яз. Жребчево или яз. Доспат - 04.04 - 10.04.2011

Модератори: bobopeli, sapuna

dilyan_n
новобранец
новобранец

яз. Жребчево или яз. Доспат - 04.04 - 10.04.2011

Мнение от dilyan_n »

Здравейте,

Плануваме едноседмичен риболовен излет на един от тези язовири (Жребчево, Доспат). Разполагаме с моторна надуваема лодка с твърдо дъно, пълно къмпинг оборудване и добър джип, а като такъми аз лично имам няколко въдици: Телескоп Shakespeare Firebird 2.10 m., Телескоп Shakespeare....... 1.75m, Телескоп китайски 3,50 м. и един малък китайски около 1,50м. Макари към всички и известен набор от различни видове куки, тежести и плувки. Както става ясно не съм активен рибар от повече от 10 години. Опитът ми е предимно на речен риболов (Тунджа, Марица), както и голям брой микро язовири. На големи язовири съм ловил без какъвто и да е успех, ако изклучим каракудите, дребен костур, червеноперка и т.н. С лодка съм ловил единствено морски риболов (чепаре). Въпросите ми към вас са следните:
1. Мога ли да използвам познатите за мен способи от речния риболов. (плувка, подвижна плувка, дъно) или е необходимо нещо друго?
2. Каква стръв е подходяща за сезона, водоема, като целта са риби около 1 кг?
3. Какви методи можете да ми препоръчате за риболов от лодка?
4. Кои са подходящите часове за излизане?
5. Всичко каквото не съм се сетил да попитам.

Предварително благодаря за отделеното време и съвети.

P.S.
Подновил съм си билета и ще се включим в обявеното почистване на яз. Жребчево, но поради невъзможността да го направим на 15.04, ще го направим докато сме там или където отидем.

Поздрави,
Дилян
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. Жребчево или яз. Доспат - 04.04 - 10.04.2011

Мнение от mitiogt »

точно тогава влиза в сила забраната - 15.04 , вие кога ще ходите , преди или след
а , то пишело в заглавието - на жребчево би трябвало да излиза бяла риба на силиконки
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
borandri
новобранец
новобранец

Мнение от borandri »

точно тогава влиза в сила забраната - 15.04
Със сигорност ли е това което твърдиш че ще е на 15.04. Понеже се подучува че тази година маи забраната ще е след 15.04. Но аз нищо не казвам със сигорност понеже е само слух.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Колега, не ви препоръчвам да изберете Доспат. Риболова там обичайно е активен чак след забраната. Времето там също е студено и влажно обикновено чак до края на м. май.
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

На Доспат е студено,но ако влезе в сила забраната на Доспат няма проблем да се търси пъстърва.За палатка още е студено там.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
tihoho
новобранец
новобранец

Мнение от tihoho »

Здравей колега, Февруари месец бях на Доспад за една седмица- риба в този язовир за сега няма, всичко е измрежарено и извадено, започна ли са да пускат мрежи даже и за уклея. Два дни ловихме на язовира и четири човека за два дена нямахме кълване, сам си прави изводи и успешен риболов :)
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

tihoho написа:Здравей колега, Февруари месец бях на Доспад за една седмица- риба в този язовир за сега няма, всичко е измрежарено и извадено, започна ли са да пускат мрежи даже и за уклея. Два дни ловихме на язовира и четири човека за два дена нямахме кълване, сам си прави изводи и успешен риболов :)
За съжаление на яз.Доспат положенито е така от няколко години!
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

VEVO Fishera написа:
tihoho написа:Здравей колега, Февруари месец бях на Доспад за една седмица- риба в този язовир за сега няма, всичко е измрежарено и извадено, започна ли са да пускат мрежи даже и за уклея. Два дни ловихме на язовира и четири човека за два дена нямахме кълване, сам си прави изводи и успешен риболов :)
За съжаление на яз.Доспат положенито е така от няколко години!

+ 1 ...
dilyan_n
новобранец
новобранец

Мнение от dilyan_n »

Досега разбрах от коментарите ви да не се ходи на яз. Доспат, но нищо конкретно по останалите въпроси, ако някой може да даде по точна информация ще съм благодарен.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”