Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Как да си утежня правилно ваглера?
Модератор: Paublo_Eskobar
Как да си утежня правилно ваглера?
Здравейте. Купих си един ваглер 8гр. (до сега все съм ловил с 3+2) и до колкото разбирам за да сложа утежнение по линията трябва да махна шайба от него и да сложа съчми отговарящи на теглото й или се бъркам?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Re: Как да си утежня правилно ваглера?
И аз така го разбирам ... 

- yaata
- фен клуб-скобар
Махането на шайба от ваглера, означава че ще сложиш адекватното отежнение на самата линия- поне аз го правя това и то с цел достигане по бързо на нужната дълбочина-говорим ако тя е от 5м. нагоре.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- pacho109
- сериозен играч
Зависи как ще ловиш.Ако е на пропадане , няма да махаш всички шайби ,а само една и слагаш съответното утежнение.А може и без олово и със всички шайби.Ще се научиш в процеса на риболова.Те затова и така са направени ,да можеш да монтираш линията според обстоятелствата и риболова.Дано съм ти бил полезен 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
По повдигнатия от теб въпрос,във форума има доста писано по темата.
Чети
ТУК или
ТУК -предполагам,че ще намериш полезна информация !
Чети

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- ще става разбирач
Не бъркаш колега,точно такава е логиката.При положение че всички шайби са на ваглера,то на линията можеш да сложиш съвсем незначително утежнение.Ако няма вятър,течение и дълбочината не е значителна,това е много добър вариянт,тъй като ваглера е най-чувствителен.Колкото повече шайби махаш,линията става по-стабилна,но фините кълванета може и да са проблем.Иначе ориентировъчно ако свалиш цялото утежнение от твоя ваглер,би трябвало да носи около 3гр.topsoft написа:Здравейте. Купих си един ваглер 8гр. (до сега все съм ловил с 3+2) и до колкото разбирам за да сложа утежнение по линията трябва да махна шайба от него и да сложа съчми отговарящи на теглото й или се бъркам?
Мерси за отговорите, почти бях сигурен, но от питане глава не боли 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Венелин Радушев
- разбира нещата
А има някои /български/, няма да споменавам марки, сваляш му всички шайби ....и пак преутежнен.... 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Аааа не е само при българските- аз имах този проблем и при ваглер от една доста известна ангилизка маркаВенелин Радушев написа:А има някои /български/, няма да споменавам марки, сваляш му всички шайби ....и пак преутежнен....

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- кандидат преподавател
Моите ваглери,с изключение на няколко "Миди",всичките са "наша марка"
Принципно изобщо не им вярвам на обозначенията,записал съм си действителните им показатели след много експерименти с недоутежняване и преутежняване.