Най-невероятната захранка, стръв и примамка, която ме шокира

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Най-невероятната захранка, стръв и примамка, която ме шокира

Мнение от jagger1 »

Здравейте колеги. Много търсих къде да сложа темата и накрая прецених, че това е подходящото й място. Ако бъркам, моля да ме извините.
За какво става дума:
Като четох темите през последните няколко седмици, попаднах на невероятни (поне за мен) постове, в които или се описват, или се посочват линкове за примамки и стръв, които са абсолютно нетипични спрямо масово разпространените и тези, с които обикновено свързваме един успешен улов по време на излетите ни. Като пример мога да посоча идеите за улов на рибоци (щука) на морков, имитиращ воблер, бирена капачка (виж линковете в темата:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=45664, мобилен телефон :?: :!: :lol: , и какви ли не още щури идеи. Към тази тема искам да включиме и щури идеи за приложение на нестандартни захранки, жива стръв, на която никога по друг повод не бихте се пробвали, салами, суджуци, и какви ли не още идеи от този род. Нека да съберем в тази тема нещата, които отначало будят невероятен смях, но после смехът преминава в дълбок поклон пред нетрадиционното и уважение към този, който е дръзнал и да ни развесели, и да ни покаже, че светът на рибите и техните навици са необхватни. Нека с тази тема се веселим заедно за разтоварване.
Ако приемете сериозно моето предложение, в края на годината може да обявя и една малка скромна награда (примерно комплект от 20 изкуствени мухи - от мен) за най-щурата и нестандартна, но и уловиста примамка. Уловиста - поне една излъгана рибка. Може идеи от цял свят, но с рибка на примамката :wink:

Имате материал :P :arrow:
Имате идеи: :idea: :arrow:
Имате линк: :shock: :D :D :lol: :arrow:

Предварително благодаря на всички, които биха се включили в темата с реални щуротии. Да се повеселим. :D :lol: :rolleyes: :smt043 :smt044
Последно промяна от jagger1 на Чет Мар 31, 2011 9:11 pm, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
3301
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Най-невероятната захранка, стръв и примамка, която ме шо

Мнение от 3301 »

Колега идеята ти е супер. Сега по водоемите ще се напълни с пастърма,шунка и др. :mrgreen: :lol: :rolleyes:
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Аз съм пробвал на грах за платика и шаран,но без резултат.До колкото може да се нарече нестандартна стръв де.А един мои колега наряза една шунка "Леки" на кубчета и я закачи на пружина с 4 куки като вътре в пружината намачка пак от същата шунка.Ефекта беше поразителен всичката шунка изплува на повърността хахах без майтап самата истина.Не ходете за риба с шунка леки освен ако не е за мезе за др. не ставал.Четох в вестник "Рибар" за нестандартни стръви утре ще препиша темата да я прочетат тези който неса,че сега немога.
Последно промяна от svincyyy на Чет Мар 31, 2011 8:57 pm, променено общо 1 път.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

На пастърма и шунка кълва и аз само кажете къде ще приготвяте захранката да дойда да я опитам,за да ви кажа може ли да разчитате на успех или не.Само на БДС кълва!!! :D
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Момчета, все към пастърмата и салама ви тегли :lol: :lol: :lol: . А бирата :?: ... капачката де, мобилния :?: Вижте линковете на колегите :smt043 :smt044 в темата http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=45664
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

ето една странна стръв и още по - странна риба - http://www.vbox7.com/play:b1b6aefb
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Аз съм хващал шаран и едра каракуда на Пясъчник със стръв макарон (варен) , редовно ползвам тази стръв , като взимам от макароните на лентички и варя по една шепичка като ги ароматизирам силно, обикновенно с ванилия и задължително слагам на едната дънна. Иначе имам папагали (не ги ползвам за стръв) :D , обаче всеки ден им събирам остатъците от храната , а те никак не са малко, вътре има просо, слънчоглед, жито, канарено семе...и още поне 5-6 вида семена , непознати за мен и на водоема ги прибавям към захранката. Според мен има голям ефект!!!
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Това ако не е странна "стръв" незнам какво друга да нарека странно....
http://www.youtube.com/watch?v=hZR_5YThaWo
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

http://www.youtube.com/watch?v=HX60m9CxIoo Ето едно много яко

А иначе съм пръскал костура на шпек салам :D :D :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
3301
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 3301 »

jorro11 написа:Това ако не е странна "стръв" незнам какво друга да нарека странно....
http://www.youtube.com/watch?v=hZR_5YThaWo
Колега ти виж само за къква щука става на въпрос. Тук в БГ отдавна тези за уловени на ток.
Stanislav Stanev
новобранец
новобранец

Мнение от Stanislav Stanev »

