Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


"как да сготвя риба чига"
Модератор: sapuna
- tiho_roev
- разбира нещата
- Мнения: 823
- Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
"как да сготвя риба чига"
Колеги моля дайте някоя рецепта за 4-5 килограмова чига
Благодаря ви предварително
Благодаря ви предварително

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 163
- Регистриран на: Съб Май 01, 2010 5:00 pm
- Местоположение: София
Re: "как да сготвя риба чига"
Колега ако можеш изтегли си програмата Domestic Kitchen FX там има две рецепти за чига.
Re: "как да сготвя риба чига"
Чига печена
Изчистената риба се измива и слага в тавичка със сгорещено масло.
Пече се във фурна, като постоянно се залива с масло.
Опечената риба се поръсва със ситен магданоз и настърган кашкавал.
Доопича се още 10 минути и се поднася с лимон.
Необходими продукти1/2 кг риба
4 лъжици масло
150 гр кашкавал
1 китка магданоз
1 лимон
Ето ти още една по-завързана
Необходими продукти:
За една порция:
200 г чига
20 г моркови
20 г целина
сол
20 г хайвер
1/4 лъжичка оцет
7 г желатина
5 зърна черен пипер
1/10 дафинов лист
1/2 яйце
10 г сьомга
магданоз
5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Измитата чига, на която е махната жилата в гръбнака, се пуска в бульон от вода, морков, целина, сол, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Рибата ври в зависимост от големината й - около 20 мин.
След това изстива вътре в бульона - така доувира.
Маха се рибата от бульона.
Кожата й се бели и рибата се желира с разтопено желе, получено от 150 г пречистен рибен бульон и желатина.
Опитва се на вкус.
Една част от желирания бульон замръзва.
От него се нарязват малки кубчета желе, които се нареждат около рибата:
Правят се лилии от твърдо сварени яйца, които се гарнират със сьомга.
От желето се правят медузи.
В намокрена със студена вода кафена чашка се сипва малко от течното желе.
Като се желира, в средата се слагат 2-3 маслини и отгоре се долива с желе.
След като замръзне, се обръща, като се мокри с топла вода.
Отстрани на рибата се слага магданоз.
По същия начин може да се поднесат и други риби.
Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!
Изчистената риба се измива и слага в тавичка със сгорещено масло.
Пече се във фурна, като постоянно се залива с масло.
Опечената риба се поръсва със ситен магданоз и настърган кашкавал.
Доопича се още 10 минути и се поднася с лимон.
Необходими продукти1/2 кг риба
4 лъжици масло
150 гр кашкавал
1 китка магданоз
1 лимон
Ето ти още една по-завързана
Необходими продукти:
За една порция:
200 г чига
20 г моркови
20 г целина
сол
20 г хайвер
1/4 лъжичка оцет
7 г желатина
5 зърна черен пипер
1/10 дафинов лист
1/2 яйце
10 г сьомга
магданоз
5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Измитата чига, на която е махната жилата в гръбнака, се пуска в бульон от вода, морков, целина, сол, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Рибата ври в зависимост от големината й - около 20 мин.
След това изстива вътре в бульона - така доувира.
Маха се рибата от бульона.
Кожата й се бели и рибата се желира с разтопено желе, получено от 150 г пречистен рибен бульон и желатина.
Опитва се на вкус.
Една част от желирания бульон замръзва.
От него се нарязват малки кубчета желе, които се нареждат около рибата:
Правят се лилии от твърдо сварени яйца, които се гарнират със сьомга.
От желето се правят медузи.
В намокрена със студена вода кафена чашка се сипва малко от течното желе.
Като се желира, в средата се слагат 2-3 маслини и отгоре се долива с желе.
След като замръзне, се обръща, като се мокри с топла вода.
Отстрани на рибата се слага магданоз.
По същия начин може да се поднесат и други риби.
Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- tiho_roev
- разбира нещата
- Мнения: 823
- Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: "как да сготвя риба чига"
docenta написа:Чига печена
Изчистената риба се измива и слага в тавичка със сгорещено масло.
Пече се във фурна, като постоянно се залива с масло.
Опечената риба се поръсва със ситен магданоз и настърган кашкавал.
Доопича се още 10 минути и се поднася с лимон.
Необходими продукти1/2 кг риба
4 лъжици масло
150 гр кашкавал
1 китка магданоз
1 лимон
Ето ти още една по-завързана
Необходими продукти:
За една порция:
200 г чига
20 г моркови
20 г целина
сол
20 г хайвер
1/4 лъжичка оцет
7 г желатина
5 зърна черен пипер
1/10 дафинов лист
1/2 яйце
10 г сьомга
магданоз
5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Измитата чига, на която е махната жилата в гръбнака, се пуска в бульон от вода, морков, целина, сол, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Рибата ври в зависимост от големината й - около 20 мин.
След това изстива вътре в бульона - така доувира.
Маха се рибата от бульона.
Кожата й се бели и рибата се желира с разтопено желе, получено от 150 г пречистен рибен бульон и желатина.
Опитва се на вкус.
Една част от желирания бульон замръзва.
От него се нарязват малки кубчета желе, които се нареждат около рибата:
Правят се лилии от твърдо сварени яйца, които се гарнират със сьомга.
От желето се правят медузи.
В намокрена със студена вода кафена чашка се сипва малко от течното желе.
Като се желира, в средата се слагат 2-3 маслини и отгоре се долива с желе.
След като замръзне, се обръща, като се мокри с топла вода.
Отстрани на рибата се слага магданоз.
По същия начин може да се поднесат и други риби.
Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!
Благодаря още веднъж първата ми изглежда на класика но мисля да пробвам втората

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .