Помощ при избора на въдица

Модератор: sapuna

Аватар
b0k0
новобранец
новобранец

Помощ при избора на въдица

Мнение от b0k0 »

Здравейте, напоследък се запалих по речния риболов.. конкретно на плувка / кефал, скубар и мренки/. Та питането ми е към болонезе ли да се насоча или? Моля да дадете съвет като за начало конкретно каква въдица и макара да си взема до към 150лв. комплекта / мисля като за начало е добре/ мерси
www.kUkUrUkU.eU - сайт за детски клипчета
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помощ при избора на въдица

Мнение от f1team »

за макара ще ти препоръчам Mitchell Xe gold http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=525 , но за боло нека да кажат колегите. Това което аз използвам - нещо средно между болонеза и телемач (официално се води пъстървова въдица), вече не се предлага. Иначе бих ти го препоръчал, защото е идеален комплект с горепосочената макара.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
mr_miti
фен клуб-скобар

Мнение от mr_miti »

като за този бюджет може да се насочиш към бюджетните болота на колмик до около 100лв (примерно Космо), а за макара около 50-60лв: Тика - спин фокус, Шекспир - мач 1, Абу Гарсия - кардинал и т.н.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Колега, като ти гледам мненията и опита, най добре иди в "Кауфланд" в момента има промоция на риболовни такъми, купи си нещо от там.Пръчка около 14лв. макара около17лв. влакно 500м. 0.25-6лв. 0.12-0.18мм. 2.99лв за 100м.Богат избор на промоция от ОРОЗОВ.иди - виш и прецени!
Аватар
b0k0
новобранец
новобранец

Мнение от b0k0 »

kodek написа:Колега, като ти гледам мненията и опита, най добре иди в "Кауфланд" в момента има промоция на риболовни такъми, купи си нещо от там.Пръчка около 14лв. макара около17лв. влакно 500м. 0.25-6лв. 0.12-0.18мм. 2.99лв за 100м.Богат избор на промоция от ОРОЗОВ.иди - виш и прецени!
А аз като те гледам.. да не казвам къде да идеш, че няма да ти хареса.. Като не искаш да помогнеш - не пречи :ANAL: Това, че не пиша мнения във форума не значи, че не съм запален и нямам желание да се науча.. ГРАЖДАНИНО..
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

какво лошо има в това , че колегата ти предлага по евтин вариант.за тези риби който си изброил и 30 лв. са много.ученето не става със скъпо оборудване.запази си парите за други мъжки удоволствия и карай по евтино.ще го разбереш но по нататък.
успех.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

eliboi написа:какво лошо има в това , че колегата ти предлага по евтин вариант.за тези риби който си изброил и 30 лв. са много.ученето не става със скъпо оборудване.запази си парите за други мъжки удоволствия и карай по евтино.ще го разбереш но по нататък.
успех.
а кои риби заслужават такъм за 150 лв според теб?

Не разбирам защо държите сметка на човека. Може и след тия 150 лв. да му остават пари за мъжки удоволствия ;)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

просто изразявам мое мнение.ако иска да го има в предвид ако иска не.на никой не се натрапвам.
успех.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Виж някои от предложенията на GLOBE - NEW HUNTER,MERAL,GALAXI - нискобюджетни решения,но пък доказали се като много добро съотношение цена-качество.5-метрово боло е много добър вариант.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако все още те интересуват съветите от форума,имай пред вид предложенията на колегите mr_miti за макара и за пръчка на tsvetkoff-ще си в рамките на определения от теб бюджет и същевременно ще изпиташ някакво удоволствие от това,че риболова ти няма да е хамалогия...
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Здрасти, колега. Ето ти един перфектен комплект от който ще останеш безкрайно доволен и ще ти служи дълго време без ядове. От този сайт и доставката ти ще е безплатна- поръчвай смело и няма да сгрешиш с тия двете:
болонезка
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ynmic-Bolo
Макара
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima
от макарата размер 2000 ще ти пасне идеално.
ПП. Не мога да разбера когато човека иска да даде някой лев и да си купи нещо стойностно, защо почвате да му правите вие сметка на парите -той глава няма ли си на раменете. Човека си е определил бюджета и за тези пари иска нещо качествено, просто му предложете и толкова.
Успех в избора братле.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
b0k0
новобранец
новобранец

Мнение от b0k0 »

Днес на прибиране минах през един магазин и ми предложиха това..
въдица - ТУК
макара - ТУК

казаха, че било много добро за този бюджет /не че се ловя на такива търговски трикове ама да питам/
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

охооо ти си от Бургас :) и на мен са ми ги предлагали. Доколкото си спомням пръчката не беше лоша, но макарата не ми хареса. Преди имаше и макари Окума там. Ако изкаш се поразрови из форума да видиш какво пише за тях. От прочетеното тук съм останал с впечатление че са читави за парите си.
Аватар
b0k0
новобранец
новобранец

Мнение от b0k0 »

Не не съм от Бургас.. отворили са магазин и в София :) /казаха, че от София много изявили такова желание/
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

сега се сетих че преди 1-2 седмици четох тук, във форума, че някой видял как заливат водачите на нови пръчки с моментно лепило, щото не били направени както трябва. Не знам дали е вярно, но ще си позволя да ти дам един съвет за "Щука"-та. В никакъв случай не вярвай на дебелака с огромния ланец. Готов е да ти наговори всякакви глипости за да си пробута стоката!!! (както много други продавачи в Бс)
Ако не знаеш какво точно търсиш, или ако не разбираш много, ходи в този магазин само с хора които знаят кое какво е или чети колкото се може повече тук, за да не те излъжат!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”