Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Имам си телескоп и макара :-) Ура!!!
Модератор: sapuna
Имам си телескоп и макара :-) Ура!!!
Здравейте, Батковци!!!
Значи преди 2 месеца за пръв път улових рибка (попче на кея на Созопол) бях с едни приятели и много се кефих.... обаче лових с чужда въдица... Едва ли ще ви учудя много като ви кажа 4е се запалих като сухо дърво в камина. Обаче все не намирах кураж да си купя такъми, а и не знам какво да си избера че да не ме изгони жена ми от къщи
.... Лошото е чене мога да се обърна към виновниците за съвет и помощ, защото се виждаме много рядко. Явно са видели радостта и удоволствието ми, за щото ми направиха подарък - чисто новички телескоп 3м. 80-100гр. акция и една макара и двете са Шекспир. Та искам да ви попитам в какво да правя.... много ми се ходи за риба... но не знам за риболов на леко или на тежко стават.... и ако ми дадете съвет(или схема) за самия монтаж ще съм ви искренно благодарен. Риболовния ми опит е само 3-кратен за по 2-3 часа.... (но минаха много бързо).
Значи преди 2 месеца за пръв път улових рибка (попче на кея на Созопол) бях с едни приятели и много се кефих.... обаче лових с чужда въдица... Едва ли ще ви учудя много като ви кажа 4е се запалих като сухо дърво в камина. Обаче все не намирах кураж да си купя такъми, а и не знам какво да си избера че да не ме изгони жена ми от къщи

колега поразбаркаи се малко из саита има много схеми и обяснявания.И влез в http://WWW.FISHING-MANIA.COM
POZDRAWI
POZDRAWI

Re: Имам си телескоп и макара :-) Ура!!!
Тоя "огин" ме гори вече 46 години , независимо от такъмите .Deacon написа: 4е се запалих като сухо дърво в камина.

Купувай и почвай от някъде , края му се не види .

На платено не одим !
Благодаря Ви,
За подкрепата ... надявам се скоро да се похваля с някоя уловена от мен (самостоятелно и със собствена изработка такъми) рибка. Купих си корда, кукички, плувка(ваглер се казвало...) и тежести. Продавачите в магазина бяха много любезни и ми разясниха някои основни положения...То си било цяла наука
.... тези дни отивам 
За подкрепата ... надявам се скоро да се похваля с някоя уловена от мен (самостоятелно и със собствена изработка такъми) рибка. Купих си корда, кукички, плувка(ваглер се казвало...) и тежести. Продавачите в магазина бяха много любезни и ми разясниха някои основни положения...То си било цяла наука

- barutchiata ©
- Администратор
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Имам си телескоп и макара :-) Ура!!!
С тези познания,не ми се виждаш аматьор!Deacon написа:... - чисто новички телескоп 3м. 80-100гр. акция и една макара и двете са Шекспир

"Акция = каква мах. тежест може да се слага на въдицата и за макарата - колкото повече лагери толкоз по-добре" - това ми обясниха.
Само се радвам от факта че се изразявам неаматьорски (макар че с термини и теория за риба не се ходи).

Сега вече съм още по-теоритично подготвен изчетох доста материали и почти целия форум... Практически имам 2-ва успешни излета и то на платен водоем... Еееееххх далече съм даже от средното ниво, ама по ентосиазъм сигурно сме наравно... много ми се ходи за риба... Де'т се вика "То кое си требе оно си го изискова!!!"
-
- новобранец
Не съм от най-разбиращите,но на практика горе-долу всичко знам
.
Акция-С каква тежест замяташ най-добре!Това , че пише 80-100 грама,не значи , че не можеш да замяташ и с 120-130 грама,но земе пръчката се счупи при замятането
.
Лагери-Мисля ,че лагерите служеха за по плавно въртене на дръжката на макарата,номожеби има и друго предназначение!
Тази въдица ще е по добре за дъно,с тази акция мисля , че ще замяташ най - добре с около 90 грама!
Първо си вземи някаква въдичка за около 20 кинта и макара за толкова,за плувка!Така ще научиш кълванетата на каракудите,пък така и ще избереш своя вид риболов!На дъно,или на плувкаа,на блесна,или ще ставаш мухар
Поздрави и успех с начинанието!

Акция-С каква тежест замяташ най-добре!Това , че пише 80-100 грама,не значи , че не можеш да замяташ и с 120-130 грама,но земе пръчката се счупи при замятането

Лагери-Мисля ,че лагерите служеха за по плавно въртене на дръжката на макарата,номожеби има и друго предназначение!
Тази въдица ще е по добре за дъно,с тази акция мисля , че ще замяташ най - добре с около 90 грама!
Първо си вземи някаква въдичка за около 20 кинта и макара за толкова,за плувка!Така ще научиш кълванетата на каракудите,пък така и ще избереш своя вид риболов!На дъно,или на плувкаа,на блесна,или ще ставаш мухар

- CERRUTI
- сериозен играч
Колега темата е от миналата година...Иван Манолов написа:Не съм от най-разбиращите,но на практика горе-долу всичко знам![]()
![]()
.
Акция-С каква тежест замяташ най-добре!Това , че пише 80-100 грама,не значи , че не можеш да замяташ и с 120-130 грама,но земе пръчката се счупи при замятането.

-
- новобранец
е карайCERRUTI написа:Колега темата е от миналата година...Иван Манолов написа:Не съм от най-разбиращите,но на практика горе-долу всичко знам![]()
![]()
.
Акция-С каква тежест замяташ най-добре!Това , че пише 80-100 грама,не значи , че не можеш да замяташ и с 120-130 грама,но земе пръчката се счупи при замятането.
Поздрави и успех с начинанието!колегата сигурно вече се е научил...