Някой да помогне

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
denis-carp96
новобранец
новобранец

Някой да помогне

Мнение от denis-carp96 »

искам да ви попитам вас защото към края на март с баща ми ще отиваме на едно малко язовирче в област Хасково.
Не е много дълбоко около 2-3 метра 2-2.5 метра от брега е обрасъл с трева и предимно ще ловим шаран но в този сезон незнам на какво би клъвнал.
Ще метна дънна на косъм с царевичка и повдигач и плувка на царевица , но ако в този сезон не предпочита царевичката на какво да метна друго и на какво разтояние от брега , и каква захранка да използвам ? ако някои каже ще съм благодарен ...

нов съм в нариба.ком затова незнам къде точно да пусна темата ако съм сгрешил
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: Някой да помогне

Мнение от Vlado_852 »

Червейчета колега.
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

дебели и сочни червейчета
:P :lol: :P
пазете чисто ,не е толкова трудно
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

denis-carp96 написа:нов съм в нариба.ком затова незнам къде точно да пусна темата ако съм сгрешил
Добре си пуснал темата :wink: само промени си заглавието,относно напиши конкретния въпрос или проблем в самото заглавие,за да може изведнъж да им е ясно на колегите,какво те притеснява :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Аз като спя и не ям много време налитам на мръвката.
Остави царевиците и заложи на месото.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

denis-carp96 написа:отиваме на едно малко язовирче в област Хасково.
Всичко ,което става за масово посещавани шарански гьолове,захранка,стръв и монтаж,там вероятно няма да работи.Ходи пробвай и сам ще разбереш,кое НЕ,кое ДА... :D
А ако питаш за стандартните постановки.....множко са,и може да ги намериш / повечето / из Форума.
Успех.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Има и друг начин незнам как е язовира но при тази дълбочина пробваи със стопиран ваглер тип англииски риболов с 14-ка кука ваглер 8-10 грама 4-5 бели червея купи си 2 пакета ефтини пелети и стреляи пелети с прашката през 5 мин. примерно.Може да сложиш и пелета за стръв със силиконово рингче.Според мен при тия температъри -10 незнам каква захранка ,ще ти трявба но в никакъв случаи не слагаи в нея царевица или жито.Взими си 2 пакета шаранска захранка и 1 пакет глина ако нети се дават за глина си взими от полето къртичина и си готов.Гледаи захранката да е с по-финна структура.А може да пробваш и на фидер което е по-добрия вариант от косъм с царевица.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”