Студ на кутиики

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Студ на кутиики

Мнение от Кърцата »

Ясно беше, че няма дълго да изтрая след разходката ми на Панчарево и че ще се сборя с бабушките там.
След тълпата , която ме уплаши през почивния ден:
Изображение
се нядявах, че през седмицата ще е по-спокойно.
Допълнителна увереност ми даваше и информацията за големи студове през седмицата.
Студено, студено, колко да е студено. Нема да е за сефте.
И така, на девети, едва оцелял след тежката "празнична" вечер на осми март, реших да целя махмурлука на Панчарево.
Щом се показах на терасата в очите ми се навряха нетърпеливи слънчеви лъчи, които малко поразсеяха прогнозите за студ.
След половин час вече бях на Пънча. Както и очаквах нямаше много хора. Но и студът тук бе качествен. Вятърът по брега на езерото нямаше нищо общо с лекото подухване пред блока ми. Студените талази на бърза ръка издухаха от главата ми мисълта за смяна на монтажа. Едва разбърках захранката и ръката ми замръзна.
За стръв се бях подготвил с пинки и хирономус;
Изображение
Сложих на куката една пинка, а пред нея нанизах хирономус. Дълбочината бе около пет метра, тъй че избрах да ловя със стационарна плувка на болото.
Заметнах и подпрях въдицата на брега, за да подредя малко багажа. В тоя миг плувката изчезна. Засечка и приятната тежест отдолу ме изпълни с блаженство. Първата бабка пое към жживарника:
Изображение
Хвърлих още малко захранка и заметнах отново. Пак моментално потъване и следващата риба се присъедини за компания на първата в живарника:
Изображение
Пресегнах се към хирономусите, а там изненада. Стабилна ледена коричка бе успяла да покрие водата в кутииката. Прибрах я на топло в джоба и заметнах само с пинки. Този път почаках малко повече, но още една риба клъвна и се премести в живарника. Апарата също отказа от студа, тъй че бе преместен в пазвата ми на топло, та дано стопли за финалните снимки. А и кой ще снима, като рибата кълве. Въодушевен заметнах и се почна... чакането.
Рибите бяха изчезнали нанякъде. Сменях дълбочини, стръви, накрая се прежалих и даже вързах нова кука с флуорокарбон 0.10. Как се справих с вкочанени пръсти само аз си знам. Но рибата я нямаше и нямаше. Дали се дръпна в дълбокото заради все повече увеличаващия се и хапещ студ или просто не искаше да се храни за мен си остана загадка. Факт е обаче , че брега, където се разбиваха вълните замръзна много стабилно. Живарника ми също се вкочани и замяза на тръба.
Продължавах да стрелям по малко червей, както и да мятам регулярно топчета храна, а през останалото време наблюдавах скучаещата плувка, сгушен в топлите си дрехи. И така в продължение на два часа. През главата ми взеха да минават мисли за отказване, но надеждата умира последна.
Най-накрая плувката трепна и след секунда се скри. Радостен извадих дребна бабка. Побързах да заметна и скоро плувката пак потъна. Върнаха се. Започнах да ловя в добро темпо, на моменти рибите изчезваха, но подаването на малко храна отново ги активизираше.
Искрено се изненадах когато между бабките успя да се вреди и едно кленче,което скоропостижно бе пуснато обратна, да расте и трупа сили за нови срещи.
Междувременно студа се усилваше все повече и повече. Отказах се да ловя на хирономус. Докато извадя тънкото червейче от кутииката и го закача на куката и то вече бе замръзнало и буквално се чупеше в опитите ми да забия куката в него. Не че пинките не замръзваха при презамятането, но поне се нанизваха по лесно.
Скоро проблем се появи и при откачането на рибите от куката. Измръзналите ми пръсти отказваха да ме слушат и малката кука все се изплъзваше между тях.
Май е време да прибирам.
Пресипах рибите в кофичката за финални снимки:
Изображение

Изображение
За жалост обаче батериите на апарата издържаха само тия двете преди да се скапят от студа.
Набързо метнах двайсетина рибета в торбичката, за мезе на бирата (като се постопли), а останалите заминаха обратно в ледените води.
Опитах се да сгъна кофичката, но се оказа че и тя е замръзнала...
Абе студ на кутиики, к'во да кажа повече...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Студ на кутиики

Мнение от dobrin_dinev »

Отличен риболов в кофти условия! :smt038
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Браво готини риби и страхотен риболов.
Риболова е хоби.Наслука :)
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Евала Кърца, студ те на плаши ! :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

:smt023
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Класика в жарна"Моят риболовен излет"!!!Никога няма да му стане скучно на човек да чете репортажите ти.Моите адмирации ! :prayer:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

якошиба-япония..добре си ги намаал..:)за тебе празно няма :)
Изображение
Най добрите са тук
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Pylsar написа:Класика в жарна"Моят риболовен излет"!!!Никога няма да му стане скучно на човек да чете репортажите ти.Моите адмирации ! :prayer:
Именно, адмирации и от мен!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Ей Кърца така както нямаше да ходиш за риби и ето то щуки, то баби, направо ги разби тези риби
Май студа е дал живот на бабите иначе не знам колко щяха да бъдат в живарника
Страхотно
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

:smt041 :smt041 :smt041
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

Поздрави,отново доказваш,че няма какво да те уплаши тръгнеш ли за риба.А и винаги резултата е похвален.А ве майстора си е майстор. :smt041 :smt041 :smt041
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Страхотен репортаж Кърцони, в типичния ти стил :smt041 А имайки предвид и условията, улова е супер :smt023
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво братко :drinkers: :drinkers: само така.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Ей Кърца, ти всеки ден си на Пънча , а. Обещавам по жива бирица да черпа, стига да се обадиш. Иначе за риболова, перфектен, както винаги.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Изображение

При нас петък на битако нема толкоз ахмаци :lol: :lol: :lol:
На къса плувка,в репея...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”