"как да сготвя риба чига"

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 823
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

"как да сготвя риба чига"

Мнение от tiho_roev »

Колеги моля дайте някоя рецепта за 4-5 килограмова чига
Благодаря ви предварително :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Людмил Иванов
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Съб Май 01, 2010 5:00 pm
Местоположение: София

Re: "как да сготвя риба чига"

Мнение от Людмил Иванов »

Колега ако можеш изтегли си програмата Domestic Kitchen FX там има две рецепти за чига.
docenta
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1066
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Местоположение: София

Re: "как да сготвя риба чига"

Мнение от docenta »

Чига печена
Изчистената риба се измива и слага в тавичка със сгорещено масло.
Пече се във фурна, като постоянно се залива с масло.
Опечената риба се поръсва със ситен магданоз и настърган кашкавал.
Доопича се още 10 минути и се поднася с лимон.

Необходими продукти1/2 кг риба
4 лъжици масло
150 гр кашкавал
1 китка магданоз
1 лимон

Ето ти още една по-завързана


Необходими продукти:
За една порция:
200 г чига
20 г моркови
20 г целина
сол
20 г хайвер
1/4 лъжичка оцет
7 г желатина
5 зърна черен пипер
1/10 дафинов лист
1/2 яйце
10 г сьомга
магданоз
5-6 маслини

Начин на приготвяне:
Измитата чига, на която е махната жилата в гръбнака, се пуска в бульон от вода, морков, целина, сол, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Рибата ври в зависимост от големината й - около 20 мин.
След това изстива вътре в бульона - така доувира.
Маха се рибата от бульона.
Кожата й се бели и рибата се желира с разтопено желе, получено от 150 г пречистен рибен бульон и желатина.
Опитва се на вкус.
Една част от желирания бульон замръзва.
От него се нарязват малки кубчета желе, които се нареждат около рибата:
Правят се лилии от твърдо сварени яйца, които се гарнират със сьомга.
От желето се правят медузи.
В намокрена със студена вода кафена чашка се сипва малко от течното желе.
Като се желира, в средата се слагат 2-3 маслини и отгоре се долива с желе.
След като замръзне, се обръща, като се мокри с топла вода.
Отстрани на рибата се слага магданоз.
По същия начин може да се поднесат и други риби.

Време за приготвяне: 30 минути

Приятен апетит!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 823
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: "как да сготвя риба чига"

Мнение от tiho_roev »

docenta написа:Чига печена
Изчистената риба се измива и слага в тавичка със сгорещено масло.
Пече се във фурна, като постоянно се залива с масло.
Опечената риба се поръсва със ситен магданоз и настърган кашкавал.
Доопича се още 10 минути и се поднася с лимон.

Необходими продукти1/2 кг риба
4 лъжици масло
150 гр кашкавал
1 китка магданоз
1 лимон

Ето ти още една по-завързана


Необходими продукти:
За една порция:
200 г чига
20 г моркови
20 г целина
сол
20 г хайвер
1/4 лъжичка оцет
7 г желатина
5 зърна черен пипер
1/10 дафинов лист
1/2 яйце
10 г сьомга
магданоз
5-6 маслини

Начин на приготвяне:
Измитата чига, на която е махната жилата в гръбнака, се пуска в бульон от вода, морков, целина, сол, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Рибата ври в зависимост от големината й - около 20 мин.
След това изстива вътре в бульона - така доувира.
Маха се рибата от бульона.
Кожата й се бели и рибата се желира с разтопено желе, получено от 150 г пречистен рибен бульон и желатина.
Опитва се на вкус.
Една част от желирания бульон замръзва.
От него се нарязват малки кубчета желе, които се нареждат около рибата:
Правят се лилии от твърдо сварени яйца, които се гарнират със сьомга.
От желето се правят медузи.
В намокрена със студена вода кафена чашка се сипва малко от течното желе.
Като се желира, в средата се слагат 2-3 маслини и отгоре се долива с желе.
След като замръзне, се обръща, като се мокри с топла вода.
Отстрани на рибата се слага магданоз.
По същия начин може да се поднесат и други риби.

Време за приготвяне: 30 минути

Приятен апетит!

Благодаря още веднъж първата ми изглежда на класика но мисля да пробвам втората :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”