Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Открих (ги) !
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Открих (ги) !
Мили колеги нека започнем с един цитат от песен ..
"ПЕДЯ ЧОВЕК,ЛАКЪТ БРАДА"
Аз съм мъничко човече,
На децата мил другар,
Имам шарено елече,
А в торбата скъп товар!
Припев/2: Тра-ла-ла,хи-хи-хи
Тра-ла-ла,хи-хи-хи
А в торбата скъп товар
Зная приказки и песни,
Що съм слушал по Света,
Зная хитрости чудесни,
Те помагат ми в беда!
Припев/2
Сетихте ли се за това детско ?
И така, ето я първопричината за безобразното състояние на природата ни, на безрибието и грубата селянщина като цял. Още от деца са ни заучили да бъде дребни мишки и с хитринка да прибираме всичко в торбата. Както се спомена на едно друго място много хора заобикалят закона, а после използват пропуските в него да чистят съвестта си. Но възпитанието и отношението към природата е над всичко ! Не уважаваш ли природата, не уважаваш и себе си.
"Соца беше голяма работа, тогава всичко беше ехееее"
Ето народа тъгува все още, липсва му възможността да тафи нещо и да остане ненаказан.. Торбата да се напълни на 100%...
http://www.youtube.com/watch?v=tOzvzeJbRY0
Ама не ми обръщайте много внимание, не ме слуша главата винаги ...
Та на 3-ти Март крачейки по брега на една малка и красива рекичка си тананикам
Вятър ечи,Балкан стене,
Сам юнак на коня
С тръба зове свойте братя:
всички на оръжие!
Нахъсан и готов за борба с диви кефали приклякам на първия "вир" ( 2х4 - 20см бистра вода). Брех, нещо никаква активност.. сменям няколко купешки воблера- тц. Слагам едно костурово ХЗЛ - ТЦ. Брех?! Пускам в боя един любимец, задържам и баааавно почвам да го прибирам близо до брега. Вече пред мен забелязах голяма сива сянка да плува под него ! Ах, кучее ! Забравих си очилата- бегом да ги взема. И клекнах да ги дебна ... от подмолите след около 10 минути взеха да излизат много добри риби, разхождаха се,спускаха се бавно по течението, прогониха семейство таранки-заселници.. Кеф ! Плъзвам ръка лееко към джоба да извадя воблерите и ХОП - всичко живо изчезна. Ще се дебнем ! В този момент дойдоха 2 момиченца да се снимат до реката - "Айде една така, хайде сега погледни нагоре. Фръц,мръц! Айде една за ФеисТбука". Снимат се на другия бряг и не ме виждат ... Ех деца,деца ..
)
Продължавам нагоре към друга дестинация и какво заварвам там -

Ще ме извинява гладния селянин дето е решил,че рекичката е негова ...
Продължих в дебрите на гъстата джунгла. А там, необезпокоявани стадо диви кефали седят и се греят в тръстиките. Малко лазене, точно подаване под дървото и ..... зззззззт.

Мамин сладуран, хърбав като солета,но скача като Стефка Костадинова в опита си да ме надхитри
Ето малко снимков маТреал защото взе да ме домързява да пиша ....

Равносметката за двудневните ми тестове : 9 изпуснати риби над килограм, като 2 от тях бяха 45-50см (Не спорете,видях ги, водата е бистра и всичко се вижда дори на 3 метра дълбочина
)) ), 2 счупени лопатки на воблери от риби..( Жоре, с първото хвърляне един дебелак отнесе подаръка ти, направи 2 скока и лопатката му отиде. Накарах му се и го пуснах да дивее на воля). Можех да реша проблема с празните удари на не закачените риби,но нямах желание да бода излишно рибите 
Всеки твърдящ,че клена е лесно предвидима риба да заповяда да докаже тезата си
Всички уловени риби плуват обратно и трупат килца до новата ни среща!
Тия дето ги похапват с картофки да имат предвид,че по Дискавъри са казали,че непрекомерната употреба на кленско мИсо води до поява на хемороиди
)
Сега ще си кажете,чв съм си прекарал супер, много рибки, кеф ? Мда, ама не. И грозни гледки имаше, някой ще ви спестя ..
Ето тук например може да "видите" катеричка да рови в прясно изсипания от нЕкой сеЯнин боклук.

