат . Напълно съм наясно , не са куките за октопод, а специални големи тройки за търмък :evil:
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Шът! да не пускаме "Българската разработка" !(не, че другите не се досещат,но да не се месим)!

П.С. Дайте да дадем шанс и на рибата!
vidrin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vidrin »

kodek написа: П.С. Дайте да дадем шанс и на рибата!
хаха колега къф шанс то и редовните рибари като идат там с въдици пълнат багажниците като невидяли :axe:

п.с Българина няма оправия !!!
Рибар измъква голяма щука от реката.
- Горката риба! - въздъхва минаваща жена.
- Сеньора, ако тя не си отваряше устата, това изобщо нямаше да й се случи!

Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Нормално беше след купчините празни кутии вафли Боровец , кутии и бутилки от българска бира, затрупани с 3 литрови лимонади да се появи и търмъченето :twisted:
Очаквам ток , бомби и какво ли още не !
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Аз си мисля че вече в България думата риболов е синоном на бракониерство ....... просто няма начин да не отидем някаде да не излвечеме келепира.

п.п. И после се оплакват "днес не кълве" еми няма и да кълве !!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Българина е Мангал. В това твърдение отдавна няма съмнение. 10те% който не са Мангали са чисто и просто изключение/частен случай/. :D
tuhlaedeni4ka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedeni4ka »

ей,орион,кефиш ме брато НО..трябва да ти кажа ,че НЕ СИ ПРАВ.....българина е МАНГАЛА НА МАНГАЛИТЕ. и аз ги гледам и незнам,незнам с какво да се лекуваме,двама нашенци ги пребих от бой и кво...“е батко ти ся що така ,тая риба да не е твоя ,или да е в България... кво ти пука бе ,найш ли колко гърла храним..бой,ебан ,нищо не на оправя нас и на двете свикваме и за още питаме.шибана нация сме,шибана...
toyo1

Мнение от toyo1 »

orion30 написа:Българина е Мангал. В това твърдение отдавна няма съмнение. 10те% който не са Мангали са чисто и просто изключение/частен случай/. :D
Колга ако се чувстваш МАНГАЛ това е отделен въпрос,ОЛИГОФРЕНИ има на всякъде .Да направят гърците 100евро на половин година БИЛЕТА за риболов от брега и ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОИДЕ НА МЯСТО :idea: и да не може да се изнася риба през границата :wink: ИНАЧЕ ЩЕ ИМ ЗАМИНЕ РИБАТА И НА СЪСЕДИТЕ :lol:
Последно промяна от toyo1 на Пон Яну 31, 2011 8:31 pm, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”