Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Част Две: Разбиването!
Част Две: Разбиването!
Горях от желание за реванш с ония каракуди от гьолчето, та чак сън не ме хващаше.
Наско бързо ми влезе в положението, набързо се организирахме и газ натам.
От бързане се изтипосахме в тъмни зори:

И скоро първата риба позираше за фотосесия:

Успокоени, че рибите са тук можехме да се отпуснем и да се насладим на величествения изгрев:

Слънцето оцвети в кървавочервено редките облаци и разчупи сиво синия небесен свод, дарявайки го с безумно красивата комбинация от оранжево и синьо, с пръски сиво.
Една комбинация на която би завидял всеки дизайнер и би побързал да я направи водеща в новата си модна линия от абитуриенски облекла.
Така се захласнахме по красотата над нас, че забравихме да ловим:

Скоро обаче се освестихме и се сетихме защо сме там.
Каракудите явно също бяха в настроение:

И пак:

И пак:

Наско също не оставаше назад в каракудената фиеста:

Денят напредваше, слънцето се издигаше нагоре, колегите по брега ставаха все повече, а ние продължавахме да ловин:

Рибата се бе строила пред нас като за парад и начесто нейни представители излизаха с плясъци и пръски от водата за да се настанят в живарника ни.
Получаваше се уникален риболов. Малкото захранка, която хвърлих сутринта бе събрала всички риби пред нас и колегите наоколо беха принудени да се надяват на отделни заблудени риби и да наблюдават каракуденото шоу, което сътворявахме. Добре се представяше само колегата до нас.
По едно време мярнах позната жълта шапка. Познах двама от колегите, които при предното ни идване разбиха каракудите и ни дадоха от своята успешна стръв. Сега и те стояха и скучаеха.
Веднага притичах до тях и ги поканих до нас. Извадихме фидерите и се сместихме четиримата един до друг. Рибите обаче явно найстина искаха да ни да дадат реванш за предния път и кълваха основно на нас двамата с Наско.
Живарника постепенно се пълнеше:

все повече и повече.
Появилият се традиционен силен вятър обаче не даваше никакъв реванш. Духаше с надути бузи право насреща ни, опитвайки се да прати плувките ни зад гърба ни, в тревата. Малко по малко брега почна да се опразва. Много хора не издържаха на некълвежа и вятъра. Аз бях принуден да премина от триграмова плувка на десетграмов слайдер за да мога да замятам. Кълванетата, както и предния път бяха супер плахи и мигновенни и с тежката плувка много от тях оставаха нереализирани. Но и нови риби се преместиха в живарника.
Температурите паднаха с поне десет градуса и вече зъзнех в леките си дрехи. Наложи се да навлека гумираното яке, което поне спираше буйните пориви. Скоро и Наско ме последва. Така екипирани продължихме да ловим. Колегите до нас се предадоха и събраха и след малко мислене и ние решихме, че няма нужда да мръзнем повече и да събираме. Бяхме се наловили предоволно и емоциите ни бяха предостатъчно. Освен това колегите встрани бяха видели слагането на ваглера и бяха наслагали подобни плувки и тежките им линии доста често пресичаха нашите отстрани в опит да достигнат петното с концентрираната риба. Риболова бе прекрасен и не ми се искаше да си развалям настроението с караници. тъй че решихме да им освободим място и събрахме.
Малко снимки с рибите:

Вдигането на живарника се оказа доста трудно, вътре се баха насъбрали 50-60 караконжула, а някой от тях беха с добри размери. На око определих рибата на около 30 кила, ма може и повече да е била. То рибарското око лесно се лъже
Естествено веднага след фотосесията бе време за пускане на рибите.
Първата партида:

И втората:

Няма нужда да казвам, предполагам, че тези и следващите снимки едва не докараха няколко инфаркта по брега на водоема, даже един човек се затича с кепа към нас, но аз стоях на брега докато и последната риба не се съвзе и отплува, тъй че мераците му останаха напразни.
И за финал малко снимки на риби, на които им бе даден шанс да създадат потомство:

Наско бързо ми влезе в положението, набързо се организирахме и газ натам.
От бързане се изтипосахме в тъмни зори:

И скоро първата риба позираше за фотосесия:

Успокоени, че рибите са тук можехме да се отпуснем и да се насладим на величествения изгрев:

Слънцето оцвети в кървавочервено редките облаци и разчупи сиво синия небесен свод, дарявайки го с безумно красивата комбинация от оранжево и синьо, с пръски сиво.
Една комбинация на която би завидял всеки дизайнер и би побързал да я направи водеща в новата си модна линия от абитуриенски облекла.
Така се захласнахме по красотата над нас, че забравихме да ловим:

Скоро обаче се освестихме и се сетихме защо сме там.
Каракудите явно също бяха в настроение:

И пак:

И пак:

Наско също не оставаше назад в каракудената фиеста:

Денят напредваше, слънцето се издигаше нагоре, колегите по брега ставаха все повече, а ние продължавахме да ловин:

