Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Студ на кутиики
Студ на кутиики
Ясно беше, че няма дълго да изтрая след разходката ми на Панчарево и че ще се сборя с бабушките там.
След тълпата , която ме уплаши през почивния ден:

се нядявах, че през седмицата ще е по-спокойно.
Допълнителна увереност ми даваше и информацията за големи студове през седмицата.
Студено, студено, колко да е студено. Нема да е за сефте.
И така, на девети, едва оцелял след тежката "празнична" вечер на осми март, реших да целя махмурлука на Панчарево.
Щом се показах на терасата в очите ми се навряха нетърпеливи слънчеви лъчи, които малко поразсеяха прогнозите за студ.
След половин час вече бях на Пънча. Както и очаквах нямаше много хора. Но и студът тук бе качествен. Вятърът по брега на езерото нямаше нищо общо с лекото подухване пред блока ми. Студените талази на бърза ръка издухаха от главата ми мисълта за смяна на монтажа. Едва разбърках захранката и ръката ми замръзна.
За стръв се бях подготвил с пинки и хирономус;

Сложих на куката една пинка, а пред нея нанизах хирономус. Дълбочината бе около пет метра, тъй че избрах да ловя със стационарна плувка на болото.
Заметнах и подпрях въдицата на брега, за да подредя малко багажа. В тоя миг плувката изчезна. Засечка и приятната тежест отдолу ме изпълни с блаженство. Първата бабка пое към жживарника:

Хвърлих още малко захранка и заметнах отново. Пак моментално потъване и следващата риба се присъедини за компания на първата в живарника:

Пресегнах се към хирономусите, а там изненада. Стабилна ледена коричка бе успяла да покрие водата в кутииката. Прибрах я на топло в джоба и заметнах само с пинки. Този път почаках малко повече, но още една риба клъвна и се премести в живарника. Апарата също отказа от студа, тъй че бе преместен в пазвата ми на топло, та дано стопли за финалните снимки. А и кой ще снима, като рибата кълве. Въодушевен заметнах и се почна... чакането.
Рибите бяха изчезнали нанякъде. Сменях дълбочини, стръви, накрая се прежалих и даже вързах нова кука с флуорокарбон 0.10. Как се справих с вкочанени пръсти само аз си знам. Но рибата я нямаше и нямаше. Дали се дръпна в дълбокото заради все повече увеличаващия се и хапещ студ или просто не искаше да се храни за мен си остана загадка. Факт е обаче , че брега, където се разбиваха вълните замръзна много стабилно. Живарника ми също се вкочани и замяза на тръба.
Продължавах да стрелям по малко червей, както и да мятам регулярно топчета храна, а през останалото време наблюдавах скучаещата плувка, сгушен в топлите си дрехи. И така в продължение на два часа. През главата ми взеха да минават мисли за отказване, но надеждата умира последна.
Най-накрая плувката трепна и след секунда се скри. Радостен извадих дребна бабка. Побързах да заметна и скоро плувката пак потъна. Върнаха се. Започнах да ловя в добро темпо, на моменти рибите изчезваха, но подаването на малко храна отново ги активизираше.
Искрено се изненадах когато между бабките успя да се вреди и едно кленче,което скоропостижно бе пуснато обратна, да расте и трупа сили за нови срещи.
Междувременно студа се усилваше все повече и повече. Отказах се да ловя на хирономус. Докато извадя тънкото червейче от кутииката и го закача на куката и то вече бе замръзнало и буквално се чупеше в опитите ми да забия куката в него. Не че пинките не замръзваха при презамятането, но поне се нанизваха по лесно.
Скоро проблем се появи и при откачането на рибите от куката. Измръзналите ми пръсти отказваха да ме слушат и малката кука все се изплъзваше между тях.
Май е време да прибирам.
Пресипах рибите в кофичката за финални снимки:

За жалост обаче батериите на апарата издържаха само тия двете преди да се скапят от студа.
Набързо метнах двайсетина рибета в торбичката, за мезе на бирата (като се постопли), а останалите заминаха обратно в ледените води.
Опитах се да сгъна кофичката, но се оказа че и тя е замръзнала...
Абе студ на кутиики, к'во да кажа повече...
След тълпата , която ме уплаши през почивния ден:

се нядявах, че през седмицата ще е по-спокойно.
Допълнителна увереност ми даваше и информацията за големи студове през седмицата.
Студено, студено, колко да е студено. Нема да е за сефте.
И така, на девети, едва оцелял след тежката "празнична" вечер на осми март, реших да целя махмурлука на Панчарево.
Щом се показах на терасата в очите ми се навряха нетърпеливи слънчеви лъчи, които малко поразсеяха прогнозите за студ.
След половин час вече бях на Пънча. Както и очаквах нямаше много хора. Но и студът тук бе качествен. Вятърът по брега на езерото нямаше нищо общо с лекото подухване пред блока ми. Студените талази на бърза ръка издухаха от главата ми мисълта за смяна на монтажа. Едва разбърках захранката и ръката ми замръзна.
За стръв се бях подготвил с пинки и хирономус;

