Пилешкия дроб и употребата му за стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Пилешкия дроб и употребата му за стръв

Мнение от ivalpetkov »

Колеги ,интересувам се от суровия пилешки дроб като стръв.Има ли някакви тънкости относно приготвянето му за стръв.По скоро как да го подготвя така,че да не виси като сопол на малката кукичка.Как се нарязва.Как да се стегне? Да се замръзи ли преди употреба или това ще влоши качествата му?На какви формички се режи за да не виси и пада? С нож не става хубаво-май ще иска миниатюрна зъмбичка ? :lol:За ножичката знам ,но пак не стои добре...виси неестествено и оголва върха и куката.....дали аз нещо не правя както трябва?

Моля модераторите да ме извинят и ако въпроса ми е неуместен да изтрият темата ми . :roll:
Предварително им се извинявам...но нямам опит така да се каже с тази добра стръв :(
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Пилешкия дроб и употребата му за стръв

Мнение от boki speca »

Ето част от особеностите на пилешкия дроб които трябва да се знаят.
За предпочитане е да е охладен а не замразен,колкото и трудно да се намира,защото при замразяването се нарушават връзките на тъканта и се късат, при размръзяването се получава по крехък,но за ядене не за стръв,продукт.
Вносния дроб е много по "лигав",най добрия е от домашно гледана птица ,при липса на такава от- БГ производител върши добра работа и е по пресен обикновено.
Реже се лесно с хирургическа ножица от най-малките с лека извивка на острието.При липса на приятел хирург, става и с малко макетно или друго много тънко като острие ножче,задължително върху някаква подложка за да не се мачка дроба.
Най добре е да се използват крайщата където има ципа и от двете страни.

Друг вариант е да се намачка дроба и в него да се накиснат предварително изрязани много дребни парченца марля,които после да се закачат на куката вместо дроба.Ефекта е същия.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Значи при нас се продават дропчетата заедно със сърца пилешки,и аз използвам повече сърцата за стърв,щото закачиш ли го нема откачане :wink: а сома много го обича :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Рязането става лесно с бръснарско ножче,задължително на някаква посложка.
Използваме го най-вече зимата ,за риболов на кефал по реката,също и на дупка.
Наистина най-добре от домашна кокошка,също така ползваме и червата,по жилави и се режат лесно.
На къса плувка,в репея...
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Гледам да го купя пресен, изцеждам го много добре, най-добре на гевгир, след това на вестници да попият още, в кутията за стръв съм си изрязал гъба за миене на чинии, слагам дробчетата там и гъбата поема лигата идеално. И оттам вече с ножичка си режа парченца, но никога предварително.
Клавиатура риба не лови!!!
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Понеже трудно намирам пресен ,го ползвам замразен.Номера е да не се размразява-иначе направо се разпада.Режа го както е замръзнал и веднага на куката.Втори път замразен ,съвсем не става.И лятото е прекрасна стръв.По платените водоеми има дни в които само на дроб може да се хване риба.Амура му е голям фен,а и шарана и сома не му прощават.
Риболовът не е слука,а наука!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”