Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Гребла и къде да са радположени ключовете?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Гребла и къде да са радположени ключовете?
Порових из интернета, но не намерих някаква зависимост къде да се разполагат ключовете и каква да е дължината на греблата в зависимост от размерите на лодката.Размерите са ми 3.65х1.45х0.5. Предполага че надводен борд ще е около 0.4. Ц.т. е около средата на лодката,леко към кърмата/като не се отчита теглото на двигателя/.Та питането е на какво разтояние от транеца да разположа ключовете.За дължината мислех нещо 2.00 или 2.20 м. че може би ще е подходящо.
Re: Гребла и къде да са радположени ключовете?
Ако си търсиш гребла, наскоро си купих за 90 лв дървени перфектни от един сайт български в който има всичко за моторите и оборудване, ако искаш пиши ми на ЛС да ти го дам да не правя реклама 

- трапера
- сериозен играч
Предполагам става дума за "самостроя на шестия етаж"
По принцип е по добре да са в предната част на лодката.Какво имам в предвид:лодката ти е 3,65 монтирай ги на 2м от транеца /мое виждане/. Моите аз си ги правих-лопатите са на LALIZAS-30лв,дръжките са от дуралуминиева тръба /Ф-около 32мм/излязоха ми 23лв ,общо55лв./виж в галериятя ми/
Първо виж на какво ще седнеш:стол или неподвижна пейка.После трябва да ти е удобно-на каква височина ще ти бъдат ръцете като гребеш,а като хванеш дръжките/ръкохватките/ и ги доближиш една към друга те почти трябва да се допират разстоянието м/у тях да е 3-4см.
Вече частта от ключа до водата....най-добре е да се пробва.Ако е много дълга ще ти е доста трудно да дърпаш и обратно ако е твърде къса трябва да забиваш близо до борда и то с вдигнати ръце,което пак е изморително и неудобно. Най-добре е да сковеш някакви "времянки" и опитно да установиш оптималната дължина за ТВОЯТА ЛОДКА.
Успех и дано съм бил полезен и разбран
Не можах да кача снимката голяма 

Първо виж на какво ще седнеш:стол или неподвижна пейка.После трябва да ти е удобно-на каква височина ще ти бъдат ръцете като гребеш,а като хванеш дръжките/ръкохватките/ и ги доближиш една към друга те почти трябва да се допират разстоянието м/у тях да е 3-4см.
Вече частта от ключа до водата....най-добре е да се пробва.Ако е много дълга ще ти е доста трудно да дърпаш и обратно ако е твърде къса трябва да забиваш близо до борда и то с вдигнати ръце,което пак е изморително и неудобно. Най-добре е да сковеш някакви "времянки" и опитно да установиш оптималната дължина за ТВОЯТА ЛОДКА.
Успех и дано съм бил полезен и разбран

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
BustaZz,прати ми линка на лични.
Трапера, и аз мислих да ги правя по подобен начин и по-дълги и да ги скъсявам ако потрябва.Преди срещах само лопати на Лализас, но сега нещо не мога да ги открия.2 м. няма ли да е доста напред,като се има предвид, че банката ще дойде още 50-60 см. по към носа и то до него остава около метър?Мислих ключовете да са на около 1.5м. от транеца.
Трапера, и аз мислих да ги правя по подобен начин и по-дълги и да ги скъсявам ако потрябва.Преди срещах само лопати на Лализас, но сега нещо не мога да ги открия.2 м. няма ли да е доста напред,като се има предвид, че банката ще дойде още 50-60 см. по към носа и то до него остава около метър?Мислих ключовете да са на около 1.5м. от транеца.
- трапера
- сериозен играч
Когато са в предната част,лодката се управлява по-прецизно и лесно.Ако има откъде, виж къде са на рибарските лодки "Тутраканки"
Но пък нали основно ще се придвижваш с мотор,а и в края на краищата където ти позволява мястото

Но пък нали основно ще се придвижваш с мотор,а и в края на краищата където ти позволява мястото

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
С руски мотор не знам кое ще е основното
.Явно ще трябва да им търся място като я пусна на вода.

- трапера
- сериозен играч
Най-добреКАЯ написа: .Явно ще трябва да им търся място като я пусна на вода.

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Рускоезичните форуми ги следя.Знам го това.Според него мотор около12-15 к.с.Иначе имам Ветерок 8,двигателя е сменен с нов и не е пален.Какво е състоянието на него и на ботуша не знам.Не съм отварял такова чудо, но ако се наложи и това ще стане.