Глава за кеп

Модератор: sapuna

jultopepi
фен клуб-скобар

Глава за кеп

Мнение от jultopepi »

Моля препоръчайте ми глава за кеп но да е жилкова ,да не задържа миризми и да не се закачат куките за нея
Доста предложения разгледах но така и не можах да се спра на нещо
Иска ми се отпред да е скосена за да могат да се гребат рибите по лесно
нещо такова,но да е по-евтино че тази криза,,,,,
Изображение
Тази е на FilStar
Благодаря предварително
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Глава за кеп

Мнение от stich »

Пепи,минаха ми през ръцете какви ли не глави и накрая се спрях на ефтина глава на фокус...
Изображение...и за мен е перфектна за скобарите.Лека и компактна.Няма смисъл от по-голяма.Повечето монофилни глави или са с много голямо око на мрежата (лично на мен не ми харесват,а и стига да скъсаш едно от влакната в него и дубката си става доста голяма) или с много ситна която не потъва и като вкараш кепа се издува.Този ми е плувкарския обаче.Иначе си взех от колега от форума от тези шаранджийските,сгъваемите от по-малките около 70х70см.за фидера,че на Дунав ми е нужен за белите мренки.
Изображение
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Аз съм с тоя Филстарския от първия пост . Върши работа , пък и за тия пари :roll: . Абе екстра е :drinkers:
Аватар
sashito
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sashito »

Вземай някой ефтина глава етози на focus ще ти свърши работа за 9лв евсе пак,и аз си взех една такава анма не съм я пробвал още!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Imaм точно такава, която отговаря на изискванията ти, със същата рамка, но с много плитка мрежа от флуорокарбон. Към 20 лв. са, има ги по магазините, не знам марката.
Мрежата обаче наистина е много плитка и създава проблем при по-едра и борбена риба( не, че ми случва често, де :twisted: )
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Мерси за съветите
Аз имам такава каквато съм показал само че е текстил но в нея ми се закачват куките и трябва да я пера след всеки риболов защото мирише
Затова ми трябва друга но не съм виждал в нашите магазини нещо подобно
А на Фокус има баджанака но и с нея има същите проблеми,иначе е готина и лека
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Разните евтини глави се напояват с вода и нема дигане стават бавни,дори и празни.
Е това е "Мавер"ска глава за 23лв.Не се накисва и дори потопена цалата е достатъчно барза.

Изображение

А за твойте скобарки,се треа бързичка. :yawinkle:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Преди бях с ето тази:
Изображение
Която е много удобна , понеже е сгъваема и не заема никакво място в багажа:
Изображение
Обаче е платнена и задържаше миризми. Това не е голям проблем, ако се подсушава след риболов, но се появи друг. При интензивен риболов с чести риби ръката ми се схващаше от държането напред , при загребването, на мокрия кеп. Отделно, че в течение, то допълнително издуваше мрежата и увеличаваше напрежението върху ръката.
Затова си заприходих ето тази:
Изображение
Струваше окло 15 кинта. Има гумени пръстени, които пречат да потъва и сега държа кепа пред мен, полегнал на повърхността на водата и само гребвам рибата.
А и е доста дълбок, та да събирам рибата за снимка :wink: (минутка за самореклама)
Мрежата е с едри дупки, но за сметка на това е от много дебело влакно, около0.45-0.50 и не се притеснявам от това да гребна едра, мятаща се риба, която би разкъсала ситната мрежа.
Старата ми глава сега е модифицирана с къса дръжка:
Изображение
И с карабинка:
Изображение
и я използвам за спинингов риболов, закачена за елека, да не пречи при ловенето и вървенето
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”