Устието на река Камчия

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

sgetsov
новобранец
новобранец

Устието на река Камчия

Мнение от sgetsov »

Колеги, кажете ми моля разрешен ли е риболовът на устието на Камчия, понеже знам, че е резерват лонгонзната местност. Предстои ми почивка там и ако е разрешен какво излиза и каква стръв? Благодаря ви предварително :lol:
Morski
новобранец
новобранец

Мнение от Morski »

Да. Разрешен е.
Чума да тръшне бракониерите!
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Re: Устието на река Камчия

Мнение от Trias »

sgetsov написа:Колеги, кажете ми моля разрешен ли е риболовът на устието на Камчия, понеже знам, че е резерват лонгонзната местност. Предстои ми почивка там и ако е разрешен какво излиза и каква стръв? Благодаря ви предварително :lol:
Здравей колега!Аз не съм много компетентен по въпроса и инфото ми е от преди две години,когато бях там за десетина дни и доста се поизмъчих да ловя риба там без почти никаква информация.Значи както каза колегата Morski , риболова е разрешен,но само от единия бряг.От към резервата е забранено!На самото устие на плажа тогава лових таранки /каракуди/ и дал Бог слънчаци.До мен извадиха и едно сомче,но маломерно.Ако в устието влезе от морето илария или блеч,тогава сигурно става хубав риболов.По-нагоре към ,,Рибарското селище" вече има добри места за сладководен риболов,но и течението е силно и трябва да търсиш по-тихи вирове най-вече до самия бряг до тръстиките.Излизат след захранване /задължително/ едра каракуда,уклейка,камчийска говедарка/абе пръскач/,шаран и сом.Естествено има и други видове риба,които не съм ловил.Например змиорка/един колега предния ден извади една на стръв земен червей/ и платика/ама аз все си мисля ,че е т.н. бабка,щото платиките много ги познавам,но колегите от Русе много държаха да е платика и немам думата/. Казват още,че имало бяла риба и мряна,но аз не съм ги виждал.Риболовът ми беше най-много на леко/ на влашка плувка,щото има силно течение/.Стръвта-бял червей,троха и местен земен червей копан покрай брега на реката/няма нищо общо на вид с тия от вътрешността на страната/.На този червей си улових и по-квалитетните рибки за които казах по-горе.Айде чао и Наслука!!!
sgetsov
новобранец
новобранец

Мнение от sgetsov »

Благодаря ви колеги, утре рано тръгвам и дано е красив риболовът, пък ако не - има плаж, море и т.н :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”