Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пак от Тунджа
Пак от Тунджа
Какво са хубавите риболови, ако не са споделени с приятели.
В събота отново бяхме на места в Елхово под Родопа. Този път с нас бе и едно младо гимназисче
Ванко съученик на малкия ми син
, което трябваше да направи първия си риболов на близалка.
Стартирахме по обичайния начин, но при мен работите тръгнаха зле. Едно малко рибе на старта, което се откачи и край. Станах да видя останалите, които се настаниха на горните по-тихи места. При тях риболова бе стартирал с по няколко средни риби.
При едно от подаванията на линията, нещо закачи в брега, върнах и хванах топ тройката за да се опитам да освободя. За мое учудване закачката тръгна тежко и решително, успях да обърна "нещото", и тъй като реката бе поизбистрена видях как пред мен нещо извъртя все едно съм закачил африкански питон. Оказа се сом около 3кг, който съм затърмъчил за опашката.
Де бре, ю бре на ляво та на дясно..... ФАК и сома си замина, естественно! Това, че рибата се откачи го приех за нормално, но въпроса какво прави на тази дистанция ме разчовърка. Откачих на топ четири и подадох, леко задържане на близалката и .....те тоз:

след него още един

Веднага скочих и зглобих къпинга, след което къпирах малко храна и бял на новата дистанция с цел да задържа рендетата.
За съжаление изкарах още един към 300гр и край.
Съмненията продължиха да ме ядат, отново станах от стола и зглобих една топ четворка с 1гр плувка с пръснати дропери. Започнах да возя почти до брега. Плувката леко, трепна и се наклони, като закачена за дъното, засякох и айде пак ластик.
Сложих картунчо на кантара - 680гр. Супер!
С това риболова в краката приключи, въпреки че поддържах дистанцията с бял.
По обед реших да преместя Ванко под мен, за да мога до го наблюдавам, а и на мястото над мен, където си мислех, че ще е добре, нещо работата не се получи. Искам да похваля младежа, защото само след кратки обяснения и почти без моя помощ влезе в час и си поддържаше риболова. За да не губи време, предоставих на юнака от моите лини, сметнах че това е по-добре от колкото да обяснявам. Въпреки късанията и неудачите при риболова, младежа се представи блестящо. Най-накрая дойде първото му кълване рибата бе извадена.
Айде честито!
Веднага след уловената риба на Ванко подадох храна и бял на първата дистанция и веднага последва удар.

И така редки, но много добри риби:

Този кленчо отново на кантара - 820гр.

Ето и крайния резултат:

А ето го и Ванка с първия си улов на близалка. Пожелавам му много успехи и много риби!

Поздрави!
В събота отново бяхме на места в Елхово под Родопа. Този път с нас бе и едно младо гимназисче

Стартирахме по обичайния начин, но при мен работите тръгнаха зле. Едно малко рибе на старта, което се откачи и край. Станах да видя останалите, които се настаниха на горните по-тихи места. При тях риболова бе стартирал с по няколко средни риби.
При едно от подаванията на линията, нещо закачи в брега, върнах и хванах топ тройката за да се опитам да освободя. За мое учудване закачката тръгна тежко и решително, успях да обърна "нещото", и тъй като реката бе поизбистрена видях как пред мен нещо извъртя все едно съм закачил африкански питон. Оказа се сом около 3кг, който съм затърмъчил за опашката.

след него още един
Веднага скочих и зглобих къпинга, след което къпирах малко храна и бял на новата дистанция с цел да задържа рендетата.
За съжаление изкарах още един към 300гр и край.
Съмненията продължиха да ме ядат, отново станах от стола и зглобих една топ четворка с 1гр плувка с пръснати дропери. Започнах да возя почти до брега. Плувката леко, трепна и се наклони, като закачена за дъното, засякох и айде пак ластик.
Сложих картунчо на кантара - 680гр. Супер!
С това риболова в краката приключи, въпреки че поддържах дистанцията с бял.
По обед реших да преместя Ванко под мен, за да мога до го наблюдавам, а и на мястото над мен, където си мислех, че ще е добре, нещо работата не се получи. Искам да похваля младежа, защото само след кратки обяснения и почти без моя помощ влезе в час и си поддържаше риболова. За да не губи време, предоставих на юнака от моите лини, сметнах че това е по-добре от колкото да обяснявам. Въпреки късанията и неудачите при риболова, младежа се представи блестящо. Най-накрая дойде първото му кълване рибата бе извадена.
Айде честито!

Веднага след уловената риба на Ванко подадох храна и бял на първата дистанция и веднага последва удар.
И така редки, но много добри риби:
Този кленчо отново на кантара - 820гр.
Ето и крайния резултат:
А ето го и Ванка с първия си улов на близалка. Пожелавам му много успехи и много риби!

Поздрави!

-
- учете се от него
Re: Пак от Тунджа
Верно не е за отписване Тунджа рийвър
А аз се чудих от де адаша толко професионално води щеката в неделя, то къде бил ключа
Респект Док

А аз се чудих от де адаша толко професионално води щеката в неделя, то къде бил ключа

Респект Док

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Local
- учете се от него
Браво на Ванката, справил се е блестящо с поставените задачи, а не като някои хора с никове близки до името на африкански шаман 

Клавиатура риба не лови!!!
-
- сериозен играч
Ееееее какви яки морунажи....като истински МОРУНИ са
Мерси Докторе

Мерси Докторе
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Нов падуан ли виждам 
Поздрави и за двамата герои!

Поздрави и за двамата герои!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Koleff написа:Нов падуан ли виждам
Поздрави и за двамата герои!![]()
![]()
Ами мойте отрочета като не ги влече, ще обучаваме други!

Нека силата бъде с вас! 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- каридата
- учете се от него
Брутални морунажи,браво на Протата и начинаещите.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Докторе, прави ми кеф да те чета
. Ама ако беше измъкнал и сома

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво и за двамата 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Красимир Кюрпеков написа:Докторе, прави ми кеф да те чета. Ама ако беше измъкнал и сома
![]()

браво доктореdoktor5 написа:Красимир Кюрпеков написа:Докторе, прави ми кеф да те чета. Ама ако беше измъкнал и сома
![]()
![]()
![]()
Ако бях измъкнал сома, щяхме да се снимаме с костюм във фотото барабар с него!
![]()
![]()
наистина жалко че я няма снимката със сома но пък риболова е бил успешен като цяло
п.п. утре чакам да видим какво ... точно такааа -бонусите

поздрави и много успехи
пазете чисто ,не е толкова трудно