Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Спасителна жилетка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- kodek
- ще става разбирач
Спасителна жилетка
Да поискам и аз компетентен съвет.имам катамаран, но си купих и гумена лодка.лесно се пренася и надува, но не съм чак толкова добър плувец(напоследък взех да се притеснявам).
Каква сп.жилетка бихте ми препоръчали?(животоспасяващо средство). ръста ми е 170см. тежа 70кг.(ако се пукне лодката - барем да излезна жив).Благодаря предварително.
Каква сп.жилетка бихте ми препоръчали?(животоспасяващо средство). ръста ми е 170см. тежа 70кг.(ако се пукне лодката - барем да излезна жив).Благодаря предварително.
Re: Спасителна жилетка
Точно каква жилетка да си вземеш-едва ли ще ти помогнем при положение ,че не знаем какви продават при теб, но като влезнеш в магазин попитай -качествените жилетки са с обозначение за килограми и са по скъпи. За съжаление най истинските съм ги виждал по магазини на морето.-Един от тях е на пътя Бургас-Созопол на отклонението за Атиа -магазина е на Булстар. От тях съм взимал много неща - пращат по куриер.
-
- вече хвърля и на тежко
http://store.bulstar.bg/index.php?c=39 ето магазина на Булстар
А си мисля, че почти във всеки един магазин където продават лодки, ще ти предложат и спасителна жилетка . Имай в предвид, че освен килограмите важен фактор е и удобството . За това ти препоръчвам да не си купуваш през интернет, а да пробваш жилетката първо и ако ти е удобна, тогава да купуваш. Има модели, които блокират движенията и не можеш да направиш нищо. Все едно си в скафандър. Ориентирай се към по спортните модели. Има такива за водни спортове.
http://www.balkanboats.com/products.asp ... dpodvid=52 Ето тук има по голям избор и обърни внимание някой модели са много по отворени и дълбоко изрязани под мишниците което не пречи на движенията на ръцете. Също така не ти препоръчвам жилетка с яка. Добър избор е и модел с много джобове, но това си е до индивидуална преценка . Дано съм ти помогнал да не се набуташ както аз направих с първата ми спасителна жилетка. Но вече следващият път знаех какво търся.
Със здраве и наздраве колега!

А си мисля, че почти във всеки един магазин където продават лодки, ще ти предложат и спасителна жилетка . Имай в предвид, че освен килограмите важен фактор е и удобството . За това ти препоръчвам да не си купуваш през интернет, а да пробваш жилетката първо и ако ти е удобна, тогава да купуваш. Има модели, които блокират движенията и не можеш да направиш нищо. Все едно си в скафандър. Ориентирай се към по спортните модели. Има такива за водни спортове.
http://www.balkanboats.com/products.asp ... dpodvid=52 Ето тук има по голям избор и обърни внимание някой модели са много по отворени и дълбоко изрязани под мишниците което не пречи на движенията на ръцете. Също така не ти препоръчвам жилетка с яка. Добър избор е и модел с много джобове, но това си е до индивидуална преценка . Дано съм ти помогнал да не се набуташ както аз направих с първата ми спасителна жилетка. Но вече следващият път знаех какво търся.

Последно промяна от Venkicha на Сря Фев 02, 2011 8:44 pm, променено общо 1 път.
Жилетките са два вида най-общо и грубо казано.
Професионални - ползват се на големи кораби, единствено те минават сертификация пред органите за спасително средство. Тази на снимката долу е точно такава, но е крайно неудобна за носене. Обаче неоценимото предимствое е, че е направена така, че да държи главата ти над водата, дори да си в безсъзнание.

Любителски - ползват се за постоянно носене по лодки, джетове, яхти и прочие. Несравнимо по-удобни са. По-скоро са елеци(някои имат и джобове)

Аз имам абсолютно същите като тези на долната снимка. Удобни са и мога да ги нося цял ден.
Ако не се лъжа, пред ДИК не минават, не ги признават т.е. но за ежедневието са по-удобни, а горните са..."истински"
Венкича е права. Поразходи се и пробвай, в нета има адски много видове. От 30 до 300 лева, но коя ще ти е удобна....
Професионални - ползват се на големи кораби, единствено те минават сертификация пред органите за спасително средство. Тази на снимката долу е точно такава, но е крайно неудобна за носене. Обаче неоценимото предимствое е, че е направена така, че да държи главата ти над водата, дори да си в безсъзнание.

Любителски - ползват се за постоянно носене по лодки, джетове, яхти и прочие. Несравнимо по-удобни са. По-скоро са елеци(някои имат и джобове)

Аз имам абсолютно същите като тези на долната снимка. Удобни са и мога да ги нося цял ден.
Ако не се лъжа, пред ДИК не минават, не ги признават т.е. но за ежедневието са по-удобни, а горните са..."истински"
Венкича е права. Поразходи се и пробвай, в нета има адски много видове. От 30 до 300 лева, но коя ще ти е удобна....
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Хубава и сигурна жилетка струва 50-60 лв. но си струва заради сигурноста.Взех си 2бр. от www.hydrostart.com.Съветвам те и ти да вземеш две понеже едва ли ще влизаш сам.Поне едната да е от добър клас.Аз съм 120 кг. и съм пробвал дали ме държи на повърхността.Има яка която ти държи главата на повърхноста.Лятото може да ти прилошее и да не дава Господ да паднеш от лодката.Жилетките са гръцки на Lalizas.Взел съм даже една детска до 40 кг.за дъщеря ми.Тя също е около 50 лвл но преди всичко сигурноста.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Като собственик на ветроходна яхта/бивш/се бях оборудвал с няколко спасителни жилетки.Модела е от тези ,десантните с малка бутилка сгъстен въздух,като има и опция за надуване с уста през мощук.За щастие не ми се е налагало да ги използвам.Две задържам за мен и жена ми и две остават свободни за някой,който има нужда и е заделил 35лв.за животоспасяваща жилетка.
Прегледай тази едноименна тема-близнак по заглавие:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=44231
Има доста полезни неща относно избора. Успех.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=44231
Има доста полезни неща относно избора. Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
погледни и тук http://pp-boats.com/files/151251515.pdf
на 383, 384 са по евтините модели а на 398 са по 80 лв повечето
на 383, 384 са по евтините модели а на 398 са по 80 лв повечето