Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

щуките
Модератор: sapuna
-
- новобранец
щуките
Здравейте кога да подгонваме
щуките знам че стават активни по това време но и на каква стръв 

Re: щуките
има още малко около месец да станат активни сега си хвърлят хайвера и на нищо не пипат
- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
-
- новобранец
абе има ли някой тук
или всички сте за риба

-
- новобранец
Мерси Aly23 ама преди три години много по рано ги ловяхме зависи от водоема и от времето най вече 

да това е най-големият критерии времето и водоема на 2 водоема един до друг по различен начин се държат рибите затова някой като почне да разправя как се правило и как било правилно приказва за там кадето е ходил.Иначе това ми е любимият риболов на щука на блесна или воблер
- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Колега,
и аз нямам търпение да ида и да заметна блесната/воблера за щука, но съм почти сигурен, че все още не гони.
.
Вчера бяхме с познати просто на разходка около едно водоемче, и на около 1-2 метра от брега забелязахме една щука около 1-1,5 кг, която лежеше на дъното като замръзнала. Колегата взе една по-дълга пръчка и на няколко пъти я побутваше леко, а тя почни не реагираше - просто се помръдваше с 20-30 сантиметра. Аз си направих извод, че може би все още не се е раздвижала щуката и все още е замаена след размножаването. Т.ч. най-вероятно ще трябва да се почака поне още 20-30 дни.
Разбира се всеки водоем или река е индивидуален и зависи от температура на водата и много други фактори, затова, че нищо не ти пречи да пробваш. Аз така и ще направя
... другата седмица грабвам спининга и отивам да въртя, в крайна сметка ако не хвана нищо поне ще си направя разходката
.
На слука!
и аз нямам търпение да ида и да заметна блесната/воблера за щука, но съм почти сигурен, че все още не гони.

Вчера бяхме с познати просто на разходка около едно водоемче, и на около 1-2 метра от брега забелязахме една щука около 1-1,5 кг, която лежеше на дъното като замръзнала. Колегата взе една по-дълга пръчка и на няколко пъти я побутваше леко, а тя почни не реагираше - просто се помръдваше с 20-30 сантиметра. Аз си направих извод, че може би все още не се е раздвижала щуката и все още е замаена след размножаването. Т.ч. най-вероятно ще трябва да се почака поне още 20-30 дни.
Разбира се всеки водоем или река е индивидуален и зависи от температура на водата и много други фактори, затова, че нищо не ти пречи да пробваш. Аз така и ще направя

На слука!
Наслука!
-
- разбира нещата
Tози емотикон - на края на въпроса ти, какво трябва да означава?naidobriya написа:Здравейте кога да подгонвамещуките знам че стават активни по това време но и на каква стръв
- radost_in7
- новобранец
колега щуката е най активна след хвърлянето на хайвера-особено женските-но тази година времето и обърка малко работата-с около месец явно ще се позабави-т е от началото на другия живот и здраве трябва да тръгнеnaidobriya написа:Здравейте кога да подгонвамещуките знам че стават активни по това време но и на каква стръв
стандартния метод на тапа който е- с тройния вирбел и оловото най отдолу-само че вместо олово сложи пружина и я напълни хубаво-дребна рибка вече се върти-събира се около пружината-създава се калабалък така да се каже

а и не ти пречи да повъртиш
на слука
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата

- radost_in7
- новобранец
колега къде около димитровград ходите за щука-омръзна ми всяка седмица да се прибирам до ямболSpatia написа:Колега,
и аз нямам търпение да ида и да заметна блесната/воблера за щука, но съм почти сигурен, че все още не гони..
Разбира се всеки водоем или река е индивидуален и зависи от температура на водата и много други фактори, затова, че нищо не ти пречи да пробваш. Аз така и ще направя... другата седмица грабвам спининга и отивам да въртя, в крайна сметка ако не хвана нищо поне ще си направя разходката
.
На слука!

- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Здрасти radost_in7,
Първо бих искал да кажа, че на мен много ми харесва да ходя да хващам на спининг и затова често ходя за щука
НО, почти нищо не хващам, или ако хващам то хващам много много рядко
. Или аз не съм добър щукар, или ходя на места където няма много щука и т.н. Т.ч. аз ще ти кажа къде ходя, ама да не те подведа и да ходиш и да оставаш валат и после да ме псуваш
.
Значи основно ходя на:
1) яз. Черногорово (на 8 км от Димиторвград) - там ходя на тапи и на блесна. Хваща се много рядко и то предимно есен и късна есен. Пролета и лятото е много голяма рядкост да хванещ щука на черногорово. Язовира гъмжи от дребни костури, каракудки и червеноперки... затова се хваща много трудно на блесна през пролета и лятото т.к. за щуката има изобилие от дребна риба. Миналата есен направих 4-5 излета на тапа и не хванах нищо. А сигурно и поне 10 излета на блесна и пак нищо
. Язовира не е щукарски но има добри екзепляри. Ако хващаш предимно се хващат между 2-3 килограмови и 5-6 килограмови щуки. Това е хубавото на този язовир, но има и страшно много закачаки и хвърлям с евтини блесни, че ми омръзна да оставям по 20-30 лв на излет. 
2) старото корито на река Марица (с. Злато Поле). Там има 4-5 малки водоемчета, които са предимно щукарски. Хваща се добре както на тапа, така и на блесна/воблер. Предимно излиза Август-Септември-Октомври-Ноември и някой път Декември-Януари ако не е студена зимата и има дни наподобяващи пролетно време. Но язовира си има своите тънкости... имам моменти не кълве с дни и седмици и изведнъж 2-3 дни кълве и се хваща добре. Лично съм бил един път(октомври месец), когато цял ден не кълвеше и точно 1 час преди да почне да се смрачава всички които бяха на водоемчето, където хващах и аз хванаха по една щука в рамките на 1 час, както на тапа така и на блесна.
Водоемчетата са сравнително чисти и има много малко места където можеш да скъсаш. Щуките обаче са малки. Миналата година излизаха предимно 200-600 грамови и чат пат някоя около 1-1,5 кг. Рядко се хваща щука на 1,2 кг, но има... Един приятел преди 2-е години беше хванал една около 4,2 кг на блесна (беше я хванал през края на Август).
Пролетно време никога не съм хващал там но има хора хващат.
3) река Марица около Димитровград - за съжаление последните години нямам много излети на реката, т.к. почти не се хваща (може би аз не съм майстор). Миналото лято (края на Юли, Август, Септември) ходих доста често по за 1-2 часа на ден след като падне слънцето да помятам на блесна или воблер и единствено съм хващал по някой друг карабалък (кефал) на блесна и то не големи - по около 200-300 грамови. Говорил съм с други спинингисти и казват, че последните години щука по Марица около Димитровград не излиза, т.к. почти я няма.
4) язовира над село Дряново до гробищата на селото (след Симеоновград). Ходил съм есенно време и там има периоди излиза на блесна доволно дребна щука около 300-500 грамови. Не ходя повече там, т.к. щукичките са много малки и въобще мисля, че не си заслужава да се хващат, а и не мисля, че има големи щуки въпреки,че рибарите там говорят, че излизали и щуки над 1 кг. Там също е до дни - някой път се хваща а има периоди със седмици ще кажеш, че във водата няма абсолютно никва риба.
п.с. надявам се да съм ти бил полезен. това са местата, където ходя аз и по начин, по който аз ги виждам
, т.ч. може и да не съм прав
. Като цяло няма много добри места за щука около Димитровград. Най-доброто е номер 2 от горепосочените - с. Злато Поле.
Първо бих искал да кажа, че на мен много ми харесва да ходя да хващам на спининг и затова често ходя за щука

Значи основно ходя на:
1) яз. Черногорово (на 8 км от Димиторвград) - там ходя на тапи и на блесна. Хваща се много рядко и то предимно есен и късна есен. Пролета и лятото е много голяма рядкост да хванещ щука на черногорово. Язовира гъмжи от дребни костури, каракудки и червеноперки... затова се хваща много трудно на блесна през пролета и лятото т.к. за щуката има изобилие от дребна риба. Миналата есен направих 4-5 излета на тапа и не хванах нищо. А сигурно и поне 10 излета на блесна и пак нищо

