Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дайте идея
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дайте идея
Колеги някой има ли идея от каква машинария да си сваля един 12 волтов мотор с големина на половин бутилка от бут.0,5 л. от минералана вода за да си направя приспособление за въртене на заготовките за плувки.Казаха ми за този който видях че е от някаква стара БГ машина за фактури???,но на мен нищо не ми говори а всички които съм питал не знаят.
Дайте предложение за нещо подобно.Да е сравнително мощно за да не спира когато допра шкурката до заготовката и да е компактно за да не тежи и да се борави лесно с него.
Дайте предложение за нещо подобно.Да е сравнително мощно за да не спира когато допра шкурката до заготовката и да е компактно за да не тежи и да се борави лесно с него.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Re: Дайте идея
Сещам се за моторче от чистачки, само че май е мотор-редуктор 

Колега,аз използвам бормашина/тип Дрелка/.Заготовката я слагам в патронника,като бормашинката се пуска на бавни обороти!Виж тук---> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=20852 -има видеоклипче как става!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Става с моторче от парното на лек автомобил - примерно от Голф 2 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- и господ не е толокова добър
Това за вдигане на стъклата не става ли

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много е голям и тежък което го прави и неудобен за боравенеМънцата написа:Сещам се за моторче от чистачки, само че май е мотор-редуктор
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не става повечето модели са много слаби и като натиснеш малко със шкурката и спира да върти или загрява.За балса стават , но за джапанки не,понеже не се стържат с ножче.Pylsar написа:Колега,аз използвам бормашина/тип Дрелка/.Заготовката я слагам в патронника,като бормашинката се пуска на бавни обороти!Виж тук---> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=20852 -има видеоклипче как става!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Къде мога да видя колко е голямо? Имам едно от астра ама е доста голямо.pampasa написа:Става с моторче от парното на лек автомобил - примерно от Голф 2
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много е бавно.Иначе е страхотно мощно.snegk написа:Това за вдигане на стъклата не става ли![]()
здравей, колега пробвай от сокоизтисквачка доволно мощни и бързи са
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така е ,но са на 220 волта.При правене на плувки се държи в ръка и едно късо те убива,затова трябва да е на 12 волта,иначе защити схеми...все неща дето не ми са ясни.farfuec написа:здравей, колега пробвай от сокоизтисквачка доволно мощни и бързи са
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Taка , моторче си намерих,даже две, някакви идей за трансформатор от 220 на 12 волта??
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=6626boki speca написа:Taка , моторче си намерих,даже две, някакви идей за трансформатор от 220 на 12 волта??
Ако свържеш трафа с мотора,може и да не завърти - ще ти трябва и изправител на тока от трафа.Най-простия начин е да му подадеш ток от зарядно за акумулатор за кола,койтоboki speca написа:Taка , моторче си намерих,даже две, някакви идей за трансформатор от 220 на 12 волта??
да има поне 3-5А заряден ток.
п.п. Това важи ако моторчето е от лек автомобил,а там всички ел.мотори са на постоянен или прав ток.Кой как е свикнал с названието на тока за автомобилите.За да не ти грее
трафа и да ти е читав изправителя,трябва да знаеш мощността на мотора и да си вземеш
такъв траф и диоди,които да са с поне 10-15% над тока на мотора.Мери се с ампери.
Дано си ме разбрал.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Със захранване от компютър няма ли да стане ? Или звънчев трансформатор,имам и един за "лунички" 100 ватов на 12 волта