Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Притане за яз.Душанци,костур на морско чепаре...
Модератор: bobopeli
Притане за яз.Душанци,костур на морско чепаре...
Колеги предстои ми едно ходене на яз.Душанци...от мрежата разбрах, че там се взимали добри костури и щуки...
Костура тук в Бургас на Мандрата го ловим обикновенно на торен червей и изкуствени примамки...
Тъй като съм се насочил към изкуствените примамки...ще викажа, че основно го ловим на ...ЧЕПАРЕ за сафрид...ползваме от 3 до 5 куки от чепарето...като на върха на куките слагаме по едно око от току що уловен костур...резултата е потресаващ....жалко че костура от Мандрата е пълен с червейчета...
Та въпроса ми е дали този метод...чепаре + оченца от костур ще върви на Душанци...

Костура тук в Бургас на Мандрата го ловим обикновенно на торен червей и изкуствени примамки...
Тъй като съм се насочил към изкуствените примамки...ще викажа, че основно го ловим на ...ЧЕПАРЕ за сафрид...ползваме от 3 до 5 куки от чепарето...като на върха на куките слагаме по едно око от току що уловен костур...резултата е потресаващ....жалко че костура от Мандрата е пълен с червейчета...

Та въпроса ми е дали този метод...чепаре + оченца от костур ще върви на Душанци...

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Здрасти колега това с оченцето е доста интересно но едва ли ще даде резултат на Душанци!!!
Ходихме преди забраната там и излизаше предимно червеноперка и бабушка средно големи а за костура предимно дребосък на бял !!
Имаше колеги хванаха и пъстърва там но явно е едно на хиляда :о))
Започнала е и платиката до колкото чувам и чета по форумите така ,че се пробвай.
Успех и наслука
Ходихме преди забраната там и излизаше предимно червеноперка и бабушка средно големи а за костура предимно дребосък на бял !!
Имаше колеги хванаха и пъстърва там но явно е едно на хиляда :о))
Започнала е и платиката до колкото чувам и чета по форумите така ,че се пробвай.
Успех и наслука
-
- новобранец
- Диканаров
- кандидат преподавател
питане за яз.Душанци
Батмилене, на яз.Душанци има още чудски сиг и пелед, но взема когато е времето студено. Сега ще е рядка слука, освен ако си с лодка и го търсиш в дълбокото. На слука. 

- barutchiata ©
- Администратор
Благодаря за съветите...ще туря в торбата и чепарета за карагьоз и чернокоп...по 3 куки...с разноцветна перушинка....става и за помпане...като се хвърли навътре и се дразни рибата само с въха на пръчката...дано да няма много закачки...
Останаха ми от Несебър Оупън 25 март и малко "желирани бонбони от пилешка кръв" за СОМ...ще взема да хвърля и една яка тояга на дъно...
Имали наоколо крайДушанци от къде да си купя живи пиявици?

Останаха ми от Несебър Оупън 25 март и малко "желирани бонбони от пилешка кръв" за СОМ...ще взема да хвърля и една яка тояга на дъно...

Имали наоколо крайДушанци от къде да си купя живи пиявици?

