Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов с туистер!!!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Риболов с туистер!!!!!
Искам да знам има ли определени правила или по скоро техники при водене на туистер.
Аз лично използам придърпване през интервали, а наблюдавах водене непрекъснато на туистер с монтаж на метален повод. Кое е по правилното или има разлика в риболова на различните видовете риби...
Аз лично използам придърпване през интервали, а наблюдавах водене непрекъснато на туистер с монтаж на метален повод. Кое е по правилното или има разлика в риболова на различните видовете риби...
Re: Риболов с туистер!!!!!
Здрасти колега, по темата има доста изписано, но няма лошо да се освежи малко.
Риболовът с туистер е много интензивен, до сега най - уловистата тактика е да се остави туистета да потъне до дъното, след това започва едно бавно изкачване нагоре със върха на въдицата, но едновременно и със макарата. Когато примамката се изтигне на .5-1 метър от дъното, се оставя да пропадне отново. Така можеш да обловиш долните слоеве на язовира/реката/езерото/басейна. Когато замяташ, гледай да е колкото може по - навътре, за да можеш да обловиш по - голям район за по - кратко време. Избирай различни разновидности и украски - ако времето е облачно, използвай по - ярки и агресивно цветове ( огнено червено, ярко зелено, небесно синьо, трансперантно жълто ), а когато е слънчево - по - меки цветове (сиво, морско синьо, бяло, кафяво).
Също така комбинираните примамки са много успешни.
Също така има доста риболовни филми, където е описано много точно как/какво/кога се използва и прочие.
Ето ТУК
Риболовът с туистер е много интензивен, до сега най - уловистата тактика е да се остави туистета да потъне до дъното, след това започва едно бавно изкачване нагоре със върха на въдицата, но едновременно и със макарата. Когато примамката се изтигне на .5-1 метър от дъното, се оставя да пропадне отново. Така можеш да обловиш долните слоеве на язовира/реката/езерото/басейна. Когато замяташ, гледай да е колкото може по - навътре, за да можеш да обловиш по - голям район за по - кратко време. Избирай различни разновидности и украски - ако времето е облачно, използвай по - ярки и агресивно цветове ( огнено червено, ярко зелено, небесно синьо, трансперантно жълто ), а когато е слънчево - по - меки цветове (сиво, морско синьо, бяло, кафяво).
Също така комбинираните примамки са много успешни.
Също така има доста риболовни филми, където е описано много точно как/какво/кога се използва и прочие.
Ето ТУК
GO BIG OR GO HOME
-
- разбира нещата
Наистина трябва да се експерементира,щото понякога по резултатно е на бързо,без прекъсване въртене,когато е топло.Сега зимата по дъното,с по кратки проводко и по дълги паузи,щото не е толкова активна рибата.
И освен колкото се може навътре ,също така и успоредно покрай брега.
И освен колкото се може навътре ,също така и успоредно покрай брега.
На къса плувка,в репея...
здравей аз съм използвал туистера само на река пробвал съм и с предърпване но имах повече резултат с водене без спиране резултатът беше една щука 800гр и един клен(кефал) около 300
- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.