какъв размер ластик да сложа
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
какъв размер ластик да сложа
Здравейте колеги тъй като съм от скоро в риболова с щека искам да попитам каъв размер ластик трябва да сложа на шарански топсет спрял съм се на кух ластик ловя предимно на платени водоеми и се хващат риби от 1 до 6-7кг а в някой случаи и повече но рядко
та имали някакъв универсален размер който да ползвам тъй като за момента немога да си позволя няколко топсета
може да ми препоръчате и други ластици които сметнете че ще ми свършат работа като за начинаещ
Благодаря предварително
та имали някакъв универсален размер който да ползвам тъй като за момента немога да си позволя няколко топсета
може да ми препоръчате и други ластици които сметнете че ще ми свършат работа като за начинаещ
Благодаря предварително
Re: какъв размер ластик да сложа
взимай кух 1.6 или 1.8-9 ако ще монтираш по назад...и питай да е с разтежение поне 7 пъти дължината си..
наслука!
наслука!
фен клуб-скобар
- Георги Кръстев
- сериозен играч
1,6 кух е за риболов на платики и каракуди.
Според мен най-добре е 2,4мм кух на веспе или браунинг, те са едни и същи
Но все пак кажи каква ти е щеката

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
щеката е ТИКА СУПЕРЛАЙТ II на 13м ето линк http://www.fishermanbg.com/articledetai ... icleID=144 става въпрос за втората
- Бисо
- сериозен играч
Вариантите са два:
1/Кух-не по-тънък от 2.1мм. ....
2/Хидро ластик...
Кой вариант е по-добър,сам треа ди си решиш,че ако попиташ,ще ти се кажат стоиедно,за и против и двата ластика...
Аз лично,съм сложил "Черно"хидро на единия, и 2.4мм Кух, с пулбънг на другия.
Са това са "стандартни"
монтажи,инак варианти бол.
1/Кух-не по-тънък от 2.1мм. ....
2/Хидро ластик...
Кой вариант е по-добър,сам треа ди си решиш,че ако попиташ,ще ти се кажат стоиедно,за и против и двата ластика...

Аз лично,съм сложил "Черно"хидро на единия, и 2.4мм Кух, с пулбънг на другия.
Са това са "стандартни"

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Вземи си 2,4мм веспе. http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type= 

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз ползвам 2,1мм това е ластик за едри платики и каракуди , прекалено мек е за шарани.Бисо написа:Кух-не по-тънък от 2.1мм. ....
- Бисо
- сериозен играч
Са видях каква е щеката.Макар и да се водят "Карпови",топсетите им не са чисто такива.Тиките с които съм ловил са били с три-колени сетове.До момента не съм видялLI4O8888 написа:щеката е ТИКА СУПЕРЛАЙТ II на 13м ето линк http://www.fishermanbg.com/articledetai ... icleID=144 става въпрос за втората
истински "шарански"сет за Тика.
Та в тая връзка,за да монтираш ластик с подобен размер,трябва или да резниш доста върха,или фтулка на второ коляно,без връх.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Бисо
- сериозен играч
Георги Кръстев написа:Аз ползвам 2,1мм това е ластик за едри платики и каракуди , прекалено мек е за шарани.Бисо написа:Кух-не по-тънък от 2.1мм. ....

Нали затова съм сложил 2.4 Жорка,за шаранЙЕ.....

с кух 1.6 имам 2 по 9,5кг,4 по 7кг. и много по 3 и 5кг...имам по различно отношение към линията по принцип...е търпелив съм ,да..бора ги по 20-30 минГеорги Кръстев написа:1,6 кух е за риболов на платики и каракуди.

фен клуб-скобар
- Георги Кръстев
- сериозен играч
С този ластик 1,6 казваш вадиш шарани по 9 кила-хубаво, а с какъв повод?
- Бисо
- сериозен играч
Глей сеа,с 1.4 - силикон,съм ловил десет / 10 / литров тулуп...Обаче.sashoart написа: с кух 1.6 имам 2 по 9,5кг,4 по 7кг. и много по 3 и 5кг..:
Нали говорим за нормален риболов,а риболов на седем-осем литрови риби с 1.6мм.ластик,па и то кух,......хич не ми изглежда нормално.
М/у другото,на коя фирма е тоя 1.6мм.КУХ,с който ловиш!!?
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ако не се лъжа само сенсас имат ластик 1,6 кух .
- Бисо
- сериозен играч
Не бе,Пичонкаа,не бееее.....колегата питах
Не се лъжеш,така е.
Не се лъжеш,така е.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
И аз се пиша на страната на колегите с слаба "техника и възможности"....
Бих препоръчал на колегата 11Н /червен 2-2,2 мм./ на престън, който според мен е идеален за шаранета 1-4, но ще се справи и с 5-6 килограмови. Разбира се, ако 6-тиците са преобладаващи..... направо черно хидро.
Със сигурност е възможно да извадим 10 кг шаран с 1,65* кух ластик, не и за 20-30 минути, освен ако нямаме дежурен водолаз с бухалка /да ги "мори"/, лично аз съм недостатъчно мазохист обаче.
Бих препоръчал на колегата 11Н /червен 2-2,2 мм./ на престън, който според мен е идеален за шаранета 1-4, но ще се справи и с 5-6 килограмови. Разбира се, ако 6-тиците са преобладаващи..... направо черно хидро.
Със сигурност е възможно да извадим 10 кг шаран с 1,65* кух ластик, не и за 20-30 минути, освен ако нямаме дежурен водолаз с бухалка /да ги "мори"/, лично аз съм недостатъчно мазохист обаче.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."