Днешния ми "спинингов" риболов на Герман

Модератори: Павел Иванов, sestrata

titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Днешния ми "спинингов" риболов на Герман

Мнение от titanium »

Здравейте момци... днес просто не издържах и хукнах до Герман за да се позапозная с това как се държи спинарката ми с всичките ми въртящи гадинки, които притежавам. Значи много ми допадна всичко само едно не ми хареса- нищо не хванах :axe: :axe: :axe:
Около мене весели дядовци с плувчици си вадеха и ме гледаха с насмешка как се сдобивам с болестта на Бехтерев (болест породена от повтаряне на еднакви движения) и си вадеша пастърва след пастърва :evil:
аз въртях въртях въртях...
Тъй като днес ми е първия риболов и не искам да ми тръгва на капо сложих една плувка и как да е не си тръгнах капо...
какво ли не пробвах как ли не пробвах- различни скорости, с изчакване без изчакване- абе всичко, което съм слушал, гледал и чел и просто не сработи.
Блесни Моски 1 и 2 размери всички цветове дето се предлагат по над 10 пъти всяка... 4 замятания направих на плувка 3 от които с риба... очаквах спининговия риболов да е с по- добро КПД от плувкарския, ама май май... или аз нещо съм сгрешил, или просто Германа е прекалено мътен и не е за блесни. Както и да е- сега съм на топло, уморен, но доволен :)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Днешния ми "спинингов" риболов на Герман

Мнение от Мунчо »

Ако мериш с аршина на КПД-то, е редно да се насочиш към по-прогнозируеми занимания от риболова... :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalata1912 »

а колко валати още ще има :lol: но кво ти пука нали отиваш да разпуснеш
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

Интересна работа. При последното ми ходене преди месец наблюдавах подобно нещо - на спининг никой нищо не ловеше. Тогава обаче и на плувка не вървеше. По принцип там риболовът много зависи от това кога и колко е зарибявано. Главно ходя там, когато няма друга алтернатива (както и утре ще направя). Имало дни с много пастърви и такива, в които едвам се спасява капото. Отдавам го не толкова на времето и налягането, а на количеството риба. Утре ще докладвам :D
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

По това време на Герман никой никога, по правило, не хваща нещо на спининг!... Май, като е по-топло времето може да има успех на блесни. Аз съм хващал там на клатушка, а съм виждал да хващат и на въртяща се блесна. Изглежда сега пъстървите са много близко до дъното...
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

refab написа: Изглежда сега пъстървите са много близко до дъното...
искаш да кажеш на 38 см дълбочина (всъщност не знам :?: :?: :?: колко ли е дълбоко там)
:lol:
е нема такъв басейн с такъв арендатор с такива правила абе изобщо
:finga: :finga: :finga: :axe: :axe: :axe: :finga:
влезнах и като прочетох табелката "забранено за бастуни " и като доиде оня любезния чичо и като ми каза " ти в киното първо влизаш гледаш филма и на излизане плащаш или на влизане..." като виден бастун кръгом марш
"- довиждане " ма май си беше сбогом
да не съм стъпил повече там
пазете чисто ,не е толкова трудно
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

:o Какви "бастуни"?... Нещо си се объркал!?...

Впрочем, там дълбочината е поне 2,5 м, а и повече....
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

refab написа::o Какви "бастуни"?... Нещо си се объркал!?...

Впрочем, там дълбочината е поне 2,5 м, а и повече....
Ми няма грешка ! На вратата на "офиса" пишеше , че е забранено за бастуни :shock: А иначе американката там дава най-много на царевичка , от тая в консервите :)
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Да споделя няколко лични наблюдения ...
Всички занимаващи се с отглеждане на пъстърва са балканджии, кибритлии и леко грубияни :)
Все пак сме длъжни да им прощаваме за това .. не на всеки се отдава да развъжда тези красавици :)
Друго нещо ! Когато на Моска неще .. значи не е добре работата :)
Друго нещо .. ако търсите бройка, КПД, мерене на улова/пишки - изберете друг риболов.
Същността на спининга е съвсем друга .. Един удар ми е правил деня и излета успешен ! ;)
Ако все пак държите да се омагьосате - не се плашете от капота и никога не се отказвайте ;)
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

И от най гадният излет трябва да се вади най доброто, т.е. най полезните изводи. Практиката учи, респективно до като е жив човек се учи. Пък си бил и на чист въздух. Успех и за напред! :D
Колкото повече толкова повече!
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

В тая студена вода е нормално стационарната примамка да е по уловиста ,спининга го практикувай когато се постопли малко.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Преди седмица , баш в най-големият студ , уеко болен ама със заръка да "купя" пъстърва за трапезата се отбих до Герман :D Ами хванах си , даваше си добре , доста по-добре от при колегите на стръв де я мъчеха ама не на блесна а на некви воблери и постоянно менеше слоевете в които пливаше рибата .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

Миии то и аз съм си все още болен, но сложих 1 тениска, един суичър, един полар и едно яке с махаща се подплата + зверска шапка и бях бомба. Друг е въпросът, че между тази пастърва и речната тотално няма прилика. Сега като я чистих снощи- тя пълна с царевица "егати хищника". Викам си на акъла "ее бати доброто идва си с гарнитура"

Тъпото е, че в цялата ситуация отидох на Герман, само защото исках да помятам малко, да усетя как е пръчата и макарата, как ги мята леките блесни и воблерчета, да ударя някое рибе и най- вече да се успокоя малко, защото цяла зима сънувам риболов. Открих сезона момци :mrgreen: и сега се почва якото обикаляне по реките! Наслука на всички открили и предстоящо откриващи колеги :smt109
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

Днес на Герман беше слабо. Хванах само две, но хубави пъстърви - общо 1.250кг. - и двете на плувка. С първото хвърляне веднага плувката се потопи и извадих прилично парче около 0.5кг. Викам си, ако ще е така нема да ми стигнат парите да си платя рибата :lol:
Следващото кълване беше чак след няколко часа. Бях сложил ваглер и спуснах почти на дъното. Излезе доста борбена и едра пъстърва - около 700-800гр. И двете вече са почистени и сега влизат във фурната :wink: :drinkers:

Tемата е пусната в подфорум "спининг" и е редно да се коментира тази риболовна техника.
sestrata
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

DGK написа:Днес на Герман беше слабо. Хванах само две, но хубави пъстърви - общо 1.250кг. - и двете на плувка. С първото хвърляне веднага плувката се потопи и извадих прилично парче около 0.5кг. Викам си, ако ще е така нема да ми стигнат парите да си платя рибата :lol:
Следващото кълване беше чак след няколко часа. Бях сложил ваглер и спуснах почти на дъното. Излезе доста борбена и едра пъстърва - около 700-800гр. И двете вече са почистени и сега влизат във фурната :wink: :drinkers:
Нищо лично, но какво общо има тази случка със спининговия риболов?!? :shock:
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”