Моите воблеро подобия

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Моите воблеро подобия

Мнение от Freaky.. »

ето най-после и аз успях да кача снимка на моя труд приемам критики и има някой които съм сгрешил но се пак са ми първи така че ще кача всичките ми творби малко са но толкова време имам :(
Изображение
Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Моите воблеро подобия

Мнение от David Kamenov »

Браво стават бробвай и покажи резултата така трудно се предценява дали рибите ги харесват.Успех и големи.
Риболова е хоби.Наслука :)
Lakoz
новобранец
новобранец

Мнение от Lakoz »

Какъв материал използва?
GO BIG OR GO HOME
kirchy
новобранец
новобранец

Мнение от kirchy »

Добри са !
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

браво колега справил си се сега остава да ги топнеш :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Материала е чамови дъски дядо ми ги направи на квадратно по 2см и на дължина около 20 см и дялкам с ножче и шкурка другото е фантазия :D :D
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Браво, колега. Харесват ми много и както казва един колега по-горе, дано и рибките ги харесат. Имам два въпроса, ако не е някаква тайна: 1. Какви лакове и брокати си използвал за моделчетата и 2. Ориентировъчно колко им е грамажа и като размер - лопатка/опашка (без куките) на най-малките? Благодаря предварително и успех, най-малкото заради положения труд. Рибките трябва да го оценят достойно :D .
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от иво2 »

Браво,
много риби да хванеш с тях :)
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Изображение
Използвам яхтен лак на декоратор
Изображение
ribolovecaruse
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribolovecaruse »

колега като за първи път много добре изглеждат дано да мат добра игра и да са уловисти,поздравления и наслука
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

И аз на тва се надявам :lol: :lol:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Благодаря ти. Ориентирах се от снимката. Направи ми впечатление, че от лака и оцветяването се създава добър ефект на "подкожна дълбочина". Постигнал си много добро преливане и оцветяване. Ако и играта им е добра - ще ти донесат доста добри преживявания на водоема. А и разцветките (като тоналност) мисля, че са подбрани успешно. УСПЕХ :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
mitenceto89
новобранец
новобранец

Мнение от mitenceto89 »

Freaky.. написа:Материала е чамови дъски дядо ми ги направи на квадратно по 2см и на дължина около 20 см и дялкам с ножче и шкурка другото е фантазия :D :D
Ако искаш приеми един съвет :)
НЕ използвай чам.Дядо ми е дърводелец и го накарах да направи като твоя дядо.Направих си около 30-40, а може и повече воблера от чам.Мислех си, че не е трудна обработката,докато не ми казаха да изполвам липа или бреза.
Когато си набавих тези два материала разбрах, че съм хвърлил тоооолкова много усилия на вятъра.За времето за което изработвах един воблер от чам, мога да направя поне 3 от липа/бреза/разпенено PVC. Другото и по-важно е че чама колкото и да го шкурих винаги изглеждаха криви, заради "пластовете" (незнам как да ги нарка) които се цепят при обработката.
Колко много изписах :)
Надявам се, че ме разбираш какво искам да ти кажа, но знам че ще продължиш да си дялкаш всяка вечер от чама, докато не си намериш другите материали.Аз поне така правих, въпреки,че многократно ме съветваха :)
Поздрави и много риби да хванеш с тях :)
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Ами ще видя дядо с какво разполага и ако няма здраве да е сега сме се захванали с него да ми направи една машинка от мотор на пералня ще продупчим на ротора оста но с инстромент за вътрешна резба за да можем да навия болт от този модел, а на него ще слагам приставките който ще ми помагат в изработката на воблери :wink: :wink: ето болта и мотора не е същия но просто нямам снимка и взех от интернет надявам се схващтате какво искам да ви обесня
Изображение
относно болта незнам как се казва такъв модел но той има 2 прави страни без резба и като го гледш от едната страна изглежда като нула
Изображение
Изображение
надявам се някои да ми помогне с името на този модел болт ако не ще изпилим един с дядо и ще по оправим резбирте защото след пиленето може да са повредени отворите
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”