Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Днешния ми "спинингов" риболов на Герман
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Днешния ми "спинингов" риболов на Герман
Здравейте момци... днес просто не издържах и хукнах до Герман за да се позапозная с това как се държи спинарката ми с всичките ми въртящи гадинки, които притежавам. Значи много ми допадна всичко само едно не ми хареса- нищо не хванах
Около мене весели дядовци с плувчици си вадеха и ме гледаха с насмешка как се сдобивам с болестта на Бехтерев (болест породена от повтаряне на еднакви движения) и си вадеша пастърва след пастърва
аз въртях въртях въртях...
Тъй като днес ми е първия риболов и не искам да ми тръгва на капо сложих една плувка и как да е не си тръгнах капо...
какво ли не пробвах как ли не пробвах- различни скорости, с изчакване без изчакване- абе всичко, което съм слушал, гледал и чел и просто не сработи.
Блесни Моски 1 и 2 размери всички цветове дето се предлагат по над 10 пъти всяка... 4 замятания направих на плувка 3 от които с риба... очаквах спининговия риболов да е с по- добро КПД от плувкарския, ама май май... или аз нещо съм сгрешил, или просто Германа е прекалено мътен и не е за блесни. Както и да е- сега съм на топло, уморен, но доволен

Около мене весели дядовци с плувчици си вадеха и ме гледаха с насмешка как се сдобивам с болестта на Бехтерев (болест породена от повтаряне на еднакви движения) и си вадеша пастърва след пастърва

аз въртях въртях въртях...
Тъй като днес ми е първия риболов и не искам да ми тръгва на капо сложих една плувка и как да е не си тръгнах капо...
какво ли не пробвах как ли не пробвах- различни скорости, с изчакване без изчакване- абе всичко, което съм слушал, гледал и чел и просто не сработи.
Блесни Моски 1 и 2 размери всички цветове дето се предлагат по над 10 пъти всяка... 4 замятания направих на плувка 3 от които с риба... очаквах спининговия риболов да е с по- добро КПД от плувкарския, ама май май... или аз нещо съм сгрешил, или просто Германа е прекалено мътен и не е за блесни. Както и да е- сега съм на топло, уморен, но доволен

Re: Днешния ми "спинингов" риболов на Герман
Ако мериш с аршина на КПД-то, е редно да се насочиш към по-прогнозируеми занимания от риболова... 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
а колко валати още ще има
но кво ти пука нали отиваш да разпуснеш

Интересна работа. При последното ми ходене преди месец наблюдавах подобно нещо - на спининг никой нищо не ловеше. Тогава обаче и на плувка не вървеше. По принцип там риболовът много зависи от това кога и колко е зарибявано. Главно ходя там, когато няма друга алтернатива (както и утре ще направя). Имало дни с много пастърви и такива, в които едвам се спасява капото. Отдавам го не толкова на времето и налягането, а на количеството риба. Утре ще докладвам 

По това време на Герман никой никога, по правило, не хваща нещо на спининг!... Май, като е по-топло времето може да има успех на блесни. Аз съм хващал там на клатушка, а съм виждал да хващат и на въртяща се блесна. Изглежда сега пъстървите са много близко до дъното...
искаш да кажеш на 38 см дълбочина (всъщност не знамrefab написа: Изглежда сега пъстървите са много близко до дъното...

е нема такъв басейн с такъв арендатор с такива правила абе изобщо

влезнах и като прочетох табелката "забранено за бастуни " и като доиде оня любезния чичо и като ми каза " ти в киното първо влизаш гледаш филма и на излизане плащаш или на влизане..." като виден бастун кръгом марш
"- довиждане " ма май си беше сбогом
да не съм стъпил повече там
пазете чисто ,не е толкова трудно

Впрочем, там дълбочината е поне 2,5 м, а и повече....
Ми няма грешка ! На вратата на "офиса" пишеше , че е забранено за бастуниrefab написа:Какви "бастуни"?... Нещо си се объркал!?...
Впрочем, там дълбочината е поне 2,5 м, а и повече....

