Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Тополница
Модератор: sapuna
- kodek
- ще става разбирач
яз.Тополница
Днес покрай разговорите за язовира се срещнах с един млад човек местен (около 30-35г).Закупил бившия "пионерски лагер" в с.Мухово.с идея да стане -туристическа спалня.Попитах го за риболова: -Не съм рибар, но има една въдица на тавана.Та от дума на дума разбрах,че човека иска да инвестира в селския туризъм.Нахвърлих му набързо някорко риболовни дестинации, които могат да доведат клиенти в "хотелчето".Той пък сподели,че се кандидатира за кмет на изборите наесен.даже има намерение да отвори барче-кафе за да има риболовците къде да се срещнат и обменят инфо.(моя идея).Ако нещата тръгнат добре, Иван от Ихтиман(така се казва кандидат кмета),смята да направи доста за нас-риболовците.Дайте и Ваши идеи.Съгласи се да си даде телефона за въпроси относно времето, нивото на водата,и др.инфо свързано с язовира и реката.След 2 седмици вече постояяно ще бъде в с.Мухово. тогава ще постна и номера Му.Ако имате идеи пишете в темата!
Обещах му 1 въдица подарък от мен, ако съдейства и помага на организираните риболовци от НАШИЯ форум.
Обещах му 1 въдица подарък от мен, ако съдейства и помага на организираните риболовци от НАШИЯ форум.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: яз.Тополница
Аз нямам идея защото посещавам 2 пъти в годината този язовир.Но ще е страхотно да се направи барче добра идея си му дал дано като дойда тая година да има барче.
Риболова е хоби.Наслука 

Язовира е много интересен за риболов,поради факта.че има доста видове риба,НО също така е пълен с мрежи денонощно.Хубавите места за риболов са откъм с.Поибрене.
- kodek
- ще става разбирач
За мрежите попитах и аз, Иван каза, че напоителни системи са дали част от язовира на арендатор, който лови законно със съответното разрешително, но не пречи и не възпрепиятства спортния риболов.Есента излизаха много добри костури и щуки.
След стената - по реката има хубави места, като тръгне мряната напролет ще направя снимки.
Иван има идея да снима и картографира хубавите места за риболов и пикник, и да означи GPSкоординати за по-лесно ориентиране на колеги дето ще дойдат за пръв път.(малко подсказах).Дори да не стане кмет,ще е добре да отвори кафе-аператив за наши срещи, и да подава пресна информация за язовира и реката.Пък дано лятото направим една обща среща(с тези дето желаят и имат възможност)Хем да се запознаем,(с мен и Иван) хем да заметнем въдици. Засега-Сполука, и на всички НАСЛУКА.
След стената - по реката има хубави места, като тръгне мряната напролет ще направя снимки.
Иван има идея да снима и картографира хубавите места за риболов и пикник, и да означи GPSкоординати за по-лесно ориентиране на колеги дето ще дойдат за пръв път.(малко подсказах).Дори да не стане кмет,ще е добре да отвори кафе-аператив за наши срещи, и да подава пресна информация за язовира и реката.Пък дано лятото направим една обща среща(с тези дето желаят и имат възможност)Хем да се запознаем,(с мен и Иван) хем да заметнем въдици. Засега-Сполука, и на всички НАСЛУКА.
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Тази година,често ще ходя там - вилата ми е до Ихтиман. Ако имаш желание като се затопли ме потърси може да направим съвместен. 

Що да не става, тамън ще ти се задъби кожата от арсена и ще стане непромакаема.Сори за спама, ма не издържах. 

................значи не става и за къпанеКАЯ написа:Що да не става, тамън ще ти се задъби кожата от арсена и ще стане непромакаема.Сори за спама, ма не издържах.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- koda33
- разбира нещата
Освен че не става за къпане и рибата не е за ядене(((( пустия арсеник
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- kodek
- ще става разбирач
Така не бях се смял скоро.Донякъде е вярно, но чак пък толкова.КАЯ написа:Що да не става, тамън ще ти се задъби кожата от арсена и ще стане непромакаема.Сори за спама, ма не издържах.

Що костур изядохме есента, па още ни нема нищо(засега де).
Той арсена вече падна на дъното, но ние меткаме на перо.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
[quote="kodek"
Той арсена вече падна на дъното, но ние меткаме на перо.[/quote]
Упоритост колега,упоритост макар и паднал ще се вдигне и ще клъвне и на перото

Той арсена вече падна на дъното, но ние меткаме на перо.[/quote]
Упоритост колега,упоритост макар и паднал ще се вдигне и ще клъвне и на перото

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- koda33
- разбира нещата
Арсена колега се натрупва в организма , "малките количествени натрупвания водят до качествени изменения" не прекалявайте с рибата от Тополница.kodek написа:Така не бях се смял скоро.Донякъде е вярно, но чак пък толкова.КАЯ написа:Що да не става, тамън ще ти се задъби кожата от арсена и ще стане непромакаема.Сори за спама, ма не издържах.![]()
Що костур изядохме есента, па още ни нема нищо(засега де).
Той арсена вече падна на дъното, но ние меткаме на перо.
Георги Стефанов
- young fisherman
- новобранец
ами чесно казано и аз не се сдържам и ще изкажа и моето мнение. Колега арсена натрупан в организма може да доведе до смърт когато е в по големи количества ,а в същото време да задържи трупът на човека дълго време непокътнат поради голямата интоксикация, ако добре съм запомнил от часовете по химияbkd написа:................значи не става и за къпанеКАЯ написа:Що да не става, тамън ще ти се задъби кожата от арсена и ще стане непромакаема.Сори за спама, ма не издържах.![]()

Бъркаш арсена с формалина.Много от отровите съдържат арсен във формулата си.Те поибренци по едно време имаха проблем с питейната си вода дори от повишеното съдържание на арсен.Под язовира има още един бент-утайник от който се прехвърля водата в яз. Пясъчник с цел разреждане и неутрализиране на арсена.
Иначе за риболова има един известен колега,който от време-на време дава информация за състоянието на язовира,дори с доста снимков материал от различни годишни времена.
Иначе за риболова има един известен колега,който от време-на време дава информация за състоянието на язовира,дори с доста снимков материал от различни годишни времена.
-
- научил се да хвърля
В момента в близост до стената рано сутрин дава добър костур, като водата се е дигнала доста от есента насам. В близост до бетонното съоръжение, до пристана на лодките, на подвижна плувка, на голяма дълбочина излиза рибата, като често при изваждане на повърхността буквално си повръща вътрешностите от разликите в налягането.