видове качамаци

Модератор: sapuna

asti
новобранец
новобранец

видове качамаци

Мнение от asti »

Колеги колко видове мачкани качамаци знайте, как ги приготвяте? :smt102
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Са ште ти кажа една рецепта моя лична.Значи купуваш си или си намери по някакав начин косно брашно или обикновенна финно смляна ярмица ,купуваш си 500г. селажна царевица която първо леко карамелизираш и малко преди да загори захарта сипваш вода в тенжерата да поври 10мин. една кутиика грах от стерилизирания 20тина ванилии 2 или 3 степчета Ягода, 1 пакет4е анасоново семе и ако можеш да си намериш от някаде растителни гранули за заици аз си зимам от един приятел които ги произвежда в тях има детелина коноп сорго и де да знам оште кво ама биват омесваш ги с водата от царевицата и да повкисне поне 1 ден на слънце малко гадничко мирише ама на прузина за шаран е безотказна виж в галерито ми на таа смес го улух и о6те 4 по малки значи за брашното незнам като коли4ество колко е штото аз си го права в една 4 кг. кофичка а и да не забрава за да стане по лепкавичко 1/2 бел заводски хлебец предварително накипнат и исцеден от водатакато забуркаш си4ко в кофата прецеждаш през пръстите като купешката захранка да стане еднородно и после праиш топки и меташ за захранка или слагаш на пружината но преди на меташ у гиола пробваи за колко време се разтварят топките в един буркан с вода моите се разтварят за около 10 15 мин топка с големина на яице ако ти се разтварят бързо слагаи пове4ко лебец. ми тва е за ся пробвай ако изкаш и да кажеш дали деиства при тебе штот аз сам доволен за ся аре баце

Много го разбирам ремонта на жигули
[/u]
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

За ка4амака

Мнение от Gan4eff »

Са ште ти кажа една рецепта моя лична.Значи купуваш си или си намери по някакав начин косно брашно или обикновенна финно смляна ярмица ,купуваш си 500г. селажна царевица която първо леко карамелизираш и малко преди да загори захарта сипваш вода в тенжерата да поври 10мин. една кутиика грах от стерилизирания 20тина ванилии 2 или 3 степчета Ягода, 1 пакет4е анасоново семе и ако можеш да си намериш от някаде растителни гранули за заици аз си зимам от един приятел които ги произвежда в тях има детелина коноп сорго и де да знам оште кво ама биват омесваш ги с водата от царевицата и да повкисне поне 1 ден на слънце малко гадничко мирише ама на прузина за шаран е безотказна виж в галерито ми на таа смес го улух и о6те 4 по малки значи за брашното незнам като коли4ество колко е штото аз си го права в една 4 кг. кофичка а и да не забрава за да стане по лепкавичко 1/2 бел заводски хлебец предварително накипнат и исцеден от водатакато забуркаш си4ко в кофата прецеждаш през пръстите като купешката захранка да стане еднородно и после праиш топки и меташ за захранка или слагаш на пружината но преди на меташ у гиола пробваи за колко време се разтварят топките в един буркан с вода моите се разтварят за около 10 15 мин топка с големина на яице ако ти се разтварят бързо слагаи пове4ко лебец. ми тва е за ся пробвай ако изкаш и да кажеш дали деиства при тебе штот аз сам доволен за ся аре баце

Много го разбирам ремонта на жигули
[/u]
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

Един хляб нарязан на филийки се препича във фурната,след това се трони за да се получи галета(аз лично не предпочитам готовата),взема се стар кашкавал ,който вече е започнал да се втвърдява и пожълтява-настъргва се на най-ситните дупки на домашното ренде и вече настърган кашкавала се обърква с галетата и малко кисело мляко ,така че да се получи смес наподобяваща качамак-не много твърда,важно е да се меси достатъчно време за да е жилава.Слагаи на пружината и мятай.Същата смес става и за ,,сандвич,, между две плочки кюспе.Сместа е силно ароматна с леко кафеникав цвят и е активна като примамка във водата около 6 часа :arrow: ------тази резепта я взех тук от форома,но съм много доволен от нея на откриването на сезона хванах два амура с нея единият 9кг а другият 7кг а моите приятели ме бъзикаха за тоя качамак,че ако съм турил сиренце щал да съм си направил бухти но когато изкарах двата амура се получи нещо такова :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :smt103 :smt103 :smt110 :smt110
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Какви му ги приказвате?

Качамак се прави от ЦАРЕВИЦНО брашно което се слага във вода и се вари и се бърка това е сместа която успява.Тука вече в качамака всеки може да сложи каквото си поиска кой коноп кой ванилия кои и двете кой сложил сирене вътре аве каквото се сетите може да се прибави след варенето.

Аз съм правил 2 пъти чесно не съм хващал но има много други които са хващали.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

всеки знае що е качамак,ама това ли да обеснявам на човека слагаш царевично брашно и вода и вариш.заради това му предлагам този малаи. :arrow: а в рибарлъка,качамак казват на повечето бъркочи и няма значение дали има царевично брашно :roll:
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

тази рецепта я бях пуснал в "Сладководен риболов" но май точно тук й е мястото
ето и моята рецепта за качамак за Дунав /всъщност рецептата е от книжка на Красимир Клисарски /
200 гр. царевично брашно
100 гр. пшенично брашно
250 гр. вода / всичко това го пиша по памет защото книжката е в къщи но съм 90 % сигурен в дозите/
водата се кипва и добре разбърканите царевично и пшенично брашно се сипват бавно в средата на тенджерата ,образува се конус от брашно и с дръжката на лъжица се прави дупка в средата на брашното така че да се покаже от врящата вода ако е направено както трябва брашното стои отгоре на водата като островче и не опира дъното на съда и не загаря след 4- 5 минути започва да се бърка енергично и се сваля от огъня после се меси като поистине малко, така направен малая е много жилав и като го праснеш в пода отскача 10 - 15 см.
Последно промяна от pet55 на Вто Сеп 05, 2006 9:12 am, променено общо 1 път.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Колегата pet55 е написал точната рецепта за стандартния качамак,
ако се сложи по-малко бяло брашно качамака става по-твърд.
А това със кашкавала задължително ще го пробвам.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”