Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на яз.Искър !!!
Модератор: bobopeli
Бракониери на яз.Искър !!!
На яз.Искър от страната на резервата през ноща се пускат мрежи и рано сутрин се вадят.Ловят промишлени количества платика между 0,5 и 1 кг.Бракониерите са с каравани,които стоят там целогодишно.В момента платиката е навлязла в този залив и почти всяка нощ се пълнят джипове и микробуси с платика.
Моля, ИАРА да обърне внимание!
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Re: Бракониери на яз.Искър !!!
това не е от вчера те хората там си живеят в караваните денем ядат и пият а вечер работят всички сме ги виждали но нищо ново.
колега добре дошъл.

-
- ще става разбирач
Хора не разбрахте ли, че когато станете свидетели на такива неща трябва да се обадите в ИАРА този сайт не е прикрепен към тях и едва ли някой от тях го чете.Не знам какво очаквате да се случи като го напишеш тука.Поздравиbracnica написа:На яз.Искър от страната на резервата през ноща се пускат мрежи и рано сутрин се вадят.Ловят промишлени количества платика между 0,5 и 1 кг.Бракониерите са с каравани,които стоят там целогодишно.В момента платиката е навлязла в този залив и почти всяка нощ се пълнят джипове и микробуси с платика.
Подавай сигналите тукbracnica написа:...Ловят промишлени количества платика между 0,5 и 1 кг.Бракониерите са с каравани,които стоят там целогодишно.....

и храните д-р Мирослав Найденов

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- новобранец
Най-добрия начин да накараш държавната администрация да направи нещо е да подадеш писмен сигнал - най-лесно е с препоръчано писмо с обратна разписка на адрес ИАРА, Централно управление, София, 1606, бул. “Хр. Ботев” 17.
Така писмото ще получи входящ номер и при липса на реакция ще има доказателство за бездействие - ще може да се търси отговорност. Ако след 10 работни дни няма реакция/отговор се пише второ писмо с искане за отговор за липсата на действие/отговор. Ако отново след това нищо не се случи - следва жалба - този път ескалация до министерството и съответната прокуратура (като се иска единствено извършването на проверка, посочват се само фактите).
Имай предвид, че анонимни сигнали, съгласно Административно-процесуалния кодекс, не се разглеждат.
Така писмото ще получи входящ номер и при липса на реакция ще има доказателство за бездействие - ще може да се търси отговорност. Ако след 10 работни дни няма реакция/отговор се пише второ писмо с искане за отговор за липсата на действие/отговор. Ако отново след това нищо не се случи - следва жалба - този път ескалация до министерството и съответната прокуратура (като се иска единствено извършването на проверка, посочват се само фактите).
Имай предвид, че анонимни сигнали, съгласно Административно-процесуалния кодекс, не се разглеждат.
-
- ще става разбирач
Стефан е прав.
Званиш на 112 и подаваш сигнала .
ИАРА ще доидат и то много бързо.
Подавал съм съгнали за мрежи и наистина идват възможно наи бързо..
Така че за дригия път да знаеш..
Званиш на 112 и подаваш сигнала .
ИАРА ще доидат и то много бързо.
Подавал съм съгнали за мрежи и наистина идват възможно наи бързо..
Така че за дригия път да знаеш..
-
- вече хвърля и на тежко
Точно между Сухото дере и Калния нос са разпънати 50-60 въдици с по над 10 куки на чепаре.Информацията е от вчера,но хората там са приятели на проверяващите от ИАРА.Ако Тоио 1 беше там щяха да останат много по-малко.Явно го няма.Ники,приятелю,нямам възможност от болницата да ги застрелям тези педерасти,но те моля,ако си там да минеш и да им събереш такъмите.Убиват чудския сиг в момента и го карат в Самоков.Приятели са с хората от ИАРА и си пият заедно ракията.Тартор е около 65 годишен самоковец с кемпер.Ако си на язовира спаси положението.Ще се реванширам,когато изляза от болницата.Хвърлят от ръка и са хванали между 40-50 сига и около стотина платики.Видях ги на снимка.
- MITKO70
- кандидат преподавател
То и този сигнал е направо за 112 и ИАРА,нещо с много станаха приятели проверяващите на язовира,а те са от години там,но последните 2 г. не са ме проверили въобще
Иначе на Ники му имам тел.,но не знам дали и той ще се оправи с тях,щом са толкова организирани.Интересно обаче как ловят толкова сиг,не че го няма в язовира ,но беше много намалял,а и не съм чул да са зарибявали.Снимки нещо няма ли към тази информация,на тази бригада.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре ако е сигурно че са там дай да звъниме на 112 и тва е

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- вече хвърля и на тежко
Не мога да пусна снимки,въпреки,че ги видях.Не съм ги правил аз и ще навредя на човека,който ми ги показа.На снимките се виждаха 14 сига,които изпращаха до Самоков.Също така и доста платики.На ИАРА няма да звъня защото служителите там си пият ракията.Ако може някой да мине от там и да запише номера на кемпера,та където го видя
Информацията ми е,че стоят и днес.Поздрави.

