Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

за "мача" и за "пинките"
Модератор: dantho.mihov
за "мача" и за "пинките"
Здрвейте колеги,
Предварително се извинявам за евентуалната си некомпетентност, но все пак предварително уточнявам, че съм риболовец от маааалко по старо поколение (ако не като години, като опит), но бих искал да задам следните въпроси:
1. Едно от правилата на форума е да се пише на кирилица, което за мен ( а предполагам и за повечето от вас) цели по-висока степен на разбираемост и четимост на сайта (нека оставим настрани т.нар. "патриотичен елемент
2. Във връзка с т.1 каква беше изненадата ми (когато започнах да посещам сайта като гост преди около малко повече от година), когато се оказа, че доста от основните термини са ми напълно непознати (и то след пауза от около "цели" 4-5 години, в които не съм положил "задължителните" усилия да следя т.нар. "форумен речник")..... с който смея да твърдя доста сериозни затруднения изпитват повечето от познатите ми колеги.... (регион В. Търново)
3. Та на въпроса (като за начало) за защитаващите (естествено от патриотични подбуди) българския изказ и писане на кирилица модератори:
а) "пинки" - ама умувах какво ще да е това .... дълго време, обаче благодарение на Slivnalia (тема "Bireta za mezeta") ме огря че това се обагрени в червено бели червеи...... абе по български:...... как да му кажеш по друг начин освен "пинка:
б) "мач" - ....... е тук вече бях в нокдаун.... чаках като подтема нещо за Бербо...., но се оказа, че това е пръчка с напълно българско название "мач" ???? А друг е въпросът, че общоизвестната думичка "телескоп" (предварително уточнявам, че вече ми е известно, че това е различен вид от фут...., прощавайте "мача" пръчка") е напълно излязла от употреба......
Та така... уморих се да пиша, но това са само два примера...(ако модераторите не ме изхвърлят
ще последват много други (... неразбираеми).....НО! Нали важното е да пишем на кирилица.....Така че:
Ай хоуп то сий йор къментс суун,
Тенк ю фор д ътеншън.
И действайте с мача
Предварително се извинявам за евентуалната си некомпетентност, но все пак предварително уточнявам, че съм риболовец от маааалко по старо поколение (ако не като години, като опит), но бих искал да задам следните въпроси:
1. Едно от правилата на форума е да се пише на кирилица, което за мен ( а предполагам и за повечето от вас) цели по-висока степен на разбираемост и четимост на сайта (нека оставим настрани т.нар. "патриотичен елемент

2. Във връзка с т.1 каква беше изненадата ми (когато започнах да посещам сайта като гост преди около малко повече от година), когато се оказа, че доста от основните термини са ми напълно непознати (и то след пауза от около "цели" 4-5 години, в които не съм положил "задължителните" усилия да следя т.нар. "форумен речник")..... с който смея да твърдя доста сериозни затруднения изпитват повечето от познатите ми колеги.... (регион В. Търново)
3. Та на въпроса (като за начало) за защитаващите (естествено от патриотични подбуди) българския изказ и писане на кирилица модератори:
а) "пинки" - ама умувах какво ще да е това .... дълго време, обаче благодарение на Slivnalia (тема "Bireta za mezeta") ме огря че това се обагрени в червено бели червеи...... абе по български:...... как да му кажеш по друг начин освен "пинка:
б) "мач" - ....... е тук вече бях в нокдаун.... чаках като подтема нещо за Бербо...., но се оказа, че това е пръчка с напълно българско название "мач" ???? А друг е въпросът, че общоизвестната думичка "телескоп" (предварително уточнявам, че вече ми е известно, че това е различен вид от фут...., прощавайте "мача" пръчка") е напълно излязла от употреба......
Та така... уморих се да пиша, но това са само два примера...(ако модераторите не ме изхвърлят

Ай хоуп то сий йор къментс суун,
Тенк ю фор д ътеншън.
И действайте с мача

Re: за "мача" и за "пинките"
За да задаваш тези въпроси си наясно и с отговорите им предполагам
Аз обаче бих попитал администрацията какво става с колегата "Бачо Илия" или на прост латински колегата "IDA"
Абе кво става с този пич ? Жив ли е ...???

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега ако някой е разбрал какво целиш с тоя пост , бравоос.Защото аз нищо не разбрах.Какво искаш да създадеш риболовни аналози на "драсни пали клечица "тоест нови транскрипций побългарявайки общоприетата терминология.Ако не я знаеш научи я.Въпросните наименования в повечето случай са възприети от цял свят,или ще промениш името на град Болоня защото от там произлиза името на един вид пръчки.То бива бива назадничавост ама чак толкова не бива,даже и да е под прикритието на любовта към чистия език.И английския ти куца не е "йор" а юър.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- кандидат преподавател
Ъф корс,де,ба!Мач май ни шъ да е футбол с онуй леке Бербу.Пинки със сигурност не идва от еврейското име "Пинкас".Малко Търново не е Търну Мъгурели,май?Икскюз,да съ тъковам в дневалния,рииш ли, драги колега!То всички обичаме да се правим от време на време на интересни,ама ти откровено претакова пейзажа.Да живей Странджата!Който и да е той. Програмни изречения в началния английски :I have a dick...You have a pussy...What,s the problem?И оплакването ми за "блесни"-ам къде да блясна ,и за воблери - няма ли нещо по-така на български,ам вирбели ?Чи патер-ностер,чи туичинг!А стига - финише и капуто 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я за тва викам на сички въдици тояги ...не зор да знам мач ли е,меч ли е
па и без това ловим с лесковина 