Ето какво намерих за Чудския Сиг и Пелед!
Сиг, Пелед - Описание и особености
Пеледът е изкуствено разселена у нас риба от пъстървовото семейство. Студенолюбив вид от род корегонусови. У нас не се размножава по естествен път. Разселен е през 1970 година в яз. “Искър”, яз. “Душанци”, яз. “Доспат”. Рибата има широко изгърбено тяло и мастна перка. На дължина достига до 40–50 см, а на тегло и до 4–5 кг. Храни се главно с планктон, но при недостиг на храна си “дояжда” и с личинки и червеи. Лови се главно на дъно с долно олово и чепаре със ситни куки – №8– №10, и тънък 0,16 повод. Понякога е добре да се монтира и хранилка, като за стръв се слагат ситни торни червеи или топче стиропор. През зимата много рядко е възможно да удари и на мормишка или хирономус. Страхотно розово и стегнато месо. Направо деликатесен вид. За съжаление през последните години запасите са изтощени без ново зарибяване
Дай Боже да хвана ...от тая риба....голамо чудо ще е !
Сиг, Пелед - Описание и особености
Пеледът е изкуствено разселена у нас риба от пъстървовото семейство. Студенолюбив вид от род корегонусови. У нас не се размножава по естествен път. Разселен е през 1970 година в яз. “Искър”, яз. “Душанци”, яз. “Доспат”. Рибата има широко изгърбено тяло и мастна перка. На дължина достига до 40–50 см, а на тегло и до 4–5 кг. Храни се главно с планктон, но при недостиг на храна си “дояжда” и с личинки и червеи. Лови се главно на дъно с долно олово и чепаре със ситни куки – №8– №10, и тънък 0,16 повод. Понякога е добре да се монтира и хранилка, като за стръв се слагат ситни торни червеи или топче стиропор. През зимата много рядко е възможно да удари и на мормишка или хирономус. Страхотно розово и стегнато месо. Направо деликатесен вид. За съжаление през последните години запасите са изтощени без ново зарибяване
Дай Боже да хвана ...от тая риба....голамо чудо ще е !

-
- научил се да хвърля
Re: Притане за яз.Душанци,костур на морско чепаре...
Пробваи на жива рибка!!!На симеон4е например!!Резултата е поразителен!batmilen написа:Колеги предстои ми едно ходене на яз.Душанци...от мрежата разбрах, че там се взимали добри костури и щуки...![]()
Тъй като съм се насочил към изкуствените примамки...ще викажа, че основно го ловим на ...ЧЕПАРЕ за сафрид...ползваме от 3 до 5 куки от чепарето...като на върха на куките слагаме по едно око от току що уловен костур...резултата е потресаващ....жалко че костура от Мандрата е пълен с червейчета...![]()
BULGARY
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ВЧЕРА СЛЕД ОБЕД xОДИxМЕ И xВАНАxМЕ КОСТУРИ НА РИБКА И ЧЕРВЕИ. РИБКАТА ИА УЛОВИxМЕ С РАЧИЛО. ЕДНИ КОЛЕГИ xВАНАxА И ДОСТА ДОБРА ПУСТУРВА. ДРУГ КОЛЕГА БЕШЕ xВАНАЛ 1 ПУСТУРВА, 1 КЕФАЛ, 1 ПЛАТИКА НА xЛИАБ. ПРЕДИ 3 ДНИ ТАМ xВАНАx 1 щУКА НО МАЛКА. ТОВА Е ОТ УСТИЕТО, КОЕТО АКО НЕ СИ ГО ВИЙДАЛ СКОРО НИАМА ДА ГО ПОЗНАЕШ ОТ НАНОС
- ivan_yo
- разбира нещата
видя ли си пощата? какво стана, нали с дебелия щяхте да ходите на ШИРОКА ПОЛЯНА доколкото си спомням така се договаряхте яз.МУРЛА кадето ви заварих.?Иван-Клисура написа:ВЧЕРА СЛЕД ОБЕД xОДИxМЕ И xВАНАxМЕ КОСТУРИ НА РИБКА И ЧЕРВЕИ. РИБКАТА ИА УЛОВИxМЕ С РАЧИЛО. ЕДНИ КОЛЕГИ xВАНАxА И ДОСТА ДОБРА ПУСТУРВА. ДРУГ КОЛЕГА БЕШЕ xВАНАЛ 1 ПУСТУРВА, 1 КЕФАЛ, 1 ПЛАТИКА НА xЛИАБ. ПРЕДИ 3 ДНИ ТАМ xВАНАx 1 щУКА НО МАЛКА. ТОВА Е ОТ УСТИЕТО, КОЕТО АКО НЕ СИ ГО ВИЙДАЛ СКОРО НИАМА ДА ГО ПОЗНАЕШ ОТ НАНОС
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