1 излет и няколко доказателства

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

1 излет и няколко доказателства

Мнение от antivik »

Здравейте авери, френдове, колеги, или просто приятели,(ако имам такиви).
Това ми разхождане даде доказателства за някои правила, които всеки ги знае, но често ги забравяме :wink: . Първото, че/както съм си го сложил за подпис/ ГАТ РИБАТА НЕЩЕ - НЕЩЕ!
За второто малко по нататък... Но да започна подред, да се разбере как се случи цялата история.
Та зачудих се аз какво да правя на края на месеца, дадоха прогноза за хубаво време, у дома и на службата скука/а тя е такава, че позволява понякога да не се появиш/ и решено - ходом марш на риба. Традиционната подготовка на раничето, новото столче/ще се мерне някъде из снимките и клиповете/, такъмите, малко захранка за мен, захранка за рибоците
Изображение.
Тя между другото е жива импровизация, бъркоч от стария излет+малко кюспе+царевично брашно+некви гранули+некви смески за кокошки и друг рогат добитък :lol: . За да не губя време я намокрих хуууубавичко в къщи. На другия ден багажа на гърба и хайде на влакчето/виждалисте го в други мои теми/, което ме докара на това място
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/P3-UQ30nUqM?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/P3-UQ30nUqM?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Извинявам се за липсата на звуков съпровод, ама нямах време да се занимавам с редактиране, материала е суров/сниман е малко в по-късните часове, от начало не ми остана време/
И тука дойде І доказателство - мислех сега ще разпъна сопите/бях си приготвел 3/, ще намятам захранка и к`вот сабя покаже. Като начало разпънах най-лесната и долнопробна сопа-китайско телескопче2,10м, 30-60 акция, купено от незапомнена сергия за незапомнена сума и горе-долу подобно макаре. Бях го натаманил за дъно с монтаж"чепаре", на едната кука№10 - торен, на другата /китайска с неопределен №/приблизително11-12 - грозд шарени червеи. Та мятам аз, слагам на стойката и нагласям звънчето и се обръщам да оправя мачлето с 2-грамова подвижна, сглабям първите 2 колена на столето и в тоя момет звънеца взе че нервно издрънча - мача/доколкото беше зглобен/ се подпира на стойка 3-тото коляно на слето, а моя милост заема стойка, като куче птичар до китаеца. В акъла ми се върти"То си е една фалшива тревога.", но звънеца продължава да се повдига на горе, като продължава да подрънква, стигна максимума, че и напъна върха към водата. Те сега викам си хванах първия шаро, щото бая напъна върха. Засича моя милос, както пише по големите книги и форуми, започвам да навивам и усещам тежес - тежест ама нема борба и опиняне кат при шарковците и други сериозни рибоци. Измъкнах аз линията и те ти изненада и на двете куки по една хубава баба по около 200гр. Сами разбирате, че при това положение нямаше кога да се занимавам с апарат и със снимки, така че всичкия нагледен материал е от по-късно. Заредих отново куките и хайде във водата.
Захванах се отново с мача, надянах третото коляно и кога да почна да меря дълбочината, що да видя, Марко Тотевска работа - забравил съм да сложа вирбелчето за ваглери, линията се реже от вирбела от целия панаир, който бях сторил около мен се вади кутията с вирбели и...отново звънец, съответно мача се з...ва и се повтаря горната ситуация. Този път нямаше напиняне на върха, но след дрънкането започна плавно отпускане и засечка от моя страна - нов бабуняк/тука някои им викат червеноперки-бъркат ги двата щата :twisted: /, като предишните. Този път само на торния. Куките бяха заредени на ново само с торен и поднесени на мераклийките.
Обратно към мача - линията я възстанових мног на бързо, последва мерене на дълбочината, която се оказа много непостоянна, изглежда имаше наноси щото при малко изместване с метър 2 и утежнението лягаше на дъното, докато се занимавам с това и те ти ново дрънчене и нова баба, мача с линия и бял на куката беше зарязан във водата/сопата естествено на стойка/. Зареждане на куките поднасяне, проверка на мача и ... О-о чудо и на него рибе/куката беше доста дребна15-16-ка с повод0,10/. Те ви го първото доказателсво КОГА КЪЛВЕ - КЪЛВЕ.Сами разбирате, че при това положение за третата сопа/една 4метрова болонезка/изобщо не помислих, остана си в торбата.
Временцето, като начало супер вятър 0, водата - огледало, около мен никой - изобщо РАХАТ! :D
Ето ви малко снимки да добиета представа как се бях разположил, къв панаир си сътворих и каква кал трябваше да газя:
Изображение

