Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Надхвърляне в морето
Модератори: emo vasilev, alekst
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Надхвърляне в морето
Здравейте колеги ! Какво ще кажете да си спретнем едно състезание по надхвърляне от брега с бомбарда и чепаре !? Плажа между Кранево и Албена ми се вижда добро място . Можем и да направим залог всеки участник да заложи примерно 5лв. Победителя взима всичко !!!
Re: Надхвърляне в морето
Но според мен ще е по правилно надхвърлянето да е с оловна тежест точно регламентирана и вид на тежеста точно регламентирана,щото от бомбард до бомбард има разлика и от чепаре до чепаре има разлика....
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
Еми да .. и до колко гр ще е тежеста щото аз съм виждал как мятат чобанската с пръчки с акция над 100-150 

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Регламента можем да уточним тук . Според мен тябва да има ограничения само в тажеста на бомбардата ~ броя на куките и тежеста на оловото на чепарето.! Аз предлагам макс 30гр. бомбарда и 50гр. чепаре + 10 бр куки мин. №8.
Последно промяна от Encho-master на Нед Фев 27, 2011 9:45 pm, променено общо 1 път.
Бате тука регламента трябва да е много точен,аз мога да направя чепаре с 10 куки което е 50 см. и с малко материал по куките за да достигна по-голяма дистанция...мислълта ми е че трябва да е или с еднаква бомбарда без бидем,или с оловна тежест еднаква за всички!
Зарганолог
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
И така става да е еднакво за всичкиMi7chell написа:Бате тука регламента трябва да е много точен,аз мога да направя чепаре с 10 куки което е 50 см. и с малко материал по куките за да достигна по-голяма дистанция...мислълта ми е че трябва да е или с еднаква бомбарда без бидем,или с оловна тежест еднаква за всички!

И как ще ги мерим метрите?
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Идеята е да се хвърля успоредно на морето. Поне така разбрах: ) Измерването ще е заимствано от скока на дължина. Застава участника Х с своето си оборудване - прът, макара и основно влакно и замята бомрарда или тежест (еднакви за всички участници). Все пак всеки си знае чалъмите за максимална дистанция за свойте си такъми. Където падне тежеста/бомбардата или се мери или предварително са измерини 70, 80, 90, ... метра и спрямо където е паднало и тези константи се доизмерва. Интересно е да се реши дали всички едновремено или в определен ред - това за фактори - място спрямо ширината на ивицата, моментна скорост на вятъра и други. И да се реши по един опит или серия от няколко опита. Ако е един победителя е ясен, ако са няколко дали ще е сума от постигнатите дължини или пак най-далечния опит печели. Но всичко това ще си го решат участниците
При всички положения ще бъде весело и добър повод за по бира/вино. Успех и да постнете някоя снимка и технически данни за самото състезание.

Последно промяна от kkiryazov на Нед Фев 27, 2011 11:29 pm, променено общо 1 път.
- ivalpetkov
- разбира нещата
ако хвърляте на плаж т.е. на пясък а не във вода тогава ми се струва ,че ще може да се измери дистанцията..
май някъде имаше писано как се прави подобно съревнование.
интересно ще е какви ще са резултатите при определен регламент 
незнам дали ще се има в предвид -вид на пръчките и дължина ,вид на кордите,тежести ,монтажи,вид на макари...дали ще е равен терен или висок бряг,стил на замятане
незнам как да се постъпи при избор на регламент
другия вариянт е свободен стил -просто за умения в тази област.иначе за в морето трудно е измерването - освен с някакъв вид корда , с различен цвят на всеки няколко метра 

незнам дали ще се има в предвид -вид на пръчките и дължина ,вид на кордите,тежести ,монтажи,вид на макари...дали ще е равен терен или висок бряг,стил на замятане

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
тея подводничари и без това сега се чудят какво да правят.
Ще мерят ве.Само някой да им купи бирата и мезето.
Ще мерят ве.Само някой да им купи бирата и мезето.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
всичко е хазарт
))) имам един такъв колега. само че чуди на какво да заложи

Освен дължина ,може да се начертае някакъв кръг примерно(примерното зарганско място)и да се дават някакви бонуси не само за дължина а и за точност
.Като няма риба идеален повод за по някоя чашка на въздух
.Поздрави и лека и успешна седмица
.Почти не остана.

Ха НАП де
май някой организира хазартни игри, а? 

то какво ли не измисля човек като няма РИБАtrunk написа:Ха НАП демай някой организира хазартни игри, а?

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!