Имаше и тоалетна, гуми, умрели животни- всичко за бита ! И бонус - двама българи с брадвички изсичаха малкото растителност покрай реката. Що за хора са това,бе ?
Виках,скачах,разпених се, говорих им като човек,какво ли не опитах. Тия се изгледаха един друг и продължива със заниманието си ..
И така.. пожелавам ви успешен сезон и повече респект към природата и рибките ! И повече рилиизи
http://www.youtube.com/watch?v=CWQTCRvHQR4
"ПЕДЯ ЧОВЕК,ЛАКЪТ БРАДА"
Аз съм мъничко човече,
На децата мил другар,
Имам шарено елече,
А в торбата скъп товар!
Припев/2: Тра-ла-ла,хи-хи-хи
Тра-ла-ла,хи-хи-хи
А в торбата скъп товар
Зная приказки и песни,
Що съм слушал по Света,
Зная хитрости чудесни,
Те помагат ми в беда!
Припев/2
Сетихте ли се за това детско ?
И така, ето я първопричината за безобразното състояние на природата ни, на безрибието и грубата селянщина като цял. Още от деца са ни заучили да бъде дребни мишки и с хитринка да прибираме всичко в торбата. Както се спомена на едно друго място много хора заобикалят закона, а после използват пропуските в него да чистят съвестта си. Но възпитанието и отношението към природата е над всичко ! Не уважаваш ли природата, не уважаваш и себе си.
"Соца беше голяма работа, тогава всичко беше ехееее"
Ето народа тъгува все още, липсва му възможността да тафи нещо и да остане ненаказан.. Торбата да се напълни на 100%...
http://www.youtube.com/watch?v=tOzvzeJbRY0
Ама не ми обръщайте много внимание, не ме слуша главата винаги ...

Та на 3-ти Март крачейки по брега на една малка и красива рекичка си тананикам
Вятър ечи,Балкан стене,
Сам юнак на коня
С тръба зове свойте братя:
всички на оръжие!
Нахъсан и готов за борба с диви кефали приклякам на първия "вир" ( 2х4 - 20см бистра вода). Брех, нещо никаква активност.. сменям няколко купешки воблера- тц. Слагам едно костурово ХЗЛ - ТЦ. Брех?! Пускам в боя един любимец, задържам и баааавно почвам да го прибирам близо до брега. Вече пред мен забелязах голяма сива сянка да плува под него ! Ах, кучее ! Забравих си очилата- бегом да ги взема. И клекнах да ги дебна ... от подмолите след около 10 минути взеха да излизат много добри риби, разхождаха се,спускаха се бавно по течението, прогониха семейство таранки-заселници.. Кеф ! Плъзвам ръка лееко към джоба да извадя воблерите и ХОП - всичко живо изчезна. Ще се дебнем ! В този момент дойдоха 2 момиченца да се снимат до реката - "Айде една така, хайде сега погледни нагоре. Фръц,мръц! Айде една за ФеисТбука". Снимат се на другия бряг и не ме виждат ... Ех деца,деца ..

Продължавам нагоре към друга дестинация и какво заварвам там -

Ще ме извинява гладния селянин дето е решил,че рекичката е негова ...
Продължих в дебрите на гъстата джунгла. А там, необезпокоявани стадо диви кефали седят и се греят в тръстиките. Малко лазене, точно подаване под дървото и ..... зззззззт.

Мамин сладуран, хърбав като солета,но скача като Стефка Костадинова в опита си да ме надхитри

Ето малко снимков маТреал защото взе да ме домързява да пиша ....

Равносметката за двудневните ми тестове : 9 изпуснати риби над килограм, като 2 от тях бяха 45-50см (Не спорете,видях ги, водата е бистра и всичко се вижда дори на 3 метра дълбочина

Всеки твърдящ,че клена е лесно предвидима риба да заповяда да докаже тезата си

Всички уловени риби плуват обратно и трупат килца до новата ни среща!
Тия дето ги похапват с картофки да имат предвид,че по Дискавъри са казали,че непрекомерната употреба на кленско мИсо води до поява на хемороиди

Сега ще си кажете,чв съм си прекарал супер, много рибки, кеф ? Мда, ама не. И грозни гледки имаше, някой ще ви спестя ..
Ето тук например може да "видите" катеричка да рови в прясно изсипания от нЕкой сеЯнин боклук.

Имаше и тоалетна, гуми, умрели животни- всичко за бита ! И бонус - двама българи с брадвички изсичаха малкото растителност покрай реката. Що за хора са това,бе ?
Виках,скачах,разпених се, говорих им като човек,какво ли не опитах. Тия се изгледаха един друг и продължива със заниманието си ..
И така.. пожелавам ви успешен сезон и повече респект към природата и рибките ! И повече рилиизи

http://www.youtube.com/watch?v=CWQTCRvHQR4
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Открих (ги) !
браво
а какво е това чудо :

а какво е това чудо :

Браво супер си си изкарал... имало е адреналинец...абе кеффф
Аз даже още не съм пробвал да хвърлям за кефал тая година ама май скоро тва ще се промени 
Поздрави!!!
П.С. Я кажи аджеба как тия кефали ти счупиха лопатките на воблерите ,че такова нещо май не се случва току така ......поне аз немам такива случаи де

Поздрави!!!
П.С. Я кажи аджеба как тия кефали ти счупиха лопатките на воблерите ,че такова нещо май не се случва току така ......поне аз немам такива случаи де

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
лудница стихове .
кажи на бьрзо за кво стаа на вьпрос .
аз се замаях от четене заради некво рибе .
браво за рибката
щом те кефи .
нищо лично колега
кажи на бьрзо за кво стаа на вьпрос .
аз се замаях от четене заради некво рибе .
браво за рибката