Изображение

Изображение
Кълването продължи с променлив интензитет около час - час и половина, като си ги имаше традиционните за мен гелета, губене на време докат вкарам рибата в живарника. Поради спецификата на брега се наложи да го разпъна по в страни от мен. Там беше единственото достъпно място, щото когато пробвах да го разпъна пред мен, така хубавичко хлътнах до глезен в тинята и последва една здрава борба с нея, щото изглежда се беше амбицирала да ми прибере патъка.
Така с ловене на риба, препичане на слънце и смяна на стърви наближи 11, реших че е време и аз да се позахраня малко, а и да си извадя традиционната шишинка. И етови го доказателство за второто правило:
"НЯМА ПЪЛНО ЩАСТИЕ" извадих нужните атрибути, хапвам първата хапка, посягам към шишинката и ... плувката отиде да види дъното - хубава уклейка. Сцената се повтори на няколко пъти, като вината се разпределяше между двете сопи. И за да ме убеди съдбат, че не можи да е пълно щастието, започнаха и неприятни случки. Първото беше едно шибано замятане на дънарката при което във водата отиде само оловото. Последва поправка, но щастливите настроики бяха загубени и кълванетата се разредиха. По някое време загубих куката и на плувката, съответно бе сменена, но със загуба на темпо, а за десерт къде 12 часа се появи и вятър/нещо твърде неприятно за мене/.
Съжалявам, че поради технически проблем не мога да кача клипчетата в тубето, ще ги сложа по-късно, а ето ви малко снимки:
Ето и обещания клип
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3J_Jz0NeZpc?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3J_Jz0NeZpc?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
След като кълването намаля, а на моменти направо спираше, компани я ми правеше
Изображение
По някое време се завъртя бивше учениче от моето школо та ме кадроса и мен
Изображение
Към 5 часа реших, че ми стига толкова, а ме чакаше и обратно ходене. Час от рибоците във водата по живо-по здраво, а другите
Изображение
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L3-4RynTeHA?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/L3-4RynTeHA?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Следващата снимка може да обиди или скандализира някой РИБОФИЛ, та затова я пускам само като връзка
http://picbg.net/u/50558/34509/537895.jpg
Макар че за мен си е жива ФЕЕРИЯ и удоволствието след риболова. Така премина деня не бих казал с птичи песни, защото на отсрещния баир са се завъдили лешояди и то в добро количество, та тяхното грачене и крякане се носеше в околноста, но спокойствието и удоволствието си бяха наред, за 2 часа си бях в града, не намирам за нужно да описвам обратния път/и него го има в други теми/ и боклука по брега и пътя.
Късмет, здраве и НА СЛУКА на всички :drinkers: .
Последно промяна от antivik на Пет Апр 01, 2011 9:28 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Re: 1 излет и няколко доказателства

Мнение от pacho109 »

Браво ,градски :!: Това някъде към средна арда ли е :?:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Браво и за репортажа, и за улова. Удоволствието си е удоволствие. То е най-голямо, когато сам си го доставиш. Още веднъж :smt023 И много успешни излети.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pacho109 написа:Браво ,градски :!: Това някъде към средна арда ли е :?:
Не градски, това е въжения мост към с. Лисиците на Студен кладенец.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Екстра са бабите, евала !! :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Убаво си релаксирал верно :D
Гледам че и за бракониери си се подготвил, въоръжил :wink:
Там от страната на Лисиците когато и да бръкнеш покрай моста, винаги ше извадиш мрежа. Пускат ги между потопените бетонните колони, които са в двата края на моста. Аз лично поне 15 мрежи съм дърпал от там :shock:
Иначе за меренето на дъно там наистина е много трудно щото точно пред теб дъното е само немалки скали и камънаци.
Доволно де :wink:
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Последната снимка и клиповете са страхотни ако не се е случвала на никой тая снимка значи не е рибар.
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А оръжието е газово и си го нося редовно с мен, кога тръгна по балканите, хеле като ме отърва на няколко пъти от улични псета. Срещу двукраки за сега не се е налагало да го ползвам, а и това е само част от въоръжаването, от другата страна на кръста виси нож дет острата му част без дръжката е къде 25см., абе една мъжка педя. :lol: :wink: :drinkers:
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

antivik написа:
Отдавна е съм ходил по тия места.Преди време се беше скъсал тоя мост.Сега гледам тоя е почти нов.За последно бях на Вишеград ,стрелбището на Жандармерията преди 10-години за бяла риба :!: Дали дава пак :?:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Другия се скъса, и верно много отдавна е било :wink: Бяха два моста.
Сега остана един само, преди няколко години го ремонтираха, а на стария едната кула е в частно имение сега :shock:
Те на тая снимка над цигарата ми се виждат останките от стария мост:
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pacho109 написа:
antivik написа:
Отдавна е съм ходил по тия места.Преди време се беше скъсал тоя мост.Сега гледам тоя е почти нов.За последно бях на Вишеград ,стрелбището на Жандармерията преди 10-години за бяла риба :!: Дали дава пак :?:
А-аххх мечти, мечти. Там градски, дереджето е такова, че ако тръгнеш напреки почти ще пресечеш водата и ще стигнеш до ОЦЗ-то и Бентонита. Те ти и няколко изгледа, верно те са от 5 март и са от устието на Сутлийка и около Островица, но сега дереджето не е по-различно.
Изображение

Изображение

Изображение
Нагоре при Вишеград ептен няма вода, само тук таме по някое езерце в по-дълбоките места и поток в основното русло на Арда.
ramcho_gazara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ramcho_gazara »

:smt038 :smt038
Аватар
jotem06
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jotem06 »

Уникален си.Браво.Жив и здрав да си и ще чакам с удоволствие твойте излети.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

jagger1 написа:Браво и за репортажа, и за улова. Удоволствието си е удоволствие. То е най-голямо, когато сам си го доставиш. Още веднъж :smt023 И много успешни излети.
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Хубав излет колега , бравос)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”