Съвет за спининг въдица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Съвет за спининг въдица

Мнение от Vid »

Здравейте, искам съвет за въдица за риболов по Марица. Търся основно кефал, щука, бяла и сом - до 5-7 кила.
През измината година лових с Тубертини ени спин 20-60. Мога да кажа, че е много добра въдица за никакви пари. Това, което не ми харесва и изпитвам неудобство е, че дръжката е доста тънка, "па я с те големи ръки", и взех та я подарих на брат ми. Преди две седмици си купих едно Лазерче - Lazer Cobalt SW Spin Super sensitive - 3/40g - 2.40m. Много добра пръчка, лека и чувствителна, идеална за костур, кефал и пъстърва по малки реки или затворени водоеми. За Марица не става. В силното течение с по обемист воблер, па макар и лек, така се огъва, че все едно съм хванал риба...

Та мисълта ми беше, спрял съм се на две въдици, около 170 лв.:
http://altmex.com/ - Black Stream 2,70, акция 16-30 или 35-53
http://www.voblershop.com/1849/Аксесоари/ - триумфчето 2,62, акция 14-57

Виждал съм ги само по картинки, като за първата прочетох мнението на сестрата- "въдици на достъпни цени", за втората не съм видял мнение. Погледнах и Скелетора, излиза с около 50 лв. повече, този на 2,70., а и дръжката нещо не ме кефи, по точно частта преди макарата.
Моля, за мнение колеги..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Съвет за спининг въдица

Мнение от Мунчо »

Koлега, ще трябва да решиш дали да ловиш кефал, или щука, сом и смадок. Просто тези риби изискват различен подход и примамки.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа:Koлега, ще трябва да решиш дали да ловиш кефал, или щука, сом и смадок. Просто тези риби изискват различен подход и примамки.
Колега, напълно съм съгласен с това което ми казваш. Но, да обясня точно каква е ситуацията в долното течение на Марица - отивам за кефал и ловя с воблерче потъващо 4 см. Салмо Хорнет или Голди, използвам Премиерче и Паулър Про 8 либри и какво става: 5 -6 замятания, добри кефали може и някой костур, 7-то замятане- распер 4 кг., 8-мо замятане бяла риба 3 кг. или сомче около това тегло. В крайна сметка, удоволствието с кефалите е голямо, но с другите Премиерчето сдава багажа и има повече късания, защото по-голяма риба ако не успееш да я дръпнеш в "чистото" още отначало и успее да се "завре" някъде, забрави да я изкараш...
Ясно ми е, че няма универсална въдица. Въпроса ми беше за не ултра лек или тежък спининг, а за ЛЕКА като тегло пръчка, подходяща за по-горе упоменатия водоем, която с кеф да лови кефали и успешно да може да се справи и с по големи риби, на ПРИЕМЛИВА цена.
Сенека
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Колега, Vid напълно Ви разбирам и имам решение на проблема Ви ;)
AVS76MLXF2 ;)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

О Да, супер е, дори имах удоволствието да я "потръскам", но струва 350 лв. и нагоре...

Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка поне за мен VIVA или VEGA BG или BC, не мога да си спомня точно. Пръчката струваше 215 лв., акция 8-30 и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Сенека
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Vid написа:О Да, супер е, дори имах удоволствието да я "потръскам", но струва 350 лв. и нагоре...

Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка поне за мен VIVA или VEGA BG или BC, не мога да си спомня точно. Пръчката струваше 215 лв., акция 8-30 и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Колега, метни едно оче на Скелетора в тая обява, май още е валидна :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=44728
Мисля, че ще ти върши идеална работа за условията в които ловиш, а и като строй не отстъпва на Авида да знайш (ся, ако мъ не изядат почитателите на безкалъфните, пъ на! :rolleyes: !)! :mrgreen:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега Vid, гледам, че си ми градски (от Хасково), да се разходим по Магазините някой ден и да поговорим за въдици, да поразгледаме...какво ще кажеш, ако си съгласен пиши ми на ЛС да се разберем :wink:
Изображение Изображение
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Vid написа: Колега, напълно съм съгласен с това което ми казваш. Но, да обясня точно каква е ситуацията в долното течение на Марица - отивам за кефал и ловя с воблерче потъващо 4 см. Салмо Хорнет или Голди, използвам Премиерче и Паулър Про 8 либри и какво става: 5 -6 замятания, добри кефали може и някой костур, 7-то замятане- распер 4 кг., 8-мо замятане бяла риба 3 кг. или сомче около това тегло. В крайна сметка, удоволствието с кефалите е голямо, но с другите Премиерчето сдава багажа и има повече късания, защото по-голяма риба ако не успееш да я дръпнеш в "чистото" още отначало и успее да се "завре" някъде, забрави да я изкараш...
Ясно ми е, че няма универсална въдица. Въпроса ми беше за не ултра лек или тежък спининг, а за ЛЕКА като тегло пръчка, подходяща за по-горе упоменатия водоем, която с кеф да лови кефали и успешно да може да се справи и с по големи риби, на ПРИЕМЛИВА цена.
Здравей колега,
според мен би могъл да си вземеш триумф на 2м. или 2.10м. 7-17гр.,но ако се решиш ще трябва да си го поръчаш от вносителя и да поизчакаш.Естествено ще се загуби част от удоволствието при риболова на кефал,но може би ще ти даде необходимата сигурност :roll:

Поздрави и успех с избора :wink:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Имам един приятел дето сравнява воблерите и пръчкие по външен вид .. " АА, тая пръчка много прилична на оная". Ама дали е чуствителна като "оная" е друг върпос, дали Р2С Хъмбъга лови колкото Зури Л-миноу при положение,че е "същия" ... ;)
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Колега Vid,

ако си намерил някъде Sportex Blackstream 270 за 170 лева, просто моментално го купувай, и не се занимавай повече. И ми пиши, моля те, на ЛС ако има и друга такава Blackstream на тази цена, и аз искам да си купя!
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Д-р Флекс написа:Колега Vid,

ако си намерил някъде Sportex Blackstream 270 за 170 лева, просто моментално го купувай, и не се занимавай повече. И ми пиши, моля те, на ЛС ако има и друга такава Blackstream на тази цена, и аз искам да си купя!

Въдицата не съм я ползвал,само я тръснах няколко пъти,но ми се струва доста яка за кефали(освен ако не знаеш места с 4-5кг. такива :D )
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

A.S.H написа:
Д-р Флекс написа:Колега Vid,

Въдицата не съм я ползвал,само я тръснах няколко пъти,но ми се струва доста яка за кефали(освен ако не знаеш места с 4-5кг. такива :D )
Ами прав си, аз не споря! Аз не бих я купил за кефали, а за другото, което колегата описа като ихтиофауна
:D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Флексо ще я ползва Спортекса за риболов с пружинка омазана с качамак и кюспе + две куки с царевичка та не му придиряйте :mrgreen:

По темата - се си мисля че в случаят предложението на Жечевият е най-удачно :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Тц, ще я ползвам за спод, нема да я хабя за некви две куки с царевички...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Много благодаря за мненията.

Днес си купих въдица, посетих магазина "Риболовен свят" в Пловдив и не можах да устоя на това TRS86MHF2 с 5 г. гаранция за 172 левчета. Реших да заложа на нещо изпитано, надявам се да не съм сбъркал..
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”