Сложих на куката една пинка, а пред нея нанизах хирономус. Дълбочината бе около пет метра, тъй че избрах да ловя със стационарна плувка на болото.
Заметнах и подпрях въдицата на брега, за да подредя малко багажа. В тоя миг плувката изчезна. Засечка и приятната тежест отдолу ме изпълни с блаженство. Първата бабка пое към жживарника:

Хвърлих още малко захранка и заметнах отново. Пак моментално потъване и следващата риба се присъедини за компания на първата в живарника:

Пресегнах се към хирономусите, а там изненада. Стабилна ледена коричка бе успяла да покрие водата в кутииката. Прибрах я на топло в джоба и заметнах само с пинки. Този път почаках малко повече, но още една риба клъвна и се премести в живарника. Апарата също отказа от студа, тъй че бе преместен в пазвата ми на топло, та дано стопли за финалните снимки. А и кой ще снима, като рибата кълве. Въодушевен заметнах и се почна... чакането.
Рибите бяха изчезнали нанякъде. Сменях дълбочини, стръви, накрая се прежалих и даже вързах нова кука с флуорокарбон 0.10. Как се справих с вкочанени пръсти само аз си знам. Но рибата я нямаше и нямаше. Дали се дръпна в дълбокото заради все повече увеличаващия се и хапещ студ или просто не искаше да се храни за мен си остана загадка. Факт е обаче , че брега, където се разбиваха вълните замръзна много стабилно. Живарника ми също се вкочани и замяза на тръба.
Продължавах да стрелям по малко червей, както и да мятам регулярно топчета храна, а през останалото време наблюдавах скучаещата плувка, сгушен в топлите си дрехи. И така в продължение на два часа. През главата ми взеха да минават мисли за отказване, но надеждата умира последна.
Най-накрая плувката трепна и след секунда се скри. Радостен извадих дребна бабка. Побързах да заметна и скоро плувката пак потъна. Върнаха се. Започнах да ловя в добро темпо, на моменти рибите изчезваха, но подаването на малко храна отново ги активизираше.
Искрено се изненадах когато между бабките успя да се вреди и едно кленче,което скоропостижно бе пуснато обратна, да расте и трупа сили за нови срещи.
Междувременно студа се усилваше все повече и повече. Отказах се да ловя на хирономус. Докато извадя тънкото червейче от кутииката и го закача на куката и то вече бе замръзнало и буквално се чупеше в опитите ми да забия куката в него. Не че пинките не замръзваха при презамятането, но поне се нанизваха по лесно.
Скоро проблем се появи и при откачането на рибите от куката. Измръзналите ми пръсти отказваха да ме слушат и малката кука все се изплъзваше между тях.
Май е време да прибирам.
Пресипах рибите в кофичката за финални снимки:

За жалост обаче батериите на апарата издържаха само тия двете преди да се скапят от студа.
Набързо метнах двайсетина рибета в торбичката, за мезе на бирата (като се постопли), а останалите заминаха обратно в ледените води.
Опитах се да сгъна кофичката, но се оказа че и тя е замръзнала...
Абе студ на кутиики, к'во да кажа повече...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
dobrin_dinev
- сериозен играч

-
David Kamenov
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Студ на кутиики
Евала Кърца, студ те на плаши ! 
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- каридата
- учете се от него

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Класика в жарна"Моят риболовен излет"!!!Никога няма да му стане скучно на човек да чете репортажите ти.Моите адмирации ! 
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
mita4eto
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Именно, адмирации и от мен!Pylsar написа:Класика в жарна"Моят риболовен излет"!!!Никога няма да му стане скучно на човек да чете репортажите ти.Моите адмирации !
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jultopepi
- фен клуб-скобар
Ей Кърца така както нямаше да ходиш за риби и ето то щуки, то баби, направо ги разби тези риби
Май студа е дал живот на бабите иначе не знам колко щяха да бъдат в живарника
Страхотно

Май студа е дал живот на бабите иначе не знам колко щяха да бъдат в живарника
Страхотно
- stefanotis
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Поздрави,отново доказваш,че няма какво да те уплаши тръгнеш ли за риба.А и винаги резултата е похвален.А ве майстора си е майстор.

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
Мънцата
Страхотен репортаж Кърцони, в типичния ти стил
А имайки предвид и условията, улова е супер 
-
Nikola Polizovski
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Браво братко
само така.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
- indalo
- фен клуб-скобар
Ей Кърца, ти всеки ден си на Пънча , а. Обещавам по жива бирица да черпа, стига да се обадиш. Иначе за риболова, перфектен, както винаги.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
mimi750830
- разбира нещата