Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си залепя лодката
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Как да си залепя лодката
Имам руска гумена лодка, почти нова т.е. около 3 годишна е но е пускана на вода около 10 пъти. Вчера влизам и като се разлепи ела да видиш какво става. Лодката не е спукана а разлепена, тамо където са залепени двете парчета от гумата. Снимки ще кача малко по-късно, че сега съм на работа. Въпроса ми е ако я занеса на вулканизатор ще ми я оправят ли или миа друг по-добър начин. Разлепената част е около 1-1,5 см. Голяма дупка ейййй, не ме питайте как съм излизал от морето, спадна за 5 минути. И още нещо да попитам: да хвърля ли малко талк вътре. Съмнявам се да се е напълнила с вода но може и да е влязла малко.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега що не пробваш с лепило MOMENT-henkell аз моита само с това я лепя но гледай да го вземеш от некой по читав магазин щото има и ментета дето не са трайни лепенките иначе и те държат
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
В никакъв случай не използвай моментни лепила или такива които правят твърд залепения участък. От опит мога да препоръчав едно лепило на Бизон - казва се "течна подметка". Към него има и тънка мрежичка за "арматура" на залепения участък. Аз лепих лотката с него така: първо, изчистваш добре (със ситна шкурка) и подсушаваш, второ слагаш тънък слой от лепилото, без да остават "дупки". След 48 часа мажеш обилно пак там и слагаш лепенка (по възможност от съшия материал какъвто е лодката) и затискаш мястото. След 48 часа е готова. Лепенката става мека, еластична... Това е.. Дано да стане
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ЕДНО УТОЧНЕНИЕ ЛЕПИЛОТО MOMENT НЕЕ МОМЕНТНО САМО ТАКА СЕ КАЗВА ТО Е ГУМЕНО КАТО ХЕЛМТЕКС НО ВЕДНАГА СЛЕД ЗАЛАПВАНЕТО МОЖЕ ДА СЕ НАТОВАРВА ДО 70% И МОЖЕ ДА ЗАЛЕПИШ САМО ДУПКАТА КАТО Я НАМАЖЕШ И ОСТАВИШ 10-15 МИН ДА ЗАСЪХНЕ ПОСЛЕ СЛЕПВАШ И ПРИТИСКАШ ЗА 5-6 МИН И СИ ГОТОВ ЗА БОЙ ЦЕНАТА НА ТОВА ЛЕТИЛО Е ОКОЛО 3 ЛВ. ЗА 5О МЛ.А НА ВУЛКАНИЗАТОРА НЕСТАВА ЩОТО ПОВЕЧЕТО ЛЕПИЛА СЕ ИЗПИЧАТ И ИМА ОПСТНОСТ ДА ПРЕГОРИ ОКОЛО ЛЕПЕНКАТА
Колкото по-добър джип караш,
- Диканаров
- кандидат преподавател
как да си залепя лодката.
Колега Ламби, Кеймейкър е прав! Ползвай "Бизон"! Издържа и на солена вода и на горещина и на студ. Не старее, както Хелметексът! За вулканизация немисли! И аз имам руска лодка, която ползвам 27г. Имам само една лепанка направена с "тип-топ." Държа 4 години. Отзад на сгъвката между балона и дъното изгни на две места, вероятно защото съм я прибрал без да съм я изсушил както трябва. Лепях тези места ежегодно с Хелметекс, повече не държи." Бизонът" е по скъп но си е качество. Лепи се, като се намазват двата края или двете части с тънак слой. Чакаш между 10 и 20 минути и притискаш частите. Може да ползваш и чук, за предпочитане дървен. Вулканизацията е за гума на вътрешни гуми, тя е по-дебела и без текстил. Руската ми лодка е от гумиран текстил и е много тънка. При вулканизацията се пали една плънка при притискането на частите за залепване със специална стиска. При този процес можеш да си увредиш структурата на гумираната материя и да ти се отслаби балонът. Може след това да стане бабуна или да ти се пръсне балонът при помпане или при пряко нагряване от слънцето.
Гумаджиите вече не прилага вулканизация!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
БЛАГОДАРНОСТИ на всички които се отзоваха. Не искам да благодаря лично на някой да не пренебрегна другите хора дали добри съвети. като я направя ще кажа какво е станало. Другата седмица съм отпуска така че ще изляза ако не е кофти времето. А за емоциите по излизането ще ви разкажа друг път.... си еб...ло майката, лодката спадна за 5 мин а аз тъкмо бях хвърлил котва 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Купих си тази "тегна подметка" на Bison. Наистина е добро лепилото но честно казано 3 пъти я лепих и като я надуя до дупка се разлепя. Авно материята е прекалено гладка. Всеки път си викам - явно нещо не правя като хората, но явно лепилото не е подходящо. Взех го от мусю Бриколаж - 13 лв. Сега ще провам с някое друго