-
- разбира нещата
Днес и утре немога,дежурен съм
Нооо в понеделник ще се кача на язовира и ако са там ще има
пък ще видим кой кого...

Нооо в понеделник ще се кача на язовира и ако са там ще има

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Така нищо няма да стане,някой снимал /и то е бил там,щом са тръгвали за Самоков рибитеСтефан Добрев написа:Не мога да пусна снимки,въпреки,че ги видях.Не съм ги правил аз и ще навредя на човека,който ми ги показа.На снимките се виждаха 14 сига,които изпращаха до Самоков.Също така и доста платики.На ИАРА няма да звъня защото служителите там си пият ракията.Ако може някой да мине от там и да запише номера на кемпера,та където го видяИнформацията ми е,че стоят и днес.Поздрави.

Като няма смисъл да се звъни на ИАРА,щом си пият ракията там ,колегата по горе го е казал
То ,че са малко тези двама служители на ИАРА за язовира ,така е,но като не дадоха и на ЛРС да контролира,ще има далавера.Шефа на ИАРА четеше този форум,да му се пише на него,или да се иска някаква смяна на охрана на яз.Искър.Ама как с подписка ,протест ,какво?TRANSKI RIBAR написа:Добре ако е сигурно че са там дай да звъниме на 112 и тва е![]()

Всичко може,но не всеки го можe.

Колеги два дена обикалях (специално за мрежи )с една 10м. яхта ----да видя реакцията на ИАРА---която не закъсня
Вкараха лодката на вода и доближиха до нас като ни предупредиха че риболова е забранен и си продължиха да патрулират.На следващия ден в един от заливите закачих нещо
(след връщане над мястото се опитах да го извадя но беше много тешко и едвам го повдигах с въдицата
на поредния напън се одкачи голямия воблер за мрежи с парче от мрежа на нейго
).На тази лодка няма канджа и малка котва за вадене на мрежи и се обадих на Боби от ИАРА и му обясних къде е .След 30 мин. ми звъннаха че не намират нищо и ме взеха да ги заведа с тяхната лодка до там (направиха няколко тегела тралейки по дъното с малко утежнена котва но не я намериха и като се връщахме да ме оставят пред нас ги СПРЯХА ПОЛИЦАЙТЕ ОТ СТЕНАТА СЪС СИНЯТА ЛОДКА И ИМ НАПИСАХА ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ ЧЕ СА С ЛОДКАТА НА ИАРА ВЪВ ВОДОДАЙНАТА ЗОНА
АКО НЕ БЯХ НА ЛОДКАТА И МИ БЯХА КАЗАЛИ НЯМАШЕ ДА ГО ПОВЯРВАМ
Това е ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ОБСТАНОВКА В Бг. Вадете си сами изводи ЗАЩО ПОНЯКОГА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ОРГАНИТЕ И ......ПП.Преди време бракониерите са подпалили къщата на Боби а на нейговия колега са му избили зъбите с метална тръба пред тях (СЪС СИГУРНОСТ СА УЯЗВИМИ НО ТОВА СА РИСКОВЕТЕ НА ПРОФЕСИЯТА която поне за мене е НИСКО ПЛАТЕНА И НЕБЛАГОДАРНА ) Може би това е причината повечето служители на ИАРА да не залавят извършителите на място а да им прибират САМО инвентара.Качвам зве снимки от вчера в галерията (ако иска някой да ги метне в темата)

toyo1 написа:Колеги два дена обикалях (специално за мрежи )с една 10м. яхта ----да видя реакцията на ИАРА---която не закъсня..........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- новобранец
Даа ,а пък точно полицаите от стената са редовни в пускането на мрежи във вододайната зона и за това здраво треперят като мине тролеща лодка нататък, пък недай си боже ИАРА.toyo1 написа:СПРЯХА ПОЛИЦАЙТЕ ОТ СТЕНАТА СЪС СИНЯТА ЛОДКА И ИМ НАПИСАХА ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ ЧЕ СА С ЛОДКАТА НА ИАРА ВЪВ ВОДОДАЙНАТА ЗОНА![]()
![]()
АКО НЕ БЯХ НА ЛОДКАТА И МИ БЯХА КАЗАЛИ НЯМАШЕ ДА ГО ПОВЯРВАМ
Това е ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ОБСТАНОВКА В Бг