Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Нови правила от МОН..
Модератор: dantho.mihov
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Нови правила от МОН..
На сайта на Министерството на образованието и науката:
За улеснение на младите от Министерството на образованието създадоха нови правила в българския правопис:
1. Буквите „ч” и „ш” отпадат от азбуката, понеже ве4е никой не ги използва. На тяхно място влизат отдавна наложените 4 и 6.
2. Отпада буквата „ъ”, за да не се 4удим как се пи6е „мал4ание”, „сагласна сам” и т.н.
3. Отпада и буквата „я”. В момента е вaзприето тя да се изписва като „q”, но това саздава проблеми, за6тото някой я 4етат като „кю” и става мазало. По добре е да се изписва
като „иа”, например лелиа, диниа, Иамбол, Балгариа.
4. Предлагам да отпадне и буквата „й”, за6тото е са6тата като „и”. Ниакои тапанари са против и казват 4е ако махнем и краткото как сме 6тели да пи6ем иордан иовков. Ма тиа
са напално истре6тели ве, за кво да даржим неква буква само заради един гимнастик кво като е вип ба6та ми го познава и вика 4е бил свестен тип
5. Тоа ермалак са6то е напално изли6ен. Закво ти е само да ти зима место на клавиатурата егати. Закво треа да има буква коиато се пи6е само в три думи. Ьога, ьод и идьот.
Тва е расхи6тение.
6. главните букви са пална простотиа. нема нужда от тиах. секи интелигентен 4овек се досе6та каде по4ва изре4ението и каде не по4ва. то си е мноо иасно
7. пи6е се „незнам”, „неискам”, „нестава”, „немога”. разбрахте ли БУНАЦИ!!!!!
8. си4ките запетаики то4ки терета и подобни 6итни триабва да отпаднат на кои му пука за тиа не6та?
a наи добре е направо да се мине на latinica 6toto taka sme si swiknali egati werno 4e po nekoi foromi ne dawat dase pi6e na latinica 6toto sa egati zadrastenite cveti
cunkam te prase takowa nowata tupalka na koceto i raina kurti mifki da go d*** heitari!!!!!!!dowe4era 6e se razmajem na kupona na gecata axaxaxax gecata e golem zakleam
se naprao neam dumi kopeleeeeee taa galena e superzle egati selskata pra4ka axaxaxaxax a Weso e ped..."
и нататък не се чете...
Копирано от друго място...
П.п. Да бъдем Българи и да пишем на нашият си роден език...
Аз съм.. за..
А вие?
За улеснение на младите от Министерството на образованието създадоха нови правила в българския правопис:
1. Буквите „ч” и „ш” отпадат от азбуката, понеже ве4е никой не ги използва. На тяхно място влизат отдавна наложените 4 и 6.
2. Отпада буквата „ъ”, за да не се 4удим как се пи6е „мал4ание”, „сагласна сам” и т.н.
3. Отпада и буквата „я”. В момента е вaзприето тя да се изписва като „q”, но това саздава проблеми, за6тото някой я 4етат като „кю” и става мазало. По добре е да се изписва
като „иа”, например лелиа, диниа, Иамбол, Балгариа.
4. Предлагам да отпадне и буквата „й”, за6тото е са6тата като „и”. Ниакои тапанари са против и казват 4е ако махнем и краткото как сме 6тели да пи6ем иордан иовков. Ма тиа
са напално истре6тели ве, за кво да даржим неква буква само заради един гимнастик кво като е вип ба6та ми го познава и вика 4е бил свестен тип
5. Тоа ермалак са6то е напално изли6ен. Закво ти е само да ти зима место на клавиатурата егати. Закво треа да има буква коиато се пи6е само в три думи. Ьога, ьод и идьот.
Тва е расхи6тение.
6. главните букви са пална простотиа. нема нужда от тиах. секи интелигентен 4овек се досе6та каде по4ва изре4ението и каде не по4ва. то си е мноо иасно
7. пи6е се „незнам”, „неискам”, „нестава”, „немога”. разбрахте ли БУНАЦИ!!!!!
8. си4ките запетаики то4ки терета и подобни 6итни триабва да отпаднат на кои му пука за тиа не6та?
a наи добре е направо да се мине на latinica 6toto taka sme si swiknali egati werno 4e po nekoi foromi ne dawat dase pi6e na latinica 6toto sa egati zadrastenite cveti
cunkam te prase takowa nowata tupalka na koceto i raina kurti mifki da go d*** heitari!!!!!!!dowe4era 6e se razmajem na kupona na gecata axaxaxax gecata e golem zakleam
se naprao neam dumi kopeleeeeee taa galena e superzle egati selskata pra4ka axaxaxaxax a Weso e ped..."
и нататък не се чете...
Копирано от друго място...
П.п. Да бъдем Българи и да пишем на нашият си роден език...
Аз съм.. за..
А вие?
Re: Нови правила от МОН..

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- научил се да хвърля
Напълно те подкрепям! Та ние сме БЪЛГАРИ!
Нека си пишем на родния език!
Нека си пишем на родния език!

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Това щеше да бъде смешно,ако не беше тъжно.Аз съм ЗА с две ръце.
п.п.Не видях Щ как се замества 6т ли.
п.п.Не видях Щ как се замества 6т ли.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
жалко,че е вярно,но се надявам,че тази тема ще е поучителна за много хора.
НИКОГА КАПО,,,,
- Румбата
- разбира нещата
Ми осфен да путкрепим новобалгарската реформа ъктивно 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Твърдо за !!!Бай Гого- Сиромаха написа:.........П.п. Да бъдем Българи и да пишем на нашият си роден език...
Аз съм.. за..
А вие?
Поредната простотия на просветното министерство,ама не ми се коментира много,защото.......!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- pezz
- вече хвърля и на тежко
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=44615
Ужас.Тема пусната преди малко.
Ужас.Тема пусната преди малко.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Страхотну, путкрепям и яzМи осфен да путкрепим новобалгарската реформа ъктивно

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лошото е ,че и аз като чета по форумите вече почвам да се зачудвам кое как се пише
,
а за този форум съм почти сигурен ,че над 50% от потребителите не знаят как се пише думата кУпувам ,днес се учудих и на една друга тема с една ''котия''.Дано някой не се обиди.

а за този форум съм почти сигурен ,че над 50% от потребителите не знаят как се пише думата кУпувам ,днес се учудих и на една друга тема с една ''котия''.Дано някой не се обиди.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Примерите за неграмотност във форума са безчет.Гледам да не им обръщам внимане напоследък.

-
- кандидат преподавател
Тва МОН кво значеше-нещо от сорта на ..."Мин..и отпаряме нежно"?
Дъ съ тъковат у главите прости-ш си пишъ къкто си щъ,извообще ни съ пртисняам