Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Коя марка риболовно облекло предпочитате?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Коя марка риболовно облекло предпочитате?

Както при такъмите така и при облеклото дизайна/външния вид често има значение (или може би няма?).
Коя е актуалната тенденция? Коя марка ви е любима или най-модна за сезона?
Дали вашата марка е в списъка (списъка не е пълен/изчерпателен) на популярни марки изборени (по азбучен ред) по-долу или е само за познавачи?
• Abu Garcia
• Browning
• Colmic
• Cormoran
• Daiwa
• D.A.M.
• Garbolino
• Maver
• Preston Innovations
• Rapala
• Sensas
• Shakespeare
• Shimano
• SPRO
• Tubertini
• Други
Сега е момента всички модни икони да се похвалят със своя риболовен haute couture

Последно промяна от Brain Adviser на Вто Мар 29, 2011 10:55 pm, променено общо 1 път.
Re: Коя марка риболовно облекло предпочитате?

Аз лично предпочитам удобните облекла

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми те марките са няколко ама като гледам не си ги включил в класацията за разлика от доста други където си мислят че правят / поръчват на други да им ги направят риболовните облекла
Те това са марките де :
СИММС , Орвис , Патагония ,Сноубий и пр.
От тях аз съм се спрял на и използвам СИММС

СИММС , Орвис , Патагония ,Сноубий и пр.
От тях аз съм се спрял на и използвам СИММС

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
adiBas
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
Аз съм с Хилмън -и лятно,и зимно.
Предпочитам марковите рибоци. Мисля, че те не се интересуват от марката на облеклото ми. Иначе - използвам обувки и ботуши на "Сърп и чук"-Габрово
, панталони на "Версаче"-Илиянци (световно известен моден център
), елек и яке на "Форин Чайна къмпани енд мастер фишерман" - ШаранКо
, шапка, ръкавици и очила на "Модерн фиш стайл"-Нови Пазар
Ей, момчета, а бе вие за риба ли ще ходите или в Лувъра? Наслука на всички

Най-важното е да ти е удобно и комфортно, топло или прохладно - марка, без значение.

Ей, момчета, а бе вие за риба ли ще ходите или в Лувъра? Наслука на всички

Най-важното е да ти е удобно и комфортно, топло или прохладно - марка, без значение.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
Мисля,че тук не става въпрос за парадиране по отношение на марката с пари и възможности.В случая съм сигурен,че по този въпрос се подхожда от чисто риболовна практическа гледна точка.Дрехите от новите материи от тези марки,са по-здрави и по-леки,например зимното облекло на "Хилман" е къде 10 пъти по-леко от например онова,което ползвах доскоро - граничарска шуба и ватиран клин,а пък топли без да запарва, поне 3 пъти повече.Освен това,с него не ми трябва дъждобран - горния слой на материята не пропуска водата навътре,а това го проверих вчера под двучасов дъжд на риболов / в отпуск съм,та ходя през ден на риболов кат отвързан от синджир
/.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
По вторите употреби,какви готини якенца и дрехи има за риболов,идеални за мацане.4лв килото,може да ги хвърляш след всеки риболов. 
Не си падам по тея работи....рекламни тениски,шапки,якенца и т.н.

Не си падам по тея работи....рекламни тениски,шапки,якенца и т.н.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Павел Иванов
Подкрепям напълно ! Особено в случаят кога се налага по почти цел ден да си в рЯката и да щъпуркаш налево /надесно ; нагоре/надолуINCUBUS написа:Мисля,че тук не става въпрос за парадиране по отношение на марката с пари и възможности.В случая съм сигурен,че по този въпрос се подхожда от чисто риболовна практическа гледна точка...

