Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери с бомби
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Бракониери с бомби
Колеги,отварям нова тема за бракониерите със бомби по нашите реки,защото те са много опасни и нагли.По язовирите не могат да хвърлят бомби,защото повечето водоеми са или под аренда пък и там шансовете им да извадят риба по този начин е нищожна,но реките,това е друго нещо.На реките,хората си тръгват доста рано и за бомбаджийте е рай да останат сами и да хвърлят гадните им бомби.Знам че това са ограничени хора и си мислят че като хвърлят бомба ще хванат много риба но със тяхната простотия,не знаят че така убиват всичко,и малко и голямо.Мисля че трябва да се направи нещо по този въпрос.Има една група около Харманли,която снощи заварихме следобед на р.Марица.Разбрах че са бомбаджий( единия от двамата колеги дето бяха с мен се заприказвал със тях и те му обяснили че тяхните въдици били от по 700 грама) чак след като си тръгнахме от там,и веднага се обадих на едни хора,и знаете ли какво стана,ГОРСКИЯ им казал че нищо не можели да направят .Те знаели за тях но като хвърлели бомбата,вече нямало доказателства и неможели да ги осъдят.Аз разбирасе побеснях,и реших сам да взема мерки но после се отказах,защото докато се обадя до Пловдив,да вдигна хора да дойдат до Любимец тези нямаше да ги има.Аз по принцип съм оправен и не ми пука много-много но бяха в началото само трима и мислех да се разправям със тях но после се домъкнаха още хора,една кола и двама със мотор(вече беше около22-23:00 часа).Понеже като си тръгнахме,моята кола я бях спрял до тях им записах номера и понеже по закон неможело да се направи нищо,тези видя лиги на място удобно за мен просто ще пребия този когото хвана с този овтомобил.ДАВАЙТЕ ГЛАСНОСТ ЗА ТЕЗИ НЕЩА ЗАДА СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ ОТ ИРРА.Те взимат пари от нашите такси който плащаме.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- krokibg
- учете се от него
Относно бомбаджийте!!!!
Приятел,за да свършели работа трябва предварителна подготовка,защото ако бомбата не била вътре във колата нямало как да докажат че била тяхна(можели да кажат че са хвърляли пиратки).Защо смяташ че не съм се обадил,обадих се и вдигнах човек който познава полицаите от района,и той ми обясни какво са му казали( СЕГА ИМ Е УРОЖАЙ ЗАЩОТО ТУРЦИТЕ СЕ ПРИБИРАТ КЪМ ТУРЦИЯ И ПРАВЯТ НЯКОЙ ЛЕВыИ ИЗОБЩО НЕ ГИ ВЪЛНУВАТ НИКАКВИ БРАКОНИЕРИ) .Незнам,но за едно нещо се замислям сега ,като ми зададе този въпрос,можеби или моя човек не се е обаждал на никой и не му се е занимавало(беше горе-доло 24:00 или на полицайте не им се е занимавало)или зада ми угоди ме е пратил за зелен хайвер.Но спокойно,сега имам среща с него за разлика от бракониерите той ми е под ръка и още сега ,до 30-40 минути ще му искам по обстойни обяснения по въпроса.Щом ги получа,като се прибера ще пиша какво е станало.Ако някой познава местни полицай който са колеги рибари нека даде контакт само така мисля че може да се направи нещо,трябва да се ангажира някой запален рибар полицай за да се вземат мерки.Между другото,ще се обадя още на едни хора който могат да помогнат,не се съмнявай че докато не направя нещо по този въпрос няма да се спра пред нищо.Хайде чао.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Относно бомбаджийте!!!!
Krokibg написа:Приятел,за да свършели работа трябва предварителна подготовка,защото ако бомбата не била вътре във колата нямало как да докажат че била тяхна(можели да кажат че са хвърляли пиратки...
Даже и да намерят бомбата в колата-
ония пак може да кажат, че не са си и помисляли да я хвърлят.
Да- ама колата ще седи на паркинг на МВР, а ония боклуци ще трябва да тичат да плащат на адвокат сума ти пари, а и на някой доктор да ги изкара сакати и диабетици, така, че ще си платят, без значение на кого.
- krokibg
- учете се от него
Относно бомбаджийте!!!!
Намерят ли бомбата в колата ти давам гаранция че този поне на който е колата ще лежи,око няма някоя по голяма връзка.Както ти казах обещавам този случай да има развръзка,ще се опитам да разбера повече за тази група бомбаджий и те ще трябва да си платят за това че заради 3-4 кг дребна риба избиват още сумати и риба.
- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
Щом е такъв закона значи пак пази престъпниците.Могат да го напревят като в Америка и е много просто ама не искат защото повечето бракониери са на някой "братовчеди" или "рода".......Като случая в Сливен дето бившия шев на ИАРА хвана бракониери изгори им мрежите написа актове ,че даже и ги нарита.Обаче бракониерите се оказаха активисти на ДПС и Занков отсвири шефа.
Е те такава е реалноста за съжаление, остават послушните и лизачите 

- krokibg
- учете се от него
Просто ни е мухлясала държавата.За тези със бомбите от - около Харманли,горския щом разбрал че аз разпитвам за тях,взел да обяснява,че ушким ги знаели,но не били сигурни и неможел да каже директно,да не сме били направили грешка,да го отнесяли невинни хора.НЕЗНАМ ДА ИМА НЕВИНЕН БОМБАДЖИЯ,АМА ЩОМ ЧОВЕКА ТАКА Е КАЗАЛ,ВЕЧЕ СЪМ СТО ПРОЦЕНТА УБЕДЕН,ЧЕ ИЛИ ГИ ПОЗНАВА ЛИЧНО,ИЛИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ МУ Е РОДНИНА.
- dddinev_27
- новобранец
Колеги на много хора им се е случвало да видят бракониери.Аз сум на 17 години но когато бях на 13 видях бракониери с бомби. Бях малук и мислех че са ловджии но като ги видях разбрах какво правят и никак не ми хареса.Те бяха от ромски произход бяха се наредили и субираха умрялата или замаяна риба.Това бе на река Тунджа до село Зимница.От 6години имам билет и за сега са ме проверявали само веднуж на Червенаково.И аз се чудя за какво даваме пари за билети като нито се проверяват хората по често нито пук зарибяват реките и язовирите. Затова мисля че трябва определено да се направи нешто.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ти на кой свят живееш точно тези на които щесе обаждаж са до онези с бомбите и палят фитилите че гледат и сеир накраяVan Helsing написа:Що не се обади на Полицията?!
Те са тези, дето трябва да хващат
бандитите с незаконно оръжие и взривове.
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Vrabcho, не знаеш колко си прав, от 10 години ги гледам такива как разсипаха Тунджа .Знае ги цялата околия и полиция и всички, и знаеш ли какво ги правят като ги хванат.Взимат им рибата и им казват да внимават повече ,че следващия път може да не са сами.За подкупни ловни и риболовни служители книга мога да напиша ,ама няма да има кой да я прочете.Файда никаква ,навързани са като свински черва и не можеш да ги пипнеш.Но и на тях ще им дойде края,рано или късно само дето риба не остана