нищо лично колега
-
- ще става разбирач
czd написа:браво![]()
а какво е това чудо :
Сашово творение

- Vid
- кандидат преподавател
Къде ги намираш тия кефльовци? Аз обиколих цялия окръг, че и съседния и нищо не пипа на нищо, ни кефал ни костур. Браво, страхотен риболов...
п.п. Защо обиждаш хората на селянин? Примерно Швейцарците са 80% селяни, а ние сме поне 90% такива. Тези за които говориш са селяндури или по-скоро балкански субекти от най- "откъсаната" част на полуострова, преобладаващо - 98% от населението.
п.п. Защо обиждаш хората на селянин? Примерно Швейцарците са 80% селяни, а ние сме поне 90% такива. Тези за които говориш са селяндури или по-скоро балкански субекти от най- "откъсаната" част на полуострова, преобладаващо - 98% от населението.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Чудесни излети, Сашо!
Хубави риби и отлично оборудване!
А за грозните гледки - не си мисли, че са само във вашия регион... има ги навсякъде!
Простотията няма да можеш да изкорениш, тя е насадена и може би поколения трябва да минат, за да се промени мисленето на хората. Имам предвид и в контролните органи и бракониерския състав, че и в редовите риболовци, които не правят нищо за това, поне да научат мерките на рибите, които могат да прибират.
Страхотен улов за това време на годината!
Поздрави!
Хубави риби и отлично оборудване!
А за грозните гледки - не си мисли, че са само във вашия регион... има ги навсякъде!
Простотията няма да можеш да изкорениш, тя е насадена и може би поколения трябва да минат, за да се промени мисленето на хората. Имам предвид и в контролните органи и бракониерския състав, че и в редовите риболовци, които не правят нищо за това, поне да научат мерките на рибите, които могат да прибират.
Страхотен улов за това време на годината!
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
"Селянин" е наистина широко понятие. Аз не определям хората по местоживеене, а по възпитание и манталитет, прочети написаното и ще разбереш,че е така
Къде ги намирам ли .. ами там са си. Вземи си едни полароидни очила, прикрии се и ги дебни. Малко са изсветляли гръбчетата им и дори в бистрата вода едвам се виждат.. Но са там !
Щуки ми се пуснаха 5-6, като имаше и две над кило и половина. Бях с монофил и не ми се жертваха примамки
Но щуките и костура бяха определено по-пасивни от кефала
Посочения воблер е Кесон Митс, ръчно тунингован от мен с лак за нокти

Къде ги намирам ли .. ами там са си. Вземи си едни полароидни очила, прикрии се и ги дебни. Малко са изсветляли гръбчетата им и дори в бистрата вода едвам се виждат.. Но са там !

Щуки ми се пуснаха 5-6, като имаше и две над кило и половина. Бях с монофил и не ми се жертваха примамки

Посочения воблер е Кесон Митс, ръчно тунингован от мен с лак за нокти

-
- научил се да хвърля
Дуу жено врачанска,
надрал си ги и то едри!
Браво
!
Дано още дълго да те радва тази красива рекичка !
надрал си ги и то едри!
Браво

Дано още дълго да те радва тази красива рекичка !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесни рибоци 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- jorro11
- ще става разбирач
Браво добър риболов си направил подплътен с добър репортаж....Имаш +5 от мен най-вече заради "мисленето" ти ,ако повече хора мислеха така рибите в реките ни щяха да са в пъти повече...
п.п.Та в този ред на мисли се сещам за една случка от миналата пролет при риболов на бяла риба на яз.Искър.Насъбрали сме се 10-ина колеги и понеже риболова не спореше особено(за 7-8 часа на всички пръчки точно 0 удари)се оформи една седянка от колеги и всеки си разправя интересни случки.Понеже темата се завъртя за големите кефали от соца се включи един по-възрастен колега и вика цитирам...." вие младите к'во знаете?.... на времето кат ги ловяхме с бомби к'ви кефали излизаха по 1,5-2 кила, а сега изчезнаха"......а защо изчезнаха?Защото не сме научени да си пазим природата и да оставим нещо след нас за това....
п.п.Та в този ред на мисли се сещам за една случка от миналата пролет при риболов на бяла риба на яз.Искър.Насъбрали сме се 10-ина колеги и понеже риболова не спореше особено(за 7-8 часа на всички пръчки точно 0 удари)се оформи една седянка от колеги и всеки си разправя интересни случки.Понеже темата се завъртя за големите кефали от соца се включи един по-възрастен колега и вика цитирам...." вие младите к'во знаете?.... на времето кат ги ловяхме с бомби к'ви кефали излизаха по 1,5-2 кила, а сега изчезнаха"......а защо изчезнаха?Защото не сме научени да си пазим природата и да оставим нещо след нас за това....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
добър излет тук там с грозните гледки , но такъв е българския манталитет "щом не е в твоята градина може"
пък и добри риби БРАВО
пък и добри риби БРАВО
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
-
- вече хвърля и на тежко
Браво!Поведе орото!Требва и ния да са ловим на него,че е срамота да та оставим сам