Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Около Перник,ама без платените!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Около Перник,ама без платените!
Айде ако някой има информация за водоемите в по-голяма влизост до Перник,да даде някаква информация.Имам впредвирд тези около Калкас,Рударци,Мърчаево,Шамака,Мещица,Расник... Има и едно гйолче в Село Люлин.. Казана му викат,дето се плаща символична такса от 3 лв на човек,но за там мисля че е още рано,защото се лови шаран и каракуда.. Ще бъда благодарен за всякаква информация за споменатите водоеми.. а може и за още някой,ако сам изпуснал 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Около Перник,ама без платените!
Мърчаево уклей с подхранка. Рударци неще
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
как ще щте.виж че всяка вечер има мрежиЕмил Димитров написа:Мърчаево уклей с подхранка. Рударци неще
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

-
- научил се да хвърля
А на тоя Шамака,дето е между Перник и Дивотино при рудниците,някой да е ходил тая година ? Знам че преди имаше доста уклей там... каракуда и кленчета също...
-
- научил се да хвърля
На "Тръбярника" над калкас миналата година се обаждаха добри каракуди и по някой костур също на утайника от време на време се хващаше шаран но инфо от тази година нямам
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На Бушляка яко уклей със захранка ама много ситен , пак благодарение на усиленото мрежарене .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
А там какви са условията ? Платено, с билет ?
-
- научил се да хвърля
А на Райловското някой да е ходил ?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
cArl0sm0Ya написа:А там какви са условията ? ...
Свободен риболов , с билет .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- кирил великий
- разбира нещата
Вчера и днес - (9 и 10 юни 2012) бях за по два часа на езерцето в Мърчаево до последната спирка на автобус 59. С цел да си изпробвам една нова макара и един телескоп. Какво видях? Първо, езерцето е източено на две трети от обема. Там има багери, фургон с работници и подвижна тоалетна. Намират се до бетонната основа на неопостроения ресторант още от социализма. Чистят ли водоема от общината, или пък ще го взима някой частник - неизвестно?! Никой нищо не ми рече - в събота хванах две костурчета и четиринадесет слънчеви риби, някои от най-едрите на една педя от брега, докато си оправях влакното, че макарата го глътна около оста. В неделя пет грамадни слънчеви риби и два чудни уклея - уклеите на два метра дълбочина на голям торен червей. Двайсет сантиметра по-нагоре грозда от бели червейчета уклеят не го пипаше, но слънчаците лапаха на него. Водата мръсна като боза и с водорасли отгоре, които се лепеха завлакното ми и то засядаше на първия малък водач. Много ме напече жегата и ме чакаха за обяд в Рударци и двата дена и си тръгвах бързо. Кълвеше обаче яко, аз по-голямата част от тези два пъти по два часа ги прекарах във вадене на куката от стомасите на слънчаците, оправяне на влакното (почистване от водорасли) и презареждане на торния и белите червейчета.
-
- научил се да хвърля
Колеги перничани, интересува ме някой има ли инфо за езерото в Рударци, дали все още съществува и дали има някакъв риболов? Че нямам време да се обърна, ама тия дни го дават хубаво времето и мисля да мръдна някъде наблизко за 3-4 часа да топна плувката 

- кирил великий
- разбира нещата
Пълно със слънчева риба е езерото в Рударци, половината от площта му е вече с папур. От една седмица пътят за автомобили е затворен още от шосето, защото се извършват строителни работи във възстановени имоти. Освен досадният слънчак можете да ловите малки бабушки - шест за цял ден е успех. Има много езерни раци. Мисля, загуба на време е.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Лобош на понтоните врие от костру и йедър уклей

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- научил се да хвърля
Абе знам аз, че ида ли там празен нема да съм
Ама за 2-3 часа не ми се бият 40 км 

-
- новобранец
Здравейте, колеги. Искам да попитам дали дава на стената костур още, защото на понтоните май ще хванем, ама повече костурче ми се лови. Ако имате други предложения за риболов из пернишко, споделяйте моля