Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

въпрос за двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
въпрос за двигател
Здравейте колеги.Може ли да ми обясните каква е разликата в сантиметри м/у двигател с къс и двигател с дълаг ботуш.Да речеме височината от захвата за транеца до края на ботуша защото ще копувам един,и ме убеждават че е къс а аз мисля че е от дългите.Въпросния размер при него е 80см.При положение че транеца ми е 35см. под дъното ще стърчи 45см.това не е ли доста......
Re: въпрос за двигател
Здравей,разликата е около 150мм.В твоя случай при транец 35см. ти трабва мотор с къс ботуш.
прави каквото, трябва пък да става каквото ще.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Късия ботуш е 381 мм а дългия 508 мм. Разликата е точно 127 мм.
Размера, 80 см, който си измерил е неправилен. Мери се разстоянието от основата, която ляга върху транеца до малко над антикавитацонната плоскост. Ти явно си измерил цялата дължина до най-долния край на двигателя. Дори и да е така, ако двигателя е под 15 кс пак разстоянието е много голямо за двигател с къс ботуш.
Размера, 80 см, който си измерил е неправилен. Мери се разстоянието от основата, която ляга върху транеца до малко над антикавитацонната плоскост. Ти явно си измерил цялата дължина до най-долния край на двигателя. Дори и да е така, ако двигателя е под 15 кс пак разстоянието е много голямо за двигател с къс ботуш.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Значи размера от захвата до малко над антикавитацонната плоскост е 500мм.Това е 2-такта 5 коня-меркури
Антикавитацонната плоскост трябва да е с 3 до 5 см. по ниско от дъното на лодката. Така се наглася двигател. А относно лодките те са направени или за къс или за дълаг ботуш точно поради тази зависимост. Това знам аз.
-
- научил се да хвърля
Колега виж това може дати помогне
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Благодаря на колегата за материала. Точно това имах предвид и аз.
Благодаря и аз.
Поздрави.
Поздрави.
-
- научил се да хвърля
Моля ,моля пак заповядайте каквото знам ще помагам.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Може ли за 3-4 години писане из форумите постоянно да се задава един и същ въпрос...
Всеки двигател си има табелка с модел и сериен номер - ако присъства буквичката L значи е дълъг ботуш... Дължината от скобата за захващане до хоризонталната плоскост (антикавитационна плоча) Е НАД 51СМ... При двигатели с къс ботуш тя е 40-45см...Стандартите 15" (381мм) и 20" (508мм) са за транеца на лодките - двигатели с тези дължини няма - при двигателите дължината винаги е с няколко см повече от 15" (S) и 20"(L)
Всеки двигател си има табелка с модел и сериен номер - ако присъства буквичката L значи е дълъг ботуш... Дължината от скобата за захващане до хоризонталната плоскост (антикавитационна плоча) Е НАД 51СМ... При двигатели с къс ботуш тя е 40-45см...Стандартите 15" (381мм) и 20" (508мм) са за транеца на лодките - двигатели с тези дължини няма - при двигателите дължината винаги е с няколко см повече от 15" (S) и 20"(L)
Може,може.Чукча не читател,чукча пискател. 

Е,съжялявам ако съм издразнил някои хора.А по-вечето двигатели над 10г.едва ли им личи какво пише на табелката,още по-вече ако са пребоядисвани.
А за писането..ОК.вече само ще чета.
Поздрави
А за писането..ОК.вече само ще чета.
Поздрави
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
интересно ми е да видя 10-годишен двигател, дето не му се чете табелката... или е 30 и нагоре годишен, или е краден и табелката умишлено повредена...
А пък този дето ти го продава и не знае (или те лъже) дали е къс или дълъг ботуш... Направо нямам думи!
Ако някой те убеждава, че дълъг ботуш е по-добре (на лодка за къс, например надуваема) - направо бягай!
А пък този дето ти го продава и не знае (или те лъже) дали е къс или дълъг ботуш... Направо нямам думи!
Ако някой те убеждава, че дълъг ботуш е по-добре (на лодка за къс, например надуваема) - направо бягай!
-
- новобранец
Привет!
Ако е възможно бих искал да зная предназначението на черната пластмасова капачка която е обградена с червено на снимката.
http://flying7777.snimka.bg/other/elect ... ine.346551
Под нея са отворите за изходящата вода от охлаждащата система доколкото съм разбрал правилно. Трябва ли да се сваля при работа на двигателя или не.....гледам на разни клипове из нета че работещия двигател е без нея.
Благодаря!
Ако е възможно бих искал да зная предназначението на черната пластмасова капачка която е обградена с червено на снимката.
http://flying7777.snimka.bg/other/elect ... ine.346551
Под нея са отворите за изходящата вода от охлаждащата система доколкото съм разбрал правилно. Трябва ли да се сваля при работа на двигателя или не.....гледам на разни клипове из нета че работещия двигател е без нея.
Благодаря!
-
- новобранец