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да споделя няколко лични наблюдения ...
Всички занимаващи се с отглеждане на пъстърва са балканджии, кибритлии и леко грубияни
Все пак сме длъжни да им прощаваме за това .. не на всеки се отдава да развъжда тези красавици
Друго нещо ! Когато на Моска неще .. значи не е добре работата
Друго нещо .. ако търсите бройка, КПД, мерене на улова/пишки - изберете друг риболов.
Същността на спининга е съвсем друга .. Един удар ми е правил деня и излета успешен !
Ако все пак държите да се омагьосате - не се плашете от капота и никога не се отказвайте
Всички занимаващи се с отглеждане на пъстърва са балканджии, кибритлии и леко грубияни

Все пак сме длъжни да им прощаваме за това .. не на всеки се отдава да развъжда тези красавици

Друго нещо ! Когато на Моска неще .. значи не е добре работата

Друго нещо .. ако търсите бройка, КПД, мерене на улова/пишки - изберете друг риболов.
Същността на спининга е съвсем друга .. Един удар ми е правил деня и излета успешен !

Ако все пак държите да се омагьосате - не се плашете от капота и никога не се отказвайте

-
- разбира нещата
И от най гадният излет трябва да се вади най доброто, т.е. най полезните изводи. Практиката учи, респективно до като е жив човек се учи. Пък си бил и на чист въздух. Успех и за напред! 

Колкото повече толкова повече!
-
- разбира нещата
В тая студена вода е нормално стационарната примамка да е по уловиста ,спининга го практикувай когато се постопли малко.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Преди седмица , баш в най-големият студ , уеко болен ама със заръка да "купя" пъстърва за трапезата се отбих до Герман
Ами хванах си , даваше си добре , доста по-добре от при колегите на стръв де я мъчеха ама не на блесна а на некви воблери и постоянно менеше слоевете в които пливаше рибата .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Миии то и аз съм си все още болен, но сложих 1 тениска, един суичър, един полар и едно яке с махаща се подплата + зверска шапка и бях бомба. Друг е въпросът, че между тази пастърва и речната тотално няма прилика. Сега като я чистих снощи- тя пълна с царевица "егати хищника". Викам си на акъла "ее бати доброто идва си с гарнитура"
Тъпото е, че в цялата ситуация отидох на Герман, само защото исках да помятам малко, да усетя как е пръчата и макарата, как ги мята леките блесни и воблерчета, да ударя някое рибе и най- вече да се успокоя малко, защото цяла зима сънувам риболов. Открих сезона момци
и сега се почва якото обикаляне по реките! Наслука на всички открили и предстоящо откриващи колеги 
Тъпото е, че в цялата ситуация отидох на Герман, само защото исках да помятам малко, да усетя как е пръчата и макарата, как ги мята леките блесни и воблерчета, да ударя някое рибе и най- вече да се успокоя малко, защото цяла зима сънувам риболов. Открих сезона момци

Днес на Герман беше слабо. Хванах само две, но хубави пъстърви - общо 1.250кг. - и двете на плувка. С първото хвърляне веднага плувката се потопи и извадих прилично парче около 0.5кг. Викам си, ако ще е така нема да ми стигнат парите да си платя рибата
Следващото кълване беше чак след няколко часа. Бях сложил ваглер и спуснах почти на дъното. Излезе доста борбена и едра пъстърва - около 700-800гр. И двете вече са почистени и сега влизат във фурната

Tемата е пусната в подфорум "спининг" и е редно да се коментира тази риболовна техника.
sestrata

Следващото кълване беше чак след няколко часа. Бях сложил ваглер и спуснах почти на дъното. Излезе доста борбена и едра пъстърва - около 700-800гр. И двете вече са почистени и сега влизат във фурната

Tемата е пусната в подфорум "спининг" и е редно да се коментира тази риболовна техника.
sestrata
Нищо лично, но какво общо има тази случка със спининговия риболов?!?DGK написа:Днес на Герман беше слабо. Хванах само две, но хубави пъстърви - общо 1.250кг. - и двете на плувка. С първото хвърляне веднага плувката се потопи и извадих прилично парче около 0.5кг. Викам си, ако ще е така нема да ми стигнат парите да си платя рибата![]()
Следващото кълване беше чак след няколко часа. Бях сложил ваглер и спуснах почти на дъното. Излезе доста борбена и едра пъстърва - около 700-800гр. И двете вече са почистени и сега влизат във фурната![]()

За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!