Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

монтаж със лъжица за дъно
Модератор: sapuna
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
монтаж със лъжица за дъно
и така колеги понеже от одавна се каня да го публикувам тоя монтаж,който научих преди доста години по поречието на река дунав,от местните власи,и монтаж който много пъти е спасявал капото,доста уловист на моменти-друг път не толкова но общо взето на мен ми допада..и така..
необходими продукти..
олово 30-40 гр.
льжица .....по и3бор
куки 10-12 номер
плетено влакно 15-20 либри
вирбел
в3емаме една льжица .режем дрьжката и пробиваме дупки сьс бургия....
и сьс едра шкурка надраскваме повьрхноста да стане грапава.3а да може да 3алепне 3анранката
...врь3ваме куките посредством влакното кьм льжицата;....
нани3ваме оловото и врь3ваме вирбела .3акачваме льжицата и сме готови...
слагате 3анранка вьв льжицата .куките се 3абиват сьс дрьжките надолу...
и сте готови
идеята е когато доиде рибата да смуче от храната засмуква и някоя кука и се хваща
може и на самата кука да сложите червей или царевица,кои както иска може да импровизира
дано сьм бил поле3ен
необходими продукти..
олово 30-40 гр.
льжица .....по и3бор
куки 10-12 номер
плетено влакно 15-20 либри
вирбел
в3емаме една льжица .режем дрьжката и пробиваме дупки сьс бургия....
и сьс едра шкурка надраскваме повьрхноста да стане грапава.3а да може да 3алепне 3анранката
...врь3ваме куките посредством влакното кьм льжицата;....
нани3ваме оловото и врь3ваме вирбела .3акачваме льжицата и сме готови...
слагате 3анранка вьв льжицата .куките се 3абиват сьс дрьжките надолу...
и сте готови
идеята е когато доиде рибата да смуче от храната засмуква и някоя кука и се хваща
може и на самата кука да сложите червей или царевица,кои както иска може да импровизира
дано сьм бил поле3ен

Re: монтаж със лъжица за дъно
Браво колега, има го и в руските филми ,,риболов на каракуди ,,и там е успешен , и на ,,дунава,, стига да няна силно течение.... а бе ФИДЕР МОНТАЖ.

- nicko67
- вече хвърля и на тежко
А дали този монтаж винаги пада така, че лъжицата да лежи от долната страна.Може би самата и тежест или съпротивлението и във водата я поставя в правилното положение, защото в противен случай доста ще чакаме рибата да си я обърне сама 

-
- и господ не е толокова добър
Почистих темата от бракониерския монтаж и от спама.Ще помоля ако се пуска снимка на монтажа да е съобразен със закона 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Една от раздновидностите на хранилките.Ако оловото се занити от долната страна на лъжицата винаги ще пада с него на дъното.Остава куките да не са повече от допустимото.
Не от долната страна, а от към вдлъбнатата (вътрешната), защото по този начин ще задържа и самата примамка. Оловото може да се направи тип "лястовича опашка", като по този начин ще задържа още по-добре примамката, а и другото предимство е, че ще се покрие с примамката. Получава се ефекта на "оловното човече" (едни такичва малки играчки, които на дъното си имаха олово, а дъното им беше като полусфера - от моите детски години
). С една дума - кошничка за захранка, ама от лъжица. Няма ластик, няма тел 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
благодаря ти за разбирането,веднага променям снимките ето няколко който нагледно да
покажат за какво иде реч..

монтажа съм го пробвал във басейн и във 99 % от случаите захранката остава отгоре
покажат за какво иде реч..

монтажа съм го пробвал във басейн и във 99 % от случаите захранката остава отгоре

-
Тъй като гледам лъжицата ми идва в главата, че ако в тези 6 дупки прекараме 3 стоманени тела, два успоредни и един върху тях, усукан около всеки ще държи идеално захранката.Иначе така не съм сигурен, че при хубаво замятане ще остане нещо на лъжицата 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
snegk написа:Тъй като гледам лъжицата ми идва в главата, че ако в тези 6 дупки прекараме 3 стоманени тела, два успоредни и един върху тях, усукан около всеки ще държи идеално захранката.Иначе така не съм сигурен, че при хубаво замятане ще остане нещо на лъжицата
метода по принцип е за качамак..а както се знае качамака е много лепкав и не пада...
но аз слагам по някога и само хляб и той не пада..а понякога и захранка повечко овлажнена и се държи на лъжицата..затова и надрасквам повърхноста на лъжицата за залепне по добре..а и метода не е за далечни дистанции..не са редки случаите когато се хващат и сомове и бели риби

-
- научил се да хвърля
По средата на лъжицата се дупчи 1 дупка отдолу се нитва спескано олово , а отвътре малко тел от СО във формата на пружина/витките са в равнината на лъжицата/ пробвано на дунава и работи, лъжицата пада винаги с оловото надолу.
-
Ще помоля да спрете със спама.Ако не ви харесва дадена тема, просто я прескочете 

- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз съм гледал по руските филми,че правят същото,само че от пластмасова капачка