Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Дънен монтаж за сом
Модератор: sapuna
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дънен монтаж за сом
Колеги,препоръчайте някой надежден монтаж за дънен риболов на сом.Принципно аз го правя доста близък до стандартния дънен монтаж,но бих се радвал ако дадете съвет за направата на добър монтаж за тази цел.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- ceno cenov
- разбира нещата
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
:)
Да , колеги , обаче момчето ви пита за дънен монтаж за сом , а не дали ви харесва аватара му ... Ще се радвам да му помогнете както на него , така и на мен , защото аз използвам стандартния монтаж ... : долно олово (най добре ще е малко по голямо , зависи според пръчката ти за риболов) на педя - педя и половина се слага повод с кука пак според рибата която ще ловиш ... аз използвам Мустад 2 ... това за мен е монтажчето , което ползвам на реки и язовири
На куката можеш да закачиш пиявици , или дрозд от (земни или торни ) червей или това на което лично аз имам успех - попово прасе
Пожелавам ти успех , и наслука 

SPINING FOREVER 

- ribarq
- сериозен играч
Re: :)
нещо не долових монтажа колегаkocet0 написа:Да , колеги , обаче момчето ви пита за дънен монтаж за сом , а не дали ви харесва аватара му ... Ще се радвам да му помогнете както на него , така и на мен , защото аз използвам стандартния монтаж ... : долно олово (най добре ще е малко по голямо , зависи според пръчката ти за риболов) на педя - педя и половина се слага повод с кука пак според рибата която ще ловиш ... аз използвам Мустад 2 ... това за мен е монтажчето , което ползвам на реки и язовириНа куката можеш да закачиш пиявици , или дрозд от (земни или торни ) червей или това на което лично аз имам успех - попово прасе
Пожелавам ти успех , и наслука

какво ще рече долно олово

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе той и твоя аватар на слеш май е за Z rockAl_Bundi написа:Колега , аватара ти е супер , но пробвай с него в други сайтове и форуми![]()
Излагаш се

ето ви долното олово и всьщност целия монтаж-елементарна работа,брато-нищо сложно:

тежестта сьм я дал толкова голяма,защото говорех за река главно когато сьм правил схемичката

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- dimitar_
- сериозен играч
Имаш едно черпене от мен , Станимире , можех да си го спестя , да мина само с четенето , но понякога и мен ме удря на добрина !
Аз май бях споменавал някъде , че това лято ще се опитам да се "докопам" до сом , дали на Дунава , или на язовир , все едно , няма значение , та ти за Дунава ми отговори , аз също правя почти същият монтаж , но явно съм бъркал в дължината на повода...
Пък за аватара , какво толкова , то си е радост за окото , а когато тя е единствена , защо трябва да се отнема ...?!?!?!
Аз май бях споменавал някъде , че това лято ще се опитам да се "докопам" до сом , дали на Дунава , или на язовир , все едно , няма значение , та ти за Дунава ми отговори , аз също правя почти същият монтаж , но явно съм бъркал в дължината на повода...
Пък за аватара , какво толкова , то си е радост за окото , а когато тя е единствена , защо трябва да се отнема ...?!?!?!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
s този смешен монтаж вадим и бели мрени(миналия септември-една 5,400) и шарани-пак подчертавам,че говоря за големите РЕКИ..имайте впредвид,че пред "педя,педя и полвина",за предпочитане е педя и полвина и даже две
а па за втората картинка-даже се оставя и от полвин метьр нагоре...особенно е успешен на филе от уклей,на дунав,аз сьм дал примерни параметри защото не знам за ква точно река се говори,но повода да не е покьс от 30см при всички случаи-и ПАК казвам-плетен

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".