Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivalpetkov
- разбира нещата
- Мнения: 867
- Регистриран на: Нед Ное 22, 2009 10:00 am
- Местоположение: Бургас - Созопол
Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Колеги ,интересувам се от суровия пилешки дроб като стръв.Има ли някакви тънкости относно приготвянето му за стръв.По скоро как да го подготвя така,че да не виси като сопол на малката кукичка.Как се нарязва.Как да се стегне? Да се замръзи ли преди употреба или това ще влоши качествата му?На какви формички се режи за да не виси и пада? С нож не става хубаво-май ще иска миниатюрна зъмбичка ?
За ножичката знам ,но пак не стои добре...виси неестествено и оголва върха и куката.....дали аз нещо не правя както трябва?
Моля модераторите да ме извинят и ако въпроса ми е неуместен да изтрият темата ми .
Предварително им се извинявам...но нямам опит така да се каже с тази добра стръв

Моля модераторите да ме извинят и ако въпроса ми е неуместен да изтрият темата ми .

Предварително им се извинявам...но нямам опит така да се каже с тази добра стръв

-
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 1:03 pm
- Местоположение: Пловдив и Ямбол
- Обратна връзка:
Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Ето част от особеностите на пилешкия дроб които трябва да се знаят.
За предпочитане е да е охладен а не замразен,колкото и трудно да се намира,защото при замразяването се нарушават връзките на тъканта и се късат, при размръзяването се получава по крехък,но за ядене не за стръв,продукт.
Вносния дроб е много по "лигав",най добрия е от домашно гледана птица ,при липса на такава от- БГ производител върши добра работа и е по пресен обикновено.
Реже се лесно с хирургическа ножица от най-малките с лека извивка на острието.При липса на приятел хирург, става и с малко макетно или друго много тънко като острие ножче,задължително върху някаква подложка за да не се мачка дроба.
Най добре е да се използват крайщата където има ципа и от двете страни.
Друг вариант е да се намачка дроба и в него да се накиснат предварително изрязани много дребни парченца марля,които после да се закачат на куката вместо дроба.Ефекта е същия.
За предпочитане е да е охладен а не замразен,колкото и трудно да се намира,защото при замразяването се нарушават връзките на тъканта и се късат, при размръзяването се получава по крехък,но за ядене не за стръв,продукт.
Вносния дроб е много по "лигав",най добрия е от домашно гледана птица ,при липса на такава от- БГ производител върши добра работа и е по пресен обикновено.
Реже се лесно с хирургическа ножица от най-малките с лека извивка на острието.При липса на приятел хирург, става и с малко макетно или друго много тънко като острие ножче,задължително върху някаква подложка за да не се мачка дроба.
Най добре е да се използват крайщата където има ципа и от двете страни.
Друг вариант е да се намачка дроба и в него да се накиснат предварително изрязани много дребни парченца марля,които после да се закачат на куката вместо дроба.Ефекта е същия.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Значи при нас се продават дропчетата заедно със сърца пилешки,и аз използвам повече сърцата за стърв,щото закачиш ли го нема откачане
а сома много го обича 


Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!


Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
- Мнения: 850
- Регистриран на: Чет Апр 01, 2010 9:22 pm
Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Рязането става лесно с бръснарско ножче,задължително на някаква посложка.
Използваме го най-вече зимата ,за риболов на кефал по реката,също и на дупка.
Наистина най-добре от домашна кокошка,също така ползваме и червата,по жилави и се режат лесно.
Използваме го най-вече зимата ,за риболов на кефал по реката,също и на дупка.
Наистина най-добре от домашна кокошка,също така ползваме и червата,по жилави и се режат лесно.
На къса плувка,в репея...
- Local
- учете се от него
- Мнения: 6874
- Регистриран на: Съб Апр 30, 2005 1:31 pm
- Местоположение: Асеновград/Пловдив
Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Гледам да го купя пресен, изцеждам го много добре, най-добре на гевгир, след това на вестници да попият още, в кутията за стръв съм си изрязал гъба за миене на чинии, слагам дробчетата там и гъбата поема лигата идеално. И оттам вече с ножичка си режа парченца, но никога предварително.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 580
- Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 9:41 pm
- Местоположение: Mонтана
- Обратна връзка:
Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв
Понеже трудно намирам пресен ,го ползвам замразен.Номера е да не се размразява-иначе направо се разпада.Режа го както е замръзнал и веднага на куката.Втори път замразен ,съвсем не става.И лятото е прекрасна стръв.По платените водоеми има дни в които само на дроб може да се хване риба.Амура му е голям фен,а и шарана и сома не му прощават.
Риболовът не е слука,а наука!