На Загорка преди няколко години ми се смяха като им казвах, че пръскам кефалите на печена слънчогледова семка, докато не ме видяха как правех по 10-12 кефала за час :)
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Като дете съм ловил доста успешно каракуда на хапче рибено масло купено от аптека. В раницата винаги имах блистер рибено масло и когато ми свършеха торните червеи преминавах на хапчета като слагах 3-4 на кука.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

каракуда на стиропор
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ето и малко смях от мен:
Как се лови с уста и някои други методи на ловене и изпускане на риба :lol: . Риболовът не е само улов. Той е и майтап:

http://www.vbox7.com/play:9855e2eb&start=0
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Ето и темата от вестник "Рибар"

ПОСЕТЕТЕ СУПЕРМАРКЕТА ПРЕДИ РИБОЛОВ

Малко или много всички използваме закупени продукти от супермаркета за стръв.Няма въдичар, който не е разчитал на сладка царевица,кус кус или хляб.Ако обаче се вгледаме по-внимателно, ще разберем, че по рафтовете има и др. храни, който са апетитна хапка за рибите.
На първо място е кашкавалът.Той не е новост,риболовците по Дунав го ползват с успех.Любима стръв е на бялата мряна, но на него кълват и други риби, като шаран и платика.
На пръв поглед макароните в консерва не биха привлекли погледа, но те са голямо изкушение за шарана и лина.Много мека и ароматна стръв, позволяваща работата само на плувка и по-близка дистанция(максимум на 13 метра с щека).Не е удачно риболов с макарон на мач или на дъно,понеже има вероятност да се наруши целостта му.На куката се закача, като острието се забие в дебелата част и следва "завоя" на тестеното изделие, след което излиза навън и стеблото остава скрито.
Скаридите също не бива да се пренебрегват,особенно през пролетта и есента.Атрактивни са за шарана и лина.Може да са пресни или замразени, но в никакъв случай с допълнителен аромат.Имат малка плаваемост и работят добре в обрасли с треви водоеми.Лови се на плувка, до участъци с тръстика,водни лилии или друда разтителност.
Консервата риба тон.Отдавна този аромат е сред основните, който риболовните фирми използват за производстворто на дипове и аромикси.Най-често се използва от шаранджийте или от въдичари, който практикуват риболов на мач или фидер.В случая консервата може да се добави към захранката или с течността от нея да се залеят пелети,царевица и други семена.
Суха котешка храна.В Англия този продукт се използва масово при риболов на шаран на повърхността.Като форма всяко отделно парче е с различна форма,силен аромат и рибите често не свързват храната за котки с евентуална опастност.Презентира се "на косъм", като се пробива с бургия.Бриранските майстори споделят, че най-добри резултати се постигат в плитки язовири,когато шараните са капризни.Проблем е ,че при продължителен престой във водата частиците се размекват и е нужна по-честа смяна на стръбта.
Оризов корнфлейкс.Тези плаващи хапки са друга отлична стръв за повърностен риболов.Към куката се прикачват "на косъм".Може да се ползват и за захранване ,но само поднесени с ПВА торбички.Стрелянето им с плашка не е удачно,понеже са прекалено леки.Шаранът и червеноперката са луди по тях.
Ориз.Свареният ориз е ефтин,кристално бял и блестяща добавка към захранката, когато се търси платика,лин или шаран.Вари се кратко, след което се добавя към вече овлажнената захранка.Не може да се закачи на куката,поради малките размери на зърната.
Грис.Масовото му приложение е при направата на протейнови топчета.Към него се прибавят различни озветители и ароматизатори.На Острова(Англия) от грис приготвят и така популярната сред тамошните въдичари паста за риболов.Любим е на шараните.
Котешка храна от консерва.На пръв поглед изглежда доста странна и нестандартна стръв.Кубчетата, който се намират в кена са идеални за поставяне "на косъм" и от това се възползват много въдичари на Запад.Използва се при риболов на мач и щека, но трябва такъмите да са по здрави, защото ароматните квадратчета често изкушават най-големите шарани във водоема.Меката структура и миризмата им са просто неустоими за трофейните екземпляри.
Калмари.Страхотна стръв за сом.Взима се цял екземпляр и без да се реже се закача на подходяща кука.
Черен дроб.У нас се използва широко при риболов на кефал, но на по-голямо парче не би отказал и елитен сом.Предимството е ,че стои стабилно на кукатаи може да се нареже във всякакви форми и големини.
Картофи.Най-новият хит при риболов на шаран на плувка.Взима се суров картоф и се реже на "филий".Чрез специална замба се оформят цилиндърчета,който се варят за кратко време, понеже не бива да се разкашват прекалено.Светлият цвят се оличава добре на дъното и привлича рибите отдалеч.Някои въдичари боядисват картофа с тъмно имитираики фишмил пелети.
Сос от стриди.Представлява кафява течност,имаща огромен потенциал.Ползва се като адитив, който се прибавя към захранката или само дип за стръвта.Не е евтин,но е силно ароматен и се слага по много малко.

Това е от мен колеги дано съм ви бил полезен.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”