2) старото корито на река Марица (с. Злато Поле). Там има 4-5 малки водоемчета, които са предимно щукарски. Хваща се добре както на тапа, така и на блесна/воблер. Предимно излиза Август-Септември-Октомври-Ноември и някой път Декември-Януари ако не е студена зимата и има дни наподобяващи пролетно време. Но язовира си има своите тънкости... имам моменти не кълве с дни и седмици и изведнъж 2-3 дни кълве и се хваща добре. Лично съм бил един път(октомври месец), когато цял ден не кълвеше и точно 1 час преди да почне да се смрачава всички които бяха на водоемчето, където хващах и аз хванаха по една щука в рамките на 1 час, както на тапа така и на блесна.
Водоемчетата са сравнително чисти и има много малко места където можеш да скъсаш. Щуките обаче са малки. Миналата година излизаха предимно 200-600 грамови и чат пат някоя около 1-1,5 кг. Рядко се хваща щука на 1,2 кг, но има... Един приятел преди 2-е години беше хванал една около 4,2 кг на блесна (беше я хванал през края на Август).
3) река Марица около Димитровград - за съжаление последните години нямам много излети на реката, т.к. почти не се хваща (може би аз не съм майстор). Миналото лято (края на Юли, Август, Септември) ходих доста често по за 1-2 часа на ден след като падне слънцето да помятам на блесна или воблер и единствено съм хващал по някой друг карабалък (кефал) на блесна и то не големи - по около 200-300 грамови. Говорил съм с други спинингисти и казват, че последните години щука по Марица около Димитровград не излиза, т.к. почти я няма.
4) язовира над село Дряново до гробищата на селото (след Симеоновград). Ходил съм есенно време и там има периоди излиза на блесна доволно дребна щука около 300-500 грамови. Не ходя повече там, т.к. щукичките са много малки и въобще мисля, че не си заслужава да се хващат, а и не мисля, че има големи щуки въпреки,че рибарите там говорят, че излизали и щуки над 1 кг. Там също е до дни - някой път се хваща а има периоди със седмици ще кажеш, че във водата няма абсолютно никва риба.
п.с. надявам се да съм ти бил полезен. това са местата, където ходя аз и по начин, по който аз ги виждам

radost_in7 написа:колега къде около димитровград ходите за щука-омръзна ми всяка седмица да се прибирам до ямболSpatia написа: ...
Наслука!
- radost_in7
- новобранец
мерси...определено е полезна и изчерпателна информация-за което ти благодаряSpatia написа:Здрасти radost_in7,
Първо бих искал да кажа, че на мен много ми харесва да ходя да хващам на спининг и затова често ходя за щукаНО, почти нищо не хващам, или ако хващам то хващам много много рядко
. Или аз не съм добър щукар, или ходя на места където няма много щука и т.н. Т.ч. аз ще ти кажа къде ходя, ама да не те подведа и да ходиш и да оставаш валат и после да ме псуваш
.
Значи основно ходя на:
1) яз. Черногорово (на 8 км от Димиторвград) - там ходя на тапи и на блесна. Хваща се много рядко и то предимно есен и късна есен. Пролета и лятото е много голяма рядкост да хванещ щука на черногорово. Язовира гъмжи от дребни костури, каракудки и червеноперки... затова се хваща много трудно на блесна през пролета и лятото т.к. за щуката има изобилие от дребна риба. Миналата есен направих 4-5 излета на тапа и не хванах нищо. А сигурно и поне 10 излета на блесна и пак нищо. Язовира не е щукарски но има добри екзепляри. Ако хващаш предимно се хващат между 2-3 килограмови и 5-6 килограмови щуки. Това е хубавото на този язовир, но има и страшно много закачаки и хвърлям с евтини блесни, че ми омръзна да оставям по 20-30 лв на излет.
п.с. надявам се да съм ти бил полезен. това са местата, където ходя аз и по начин, по който аз ги виждам, т.ч. може и да не съм прав
. Като цяло няма много добри места за щука около Димитровград. Най-доброто е номер 2 от горепосочените - с. Злато Поле.
radost_in7 написа:колега къде около димитровград ходите за щука-омръзна ми всяка седмица да се прибирам до ямболSpatia написа: ...
и кой знае-може да отскочим някой път до ямбол -само да роди жената

и на слука

Последно промяна от radost_in7 на Пон Мар 21, 2011 12:18 am, променено общо 2 пъти.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
За пръв път виждам във форума такава детайлна информация за за щукарски водоеми.Spatia написа:Здрасти radost_in7,...
Поздравления за колегата Спатия, също и за Радост, и в неговия пост прочетох нещо, което трябва да се изпробва в практиката!
Наслука!
Идва времето на добрите щуки!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Ами щуката тази година се държи малко по особено но се очаква началото на месец Април да се пораздвижи...но пък щука може да се хване но е рядкост аз началото на месеца хванах три килограмова на враждебнаа стръвта беше каракудка а такъма обичаен -тапаа
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Spatia написа:Колега,
и аз нямам търпение да ида и да заметна блесната/воблера за щука, но съм почти сигурен, че все още не гони..
Разбира се всеки водоем или река е индивидуален и зависи от температура на водата и много други фактори, затова, че нищо не ти пречи да пробваш. Аз така и ще направя... другата седмица грабвам спининга и отивам да въртя, в крайна сметка ако не хвана нищо поне ще си направя разходката
.
На слука!
Днес бях на Кочериново 2 щуки,едната на клатушка другата на изработен от мен воблер(междудругото беше му първия излет и на първото мятане след 10 метра

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- mitko ribara
- ще става разбирач