Пабло , едно е рекламни , съвсем друго фирмени , вервай ми

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
Maрка дрехи не ме интересува.Обаче подкрепям по-горните две мнения.Имам гумиран гащеризон, лятото залепва за мен, зимата умираш от студ.Имам дебел гащеризон за зимата, много топли, пази и от дъжд, но не диша достатъчно, пак изпотява.Двата модела са на Корморан.Има си изисквания на които трябва да отговарят облеклата а каква марка са е без значение.Друг е въпроса, че не всеки може да си позволи хубавите дрехи. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
="jagger 1]........................................................
Колеги, поста го писах след полунощ. За малко освежаване. Надявам се да сте го приели поне с малко чувство за хумор.Павел Иванов написа:Подкрепям напълно ! Особено в случаят кога се налага по почти цел ден да си в рЯката и да щъпуркаш налево /надесно ; нагоре/надолуINCUBUS написа:Мисля,че тук не става въпрос за парадиране по отношение на марката с пари и възможности.В случая съм сигурен,че по този въпрос се подхожда от чисто риболовна практическа гледна точка...Дишащ , здрав и лек гащеризон осигурява на човек голям комфорт и зимно и лятно време . Най-малкото и в двата случаят човек остава сух ( за разлика ако шляпа бос или е с гумен или неопренов гащеризон къде в тех летно време си по-мокър от колкото без тех ) и се чуства комфортно . Читавите обувки за газене с филцова подметка едно че предпазват от пързулвания по камъните , зеленясалите , второ че пазят глезена от изкълчване и пр. чудесии . Дишащото яке решава всички проблеми когато е порой и в същото време жега канска и тъй
Да не говориме за читавите очила jagger1 , те освен че пазят очите от УВ и пр. , пазят ги от прелитащата примамка , показва ти къде е рибата за разлика от тия на "Модерн фиш стайл" ! Е във варианта седиш си цел ден и от време на време презаметнеш и едни гумени галошки вършат екстра работа ама кат се изтъпанчи човек да трамбова ....
Пабло , едно е рекламни , съвсем друго фирмени , вервай ми

Иначе, както казвате всички по-горе, и както и аз го твърдя, най- доброто фирмено облекло е онова, в което човек се чувства комфортно - възможно най-комфортно, според сезона, според времето, според излета, според вида на риболова и използваната техника. Понеже темата е зададена малко общо, имайки предвид разнообразието на методи за риболов, по тази причина мисля, че и отговорите са твърде общи. Имам предвид, че за мухарски риболов - екипировката е една, за тролене - друга, за стационарен риболов - трета. Продължителността на излета и отдалечеността на обекта за риболов също не са маловажни. Едно е да прескочиш за два часа от вилата до близката река, близкия язовир или какъвто и ще да е водоем, друго е да тръгнеш в 4.00 часа, дапропътуваш 100-200 км. и да отиваш за два-три дни. Има и още нещо: личния вкус и предпочитания. Има и още нещо: търговската реклама, която понякога ни подвежда доста. Аз съм имал такива случаи, в които закупих уж маркови ботуши (къси) за 52 лева - удобни, леки, меки... ама на третото обуване, вътрешната подплата на единия се разпра. След два излета се разпра и другата подплата. Има и още нещо, което много колеги нямат възможност да си го позволят: Пример със самия мен - на мен лично много ми харесват мухарските гащеризони на Дайва, елеците също, ботуши (къси и дълги) - също, неопреновите чорапи, термо бельото, термо якетата (дишащите), които задължително трябва да се ползват със съответното дишащо бельо, иначе ефекта е обратен, но..... пустите му мъни-мъни... все нещо се пренасочват по други семейни проекти. А пък и на пенсия ..

На всички колеги

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
от година съм с бракуван камуфлаж на немската армия няма такива дрехи държат на дъжд
вятър не спарват с подплатата топлят супер са преди това ходих с квото ми падне
вятър не спарват с подплатата топлят супер са преди това ходих с квото ми падне
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- Румбата
- разбира нещата
INCUBUS написа:Аз съм с Хилмън -и лятно,и зимно.
Да , определено това е марката ! И аз имам и китайски , и от армията /българска,немска,англииска/ ,но Хилмен си е марката !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!