Рибата се бе строила пред нас като за парад и начесто нейни представители излизаха с плясъци и пръски от водата за да се настанят в живарника ни.
Получаваше се уникален риболов. Малкото захранка, която хвърлих сутринта бе събрала всички риби пред нас и колегите наоколо беха принудени да се надяват на отделни заблудени риби и да наблюдават каракуденото шоу, което сътворявахме. Добре се представяше само колегата до нас.
По едно време мярнах позната жълта шапка. Познах двама от колегите, които при предното ни идване разбиха каракудите и ни дадоха от своята успешна стръв. Сега и те стояха и скучаеха.
Веднага притичах до тях и ги поканих до нас. Извадихме фидерите и се сместихме четиримата един до друг. Рибите обаче явно найстина искаха да ни да дадат реванш за предния път и кълваха основно на нас двамата с Наско.
Живарника постепенно се пълнеше:

все повече и повече.
Появилият се традиционен силен вятър обаче не даваше никакъв реванш. Духаше с надути бузи право насреща ни, опитвайки се да прати плувките ни зад гърба ни, в тревата. Малко по малко брега почна да се опразва. Много хора не издържаха на некълвежа и вятъра. Аз бях принуден да премина от триграмова плувка на десетграмов слайдер за да мога да замятам. Кълванетата, както и предния път бяха супер плахи и мигновенни и с тежката плувка много от тях оставаха нереализирани. Но и нови риби се преместиха в живарника.
Температурите паднаха с поне десет градуса и вече зъзнех в леките си дрехи. Наложи се да навлека гумираното яке, което поне спираше буйните пориви. Скоро и Наско ме последва. Така екипирани продължихме да ловим. Колегите до нас се предадоха и събраха и след малко мислене и ние решихме, че няма нужда да мръзнем повече и да събираме. Бяхме се наловили предоволно и емоциите ни бяха предостатъчно. Освен това колегите встрани бяха видели слагането на ваглера и бяха наслагали подобни плувки и тежките им линии доста често пресичаха нашите отстрани в опит да достигнат петното с концентрираната риба. Риболова бе прекрасен и не ми се искаше да си развалям настроението с караници. тъй че решихме да им освободим място и събрахме.
Малко снимки с рибите:

Вдигането на живарника се оказа доста трудно, вътре се баха насъбрали 50-60 караконжула, а някой от тях беха с добри размери. На око определих рибата на около 30 кила, ма може и повече да е била. То рибарското око лесно се лъже

Естествено веднага след фотосесията бе време за пускане на рибите.
Първата партида:

И втората:

Няма нужда да казвам, предполагам, че тези и следващите снимки едва не докараха няколко инфаркта по брега на водоема, даже един човек се затича с кепа към нас, но аз стоях на брега докато и последната риба не се съвзе и отплува, тъй че мераците му останаха напразни.
И за финал малко снимки на риби, на които им бе даден шанс да създадат потомство:

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: Част Две: Разбиването!
суууупер
Евала,страшен риболов!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Какво да каже човек при такъв пост и толкова риба ... по-добре да замълча и да се изкефя дистанционно на този риболов, който се е получил ... 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Пусто сърце юнашко не трае !Кърцата написа:Горях от желание за реванш с ония каракуди от гьолчето, та чак сън не ме хваща............

Кърца,стига с това пускане на уловената риба-ще разболееш хорицата покрай теб,ей !!!Кърцата написа:.....Няма нужда да казвам.............. едва не докараха няколко инфаркта по брега на водоема......

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Ама колям кеф беше
как се дърпаха пусти каракуди, като че ли не знаят, че с Кърцата сме им дали карт-бланш до забраната за 95% релийз, хайверче да хвърлят. После сваляме процента до нормата
Всъщност тук си заделих две гърбушки по половин кг. да ги пръжна, но като се разплякаха в мивката ми дожаля, гледам надули коремите и хайде обратно в кофата и в една махленска рекичка по която виждам чат-пат дечица с въдички. Дано сред толкова релийзнати риби случим на една златна, че имам 2-3 големи желания 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Големи сте Кърца и компания евала
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
-
- разбира нещата
Благодаря,че сподели с нас този невероятен риболов!
Поздрави!
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- ribarq
- сериозен играч
Голямото Разбиване ..... т'ва се казва начесване на краста

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А тази краста няма начесване, я нека автора да каже дали не го сърби ощеribarq написа:Голямото Разбиване ..... т'ва се казва начесване на краста![]()
![]()

Да попиташ е моментен срам,
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Кърцони, мноооо стръв си хванал!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Отговаря си от всички страни на заглавието
. Много такива излети да имате през годината, а и репортажи. Който не ходи или не лови, поне да гледа и да се учи
. Искам да попитам само: Дигата до стената на какво ниво е спрямо водата (ако това е водоема, за който си мисля) и имаше ли лодки? Ако сте обърнали внимание, че като гледам живарника, може и да не ви е останало време да погледнете
. Браво и за репортажите и за улова момчета. Все така да ви е през годината, че и по-добре 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
A къде ги ловите,утре съм свободен кажи ако искаш да ходиме с моита кола,за разбиване 3,ще си взема малко обещавам 

Риболовци.
-
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля