Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Въпрос за живарник
Модератор: sapuna
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Въпрос за живарник
Здравейте,колеги.По принцип не съм фен на металните живарници,но откакто се захванах с риболова на щука,специално си купих такъв.
Не ме разбирайте погрешно.Имам си чудесен 3-метров плетен живарник,но все ме е страх да го използвам за щуки,защото все си мисля,че зъбатите ще го надъвчат и хем ще ми прецакат живарника,хем самите те ще офейкат.
Та мисълта ми е - имам ли основание да се притеснявам,или да си ползвам големия живарник без притеснения 

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за живарник
Aз поне така мисля, че няма от какво да се притесняваш 

-
- ще става разбирач
Според мен нищо няма да му стане на живарника. До сега в моя съм слагал няколко пъти щуки 2+кг и не съм имал ядове. Все още си висят главите в гаража, чакащи лакчето 

- mitiogt
- ще става разбирач

Аз не ползвам метални и съм нямал такъв проблем

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Абе и аз все си мисля,че не може да не става и без метален живарник,ама все някъв гъдел от вътре ме човъркаше,та затова реших да се посъветвам с по-опитни щукари.То и без това металния е твърде малък даже и за една риба,пък камо ли за повече.Малко изпитвам угризения към рибоците за кофтито отношение,но щом е такава работата,вече няма да ги тормозя.

-
- ще става разбирач
слагай си плетения без да се плашиш,ама хванеш ли някой по-голям трофей 3+ килца да ти кажа и аз не бих рискувал да го сложа...ама аз съм имал друг случай-плетен живарник 3 метра вътре 7-8 щуклета до към 1 кило ама не му бях забил колчето-като дадоха напък буфтара живарника навътре в гьола-а да видиш после с един здрав прът как се вади живарника барабар с всичките рибоци вътре-неописуемо

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Абе тва наистина е доста неприятно,ама все пак за злополуката не е бил виновен плетения живарник де. 

Колега,на теб само като ти гледам аватара съм склонен да ти вярвам за всичко,което ми кажеш за щуките.ilian_nikolai70 написа:Aз поне така мисля, че няма от какво да се притесняваш

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Повече от двадесет години използвам плетен живарник и нямам случай да е прегризан от щука. Няколко пъти съм виждал/ пролетно време/ как щука от водоема да атакува щуката уловена от мен и пусната в живарника и пак нямаше поражения. Само случайност може да вкара мрежата на живарника между зъбите на щука.
Разбира се и на мен са ми бягали риби през дупки на живарника. Най-много се къса от клечки под водата и от гръбните и анални перки на каракудите и шараните.
Металните живарници съм ги отрекъл в моята практика, те са мъчение за рибите.
Разбира се и на мен са ми бягали риби през дупки на живарника. Най-много се къса от клечки под водата и от гръбните и анални перки на каракудите и шараните.
Металните живарници съм ги отрекъл в моята практика, те са мъчение за рибите.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Да и аз съм против металните живарници,но преди време един приятел ми разказа,че щука от водоема атакувала мирната риба в живарника му.От тогава ми е останала тази мисъл,но сега като се замисля,той може да е използвал малък живарник без обръчи.

- jean11
- вече хвърля и на тежко
Може би малко спам,но да се включа и аз със случка.Миналото лято,на Цонево -точно под ЧУДНИТЕ СКАЛИ,цял ден ловя платики.Ухилен и доволен в края на излета вдигам плетения живарник.Ооооо чудо,всички риби се изсипаха във водата.Непридвиден релийз
.Останаха само 5-6 криви раци.Само там съм виждал в сладка вода-криви раци,едни лилави на цвят.Бандити ниедни
.....ТАКА БЯХА НАКЪЛЦАЛИ ЖИВАРНИКА,ЧЕ МОЖЕХ ДА ГО НАДЯНА НА ГЛАВАТА СИ ПРЕЗ ДЪНОТО.

Дърпай и не му отпускай!
-
- новобранец
Аз съм изпускал щуки от плетен живарник ама не ми стана ясно дали щука го беше пробила или мишките в гаража 

-
- ще става разбирач
може и котката да е била, ако си имал раздърпана нишка и е ставало течение... е няvalentin7203 написа:Аз съм изпускал щуки от плетен живарник ама не ми стана ясно дали щука го беше пробила или мишките в гаража

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Котката,мишката,кучето-няма значение.За мен е важно,че ЩУКАТА няма да го изяде.
Разчитам изцяло на колегите за уверението,че няма да имам проблеми с плетения живарник.
Нали за това е приказката:Човек се учи докато е жив! 

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- и аз така, но след тази случка си купих телен живарник и повече щука не съм изпускалАз съм изпускал щуки от плетен живарник ама не ми стана ясно дали щука го беше пробила или мишките в гаража

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ей нещо такова чух и преди време,та това ме накара и мен да си купя теления живарник.katri написа:- и аз така, но след тази случка си купих телен живарник и повече щука не съм изпускалАз съм изпускал щуки от плетен живарник ама не ми стана ясно дали щука го беше пробила или мишките в гаража