Голямата разходка или що става около Софето

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Голямата разходка или що става около Софето

Мнение от Кърцата »

Дремя си пред компа в съботата, прехвърлям форума и си пия сладко кафенце.
И изведнъж ми звъни телефона. Охоо, настоящия републикански шампион по шарански риболов, наш Дракон-чо ме търси.
- К'во прайш, бе батко - вика - Хайде да се разкараме , да видим къде какво ловят.
Кафето ми таман привършваше та се съгласих веднага и след малко поехме.
Първо се хвърлихме на "Седмиците". То народ, народ, направо повече отколкот в Народното събрание. Ма то онея не одат на работа, тъй че сравнението е неуместно. Да кажем, като митинг на СДС-то от началото на деветдесетте, когато още ги имаше, че сега са един файтон хора.
Гьола беше замръзнал почти целия, арендатора бе влизал с лодката да го разбива покрай брега, та да има къде да замятат хората. Околовръст целия гьол през метър една от друга стърчаха плувки. Ако не беха над двеста главата си режа. В живарника на един спинингист видях една пъстърва и една се извади в далечината. Това беше за около половин час. Хапнахме по едни кебапчета на терасата,наслаждавайки се на гледката и бегахме.
Видяхме, че на моста на реката има хора та спрехме да ги видим. Само къпеха червейте.
Народ имаше и на гьола с боклуците, дето го зариват. Скубеше се доволно уклей, ма в тая мизерия как го ядат хората идея си нямам. Те две стари снимки на гьола:
Изображение

Изображение
СЕга е същото, само че са го позарили и е намалял и боклуците са по-нагъсто.
Продължихме към платеното на Богров. Отпред преброих 47 коли. Половината гьол бе заледен, та всички се бяха наблъскали в другата половина. Арендатора каза, че са се извадили две щуки, а шарана неще. До мрежата няколко човека скубеха уклей.
Продължихме по другите богровски гьолове. Щукари имаше навсякъде, но не и щуки.
Минахме отсреща, на Челопечене. И там скучаещи щукари и няколко плувкари.
Решихме да пием бира на езерото в Дружба. Хубавото време бе провокирало хората да излязат навън и в парка бе калабалък от семейства, целуващи се тинейджъри и пенсионери. Около водата имаше и доста рибари, щукари, плувкари, спинингисти...
Ударихме по една бира с цаца и продължихме към Панчарево.
На моста тълпа, над 60 човека. Скубят бабушки. Извадих болото и за десет минути с Мартин уловихме по една риба и си тръгнахме. Решихме в неделята да ги пробваме.
За да заемем места тръгнахме в 6.30 сутринта. На караулката ни спря полицая и на мърморенето ни, че закъсняваме за риба каза да не се притесняваме, вече е спрял над 60 коли с рибари , първите са били в 3 и 10 през нощта.
На Пънча естествено нямаше места. Само погледнахме и се метнахме в колата наобратно.
Решихме да идем на мръсния гьол до Седмиците. Той се оказа замръзнал през нощта. Няколко човека чупеха леда и замятаха с директни. ПОгледахме ги но не можахме да се пречупим , да ловим в мизерията и си тръгнахме. Отидохме на Враждебна. И там скучаещи щукари и плувкари. Газ към Кривина. За двата часа, който прекарахме в лаф с колегите на брега, не видях никой да вади риба. Тръгнахме си твърдо решени на следващия ден вече да извадим въдиците от колата :wink:
Понеделника отново в 6 и 30 се отправихме към Панчарево. Надявах се, че е работен ден и хора няма да има. Да да, както се казваше в една реклама. народ имаше доволно, но поне успяхме да се вредим да заметнем. Рибите стоят под самия мост и надясно и не мърдат оттам за нищо на света. Захранката не може да ги помръдне, само ги кара да се хранят малко по уверено, ако си над тях. На левия бряг не се улови нито една риба, на десния ловяха първите пет човека до моста и нататък капо.
Захранването с големи топки,като грейпфурти, се счита за нормално, въпреки че се лови под върха на пръчката. Използването на ваглери по 20, 30 грама също. Човека до мен ловеше с пръчка за кльонк с дължина 2.10 и директен телескоп, чиято линия бе с плетеняк, защото немало аванс и да не скъсала рибата. Въпреки всичко всички ловят по някоя риба. С разумно подаване на малки топчета захранка успяхме да раздразним рибите и да ги ловим в добро темпо. Лошото е, че много плувки се насочват в "горещата зона" :wink:
Рибите са издребнели в сравнение отпреди седмица и предполагам, че до няколко дни риболова от моста ще приключи.
Моментално освобождавахме всички дребни риби за почуда на хората наоколо, Особено лошо ни гледаха вечерта, когато се завъртяха кленове и измъкнахме 8 парчета по 400-500 гр. Естественно релиизвахме ги веднага и едва не докарахме няколко инфаркта :wink:
Приключихме с добро количество риби:
Изображение

Изображение
Около 5-6 кила бабушки, малко уклей и няколко костура.
На снимката ги няма релиизваните веднага кефали и дребни бабки, който бяха сигурно още толкова, както и около кило риба, която подарих на един капотирал се дядо, който ни правеше компания.
ЗА голямо мое учудване по едно време минаха и от ИАРА и провериха билетите, тъй че има некаква надежда за Пънча :wink:
Ми това е , поразходихме се... :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Голямата разходка или що става около Софето

Мнение от ribar4oto »

супер :D скоро ще дойде време и за големите риби :D
НИКОГА КАПО,,,,
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Супер репортаж :!:
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ашколсун Кърца, пак си ги отрепал, че и милостиня си пуснал на старчоците. Само как не те домързя толква да обикаляш... :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Браво зе излета!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Както винаги интересен и забавен репортаж! :smt023
Ама това най-много ме изкефи :
Кърцата написа:...........Особено лошо ни гледаха вечерта, когато се завъртяха кленове и измъкнахме 8 парчета по 400-500 гр. Естественно релиизвахме ги веднага и едва не докарахме няколко инфаркта ........
:shock: :shock: :shock: Мисленето ни е лошо и затова погледите са такива!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

ribar4oto написа:супер :D скоро ще дойде време и за големите риби :D
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Всичко заебавам и за риба заминавам!
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

Браво Кърца,майстора си е майстор навсякъде.Имам чувството че цялата риба в езерото е около моста и в останалата му част няма ни една.Иначе с "трапер" ли храни?
Аватар
gergi83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gergi83 »

браво добре сте ги наскубали :smt023
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добри са си бабите Кърца, евала, иначе за положението си прав, такова е, трябва още време и рибата ще тръгне.. :D :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

TRAP написа:Супер репортаж :!:
както винаги....СУПЕР :drinkers:
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво друже,продължавай с серията :D :D :D Вече чакам ново репортажче :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Е Кърца половил си и тоя път доволно. Пак неможахме по бира да пийнем, но нашто не се губи. И рибки ще си ловим и бира ще пием. :D :drinkers:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Кърцата написа:............ в парка бе калабалък от семейства, целуващи се тинейджъри и пенсионери.............
Ееееееееее утепа ме човече :smt042 :smt043 :smt042
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”