Надхвърляне в морето

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Надхвърляне в морето

Мнение от Encho-master »

Здравейте колеги ! Какво ще кажете да си спретнем едно състезание по надхвърляне от брега с бомбарда и чепаре !? Плажа между Кранево и Албена ми се вижда добро място . Можем и да направим залог всеки участник да заложи примерно 5лв. Победителя взима всичко !!!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: Надхвърляне в морето

Мнение от Mi7chell »

В играта съм..
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Но според мен ще е по правилно надхвърлянето да е с оловна тежест точно регламентирана и вид на тежеста точно регламентирана,щото от бомбард до бомбард има разлика и от чепаре до чепаре има разлика....
Зарганолог
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Еми да .. и до колко гр ще е тежеста щото аз съм виждал как мятат чобанската с пръчки с акция над 100-150 :lol:
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Регламента можем да уточним тук . Според мен тябва да има ограничения само в тажеста на бомбардата ~ броя на куките и тежеста на оловото на чепарето.! Аз предлагам макс 30гр. бомбарда и 50гр. чепаре + 10 бр куки мин. №8.
Последно промяна от Encho-master на Нед Фев 27, 2011 9:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Бате тука регламента трябва да е много точен,аз мога да направя чепаре с 10 куки което е 50 см. и с малко материал по куките за да достигна по-голяма дистанция...мислълта ми е че трябва да е или с еднаква бомбарда без бидем,или с оловна тежест еднаква за всички!
Зарганолог
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Mi7chell написа:Бате тука регламента трябва да е много точен,аз мога да направя чепаре с 10 куки което е 50 см. и с малко материал по куките за да достигна по-голяма дистанция...мислълта ми е че трябва да е или с еднаква бомбарда без бидем,или с оловна тежест еднаква за всички!
И така става да е еднакво за всички :D Давйте да уточним регламента а след това един слънчев ден на плажа !!! :D :drinkers:
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

И как ще ги мерим метрите?
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Идеята е да се хвърля успоредно на морето. Поне така разбрах: ) Измерването ще е заимствано от скока на дължина. Застава участника Х с своето си оборудване - прът, макара и основно влакно и замята бомрарда или тежест (еднакви за всички участници). Все пак всеки си знае чалъмите за максимална дистанция за свойте си такъми. Където падне тежеста/бомбардата или се мери или предварително са измерини 70, 80, 90, ... метра и спрямо където е паднало и тези константи се доизмерва. Интересно е да се реши дали всички едновремено или в определен ред - това за фактори - място спрямо ширината на ивицата, моментна скорост на вятъра и други. И да се реши по един опит или серия от няколко опита. Ако е един победителя е ясен, ако са няколко дали ще е сума от постигнатите дължини или пак най-далечния опит печели. Но всичко това ще си го решат участниците :) При всички положения ще бъде весело и добър повод за по бира/вино. Успех и да постнете някоя снимка и технически данни за самото състезание.
Последно промяна от kkiryazov на Нед Фев 27, 2011 11:29 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

ако хвърляте на плаж т.е. на пясък а не във вода тогава ми се струва ,че ще може да се измери дистанцията.. :roll: май някъде имаше писано как се прави подобно съревнование. :) интересно ще е какви ще са резултатите при определен регламент :?:
незнам дали ще се има в предвид -вид на пръчките и дължина ,вид на кордите,тежести ,монтажи,вид на макари...дали ще е равен терен или висок бряг,стил на замятане :?: незнам как да се постъпи при избор на регламент :roll:другия вариянт е свободен стил -просто за умения в тази област.иначе за в морето трудно е измерването - освен с някакъв вид корда , с различен цвят на всеки няколко метра :?:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

тея подводничари и без това сега се чудят какво да правят.
Ще мерят ве.Само някой да им купи бирата и мезето.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

всичко е хазарт :)))) имам един такъв колега. само че чуди на какво да заложи
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Освен дължина ,може да се начертае някакъв кръг примерно(примерното зарганско място)и да се дават някакви бонуси не само за дължина а и за точност :D .Като няма риба идеален повод за по някоя чашка на въздух :drinkers: :D .Поздрави и лека и успешна седмица :D .Почти не остана.
Аватар
trunk
новобранец
новобранец

Мнение от trunk »

Ха НАП де :shock: май някой организира хазартни игри, а? :finga:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч