Как да си утежня правилно ваглера?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Как да си утежня правилно ваглера?

Мнение от topsoft »

Здравейте. Купих си един ваглер 8гр. (до сега все съм ловил с 3+2) и до колкото разбирам за да сложа утежнение по линията трябва да махна шайба от него и да сложа съчми отговарящи на теглото й или се бъркам?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
artmika
новобранец
новобранец

Re: Как да си утежня правилно ваглера?

Мнение от artmika »

И аз така го разбирам ... :roll:
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Махането на шайба от ваглера, означава че ще сложиш адекватното отежнение на самата линия- поне аз го правя това и то с цел достигане по бързо на нужната дълбочина-говорим ако тя е от 5м. нагоре.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Зависи как ще ловиш.Ако е на пропадане , няма да махаш всички шайби ,а само една и слагаш съответното утежнение.А може и без олово и със всички шайби.Ще се научиш в процеса на риболова.Те затова и така са направени ,да можеш да монтираш линията според обстоятелствата и риболова.Дано съм ти бил полезен :D
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

По повдигнатия от теб въпрос,във форума има доста писано по темата.
Чети :arrow: ТУК или :arrow: ТУК -предполагам,че ще намериш полезна информация !
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

topsoft написа:Здравейте. Купих си един ваглер 8гр. (до сега все съм ловил с 3+2) и до колкото разбирам за да сложа утежнение по линията трябва да махна шайба от него и да сложа съчми отговарящи на теглото й или се бъркам?
Не бъркаш колега,точно такава е логиката.При положение че всички шайби са на ваглера,то на линията можеш да сложиш съвсем незначително утежнение.Ако няма вятър,течение и дълбочината не е значителна,това е много добър вариянт,тъй като ваглера е най-чувствителен.Колкото повече шайби махаш,линията става по-стабилна,но фините кълванета може и да са проблем.Иначе ориентировъчно ако свалиш цялото утежнение от твоя ваглер,би трябвало да носи около 3гр.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Мерси за отговорите, почти бях сигурен, но от питане глава не боли :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

А има някои /български/, няма да споменавам марки, сваляш му всички шайби ....и пак преутежнен.... :lol:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Венелин Радушев написа:А има някои /български/, няма да споменавам марки, сваляш му всички шайби ....и пак преутежнен.... :lol:
Аааа не е само при българските- аз имах този проблем и при ваглер от една доста известна ангилизка марка :lol: ама не знам дали е коректно да и изтипосам името. :lol:
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Моите ваглери,с изключение на няколко "Миди",всичките са "наша марка" :lol: Принципно изобщо не им вярвам на обозначенията,записал съм си действителните им показатели след много експерименти с недоутежняване и преутежняване.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”