- antivik
- кандидат преподавател
Немой се коси авер, преди някой и друг месец, кога и аз открих сайта, бях в началото като пате в калчища. Така е "О темпоре, о морес"/Овремена, о нрави/, времето не седи на едно място, за едновремешните бамбукови пръчки малко народ се сеща и още по-малко (да не кажа никой) ги ползва. И рибарлъка се е развил, дошли са нови термини, както и при компютрите има термини, които ги няма в нашия език и по-добре да си приемам чуждите от колкото да ставаме смешни с някакви нови термини/???visarinov написа:Здрвейте колеги,
...

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- barutchiata ©
- Администратор
Tемата е препоръка или оплакване към сайта? Щото ако не е ни едното ни другото, е в грешния подфорум!
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Според мен не е нито оплакване нито препоръка а просто сподели човека , за което не виждам нищо лошо : ИМЕННО ЗАТОВА Е ХУБАВ И ИНТЕРЕСЕН ТОЗИ ФОРУМ : Повече мнения нали ???

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пустите му пинки са хангличани по народност, как на Джон да му викаме Пешо 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
[quote="visarinov"]Здрвейте колеги,
Предварително се извинявам за евентуалната си некомпетентност, но все пак предварително уточнявам, че съм риболовец от маааалко по старо ............................................................................................................................. Баце,нещо да не си прекалил с
Какви непознати думи ползваш "нокдаун" - пиши треснат по малоумницата с гьостерица та да го разберем на български.Вземи си сипи една шльоковица,щото ракия е турска дума и не се коси оти че ти мине.
Иначе бат Гугли е направил една джунджурия
да ни привежда от ингилийзкия на нашенски да можем да си хортувами с Ивропътъ.
Аз сега го питах и ми каза - пинки е леко порозовял цървей притеснен от първа среща с рибите. :А ингилизите са хора спортсмени и истети та са направили тез тояжки наречени "мач" да тикнат горкия порозовял цървяк по бързо в рибешките уста.А на горкия цървяк таз работа хич не му харесва повервай ми 
Предварително се извинявам за евентуалната си некомпетентност, но все пак предварително уточнявам, че съм риболовец от маааалко по старо ............................................................................................................................. Баце,нещо да не си прекалил с

- antivik
- кандидат преподавател
tct написа:visarinov написа:Здрвейте колеги,
Предварително се извинявам за евентуалната си некомпетентност, но все пак предварително уточнявам, че съм риболовец от маааалко по старо ............................................................................................................................. Баце,нещо да не си прекалил сКакви непознати думи ползваш "нокдаун" - пиши треснат по малоумницата с гьостерица та да го разберем на български.Вземи си сипи една шльоковица,щото ракия е турска дума и не се коси оти че ти мине.
Иначе бат Гугли е направил една джунджурия
да ни привежда от ингилийзкия на нашенски да можем да си хортувами с Ивропътъ.
![]()
Аз сега го питах и ми каза - пинки е леко порозовял цървей притеснен от първа среща с рибите. :А ингилизите са хора спортсмени и истети та са направили тез тояжки наречени "мач" да тикнат горкия порозовял цървяк по бързо в рибешките уста.А на горкия цървяк таз работа хич не му харесва повервай ми

Те новите термини са дошли,ама си отиде рибата! Така,че е все едно как се казват "сопите" и стръвта,с която да я ловим!?antivik написа:.... времето не седи на едно място, за едновремешните бамбукови пръчки малко народ се сеща и още по-малко (да не кажа никой) ги ползва. И рибарлъка се е развил, дошли са нови термини............

Ние хубаво пренесохме терминологията на "ония",но защо не пренесохме и как да си опазваме рибните ресурси ,като тях

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- кандидат преподавател
Е,що,щото имаме национални особености.Ако нещо остане,ще си го опазим,ама трябва според казаното от оня,дето щеше да ни "оправи"за 800 дни,да "си сменим чипа".Като гледам какво става с икономиката,жизнения стандарт,културата и въобще какво става с България,ще си го сменим точно на куково лято 

- antivik
- кандидат преподавател
Ще си отиде яPylsar написа:Те новите термини са дошли,ама си отиде рибата! Така,че е все едно как се казват "сопите" и стръвта,с която да я ловим!?antivik написа:.... времето не седи на едно място, за едновремешните бамбукови пръчки малко народ се сеща и още по-малко (да не кажа никой) ги ползва. И рибарлъка се е развил, дошли са нови термини............![]()
Ние хубаво пренесохме терминологията на "ония",но защо не пренесохме и как да си опазваме рибните ресурси ,като тях