На морето си е по-добре!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

На морето си е по-добре!

Мнение от batmilen »

Да отпуската мина по гори и чукари...по реки и гьолове...ама на морето си е по-добре...ХОУМ СУИТ ХОУМ...

Прърво преди 2 седмици за последно в събота ходих на кея Славянка...там на най-простите китайски воблерчета...друснах 2 прилични сулки...в неделята бяхме отново с Киро там...ама не даде нищо...Само Бръснаря на дъно взе 2 едри риби...

Изображение

В понеделника ей ме в Копривщица... и първата ми работа бе да "преслушам" местната река Тополница с пръчка в ръка и "Ружно паче №3" на края...А ТЯ Ряката както казват малкотърновци...една педя дълбока....и освен един " подрасващ парашутист" други рибари нямаше...

Изображение

малкия буше хванал 2-3 мренки и една пастървичка...

Изображение

а пред мене имаше ето такива дребошлъци... не поголеми от 2 см.

накрая на града намерих удобно място за мятане...

Изображение

Изображение

като се поогледах по реката плаваха само презервативи и доматени люспи...тия Копривщенци да изхвърлят фекалните си води в реката...не ги е срам...да осерат така природата...отвратих се от тоя риболов...а и заваля дъжд и неможах да отида на язовир Душанци...пътя бил доста кален и коварен..

Съжалявам , че не се обадих на колегата от Карлово...поне да друснехме по некоя люта ракия в кръчмата...

В петъка бяхме цялата фамилия в Рибарица...и още следобяда се настанихме на един искуствен рибарник...срущу 3 лева на рибар...мяткаш за канален СОМ,щука,пастърва,шаран...и дребни "пападайки" и "плъскачи" местни риби от река Бели Вит...ама май си беха най-обикновенни бельовици и малки мренки....ама местните така им викаха...

Изображение

замятках ПАТЕТО и имах веднага един удар...на речно кефалче...

Изображение

заваля дъжд и набързо напуснахме културния гьол...

на другия ден рано рано пак бях там...колегите рибари моряха местните таранки в гьола...

взех слатка царевица..месих тесто с подправки...един колега от Враца любезно ми даде от неговите "Аромати" шоколад, ванилия и ягода...а аз го черпех с моите пурички...

да ама удар нямаше...после тия аромати отидоха по предназначение...да ароматизирам тютюна си ...суровината за пуричките... :lol:

Изображение

мяткахме като улави до към къстния следобет...нищо...тук таме колегите взимаха по някое дребно шаранче...което после се заплащаше солено на чорбаджийте на гьола-рибарник.

Изображение

дремахме прозаично докато благоверната съпрега не предложи да отидем да си наловим пастърва...на края на селото...12 километра в посока Троян...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

хванахме си всеки по 2 риби,платихме лев отгоре за риболова...а цената на пъстървата бе колкото в "Пикадилито" в Бургас

изчистихме си я рибата под вещото ръководство на местен рибар

Изображение

после я приведохме във вид удобен за консумация с многооо бира..

Изображение

Следващите дни пак се върнах на оня културен гьол...и пак хванах 1 кефалче,което както и първото не ми го таксуваха...и ми пуснаха бонус...

пак ходих по реката...и лових по кило и кусур дребни пападайки и плъскачи...ама бяха толкова дребни, че освен котката на хазяйката и сина и Калоянчо...никой не се поблазни да похапне от тях...

Изображение

Върнахме се в четвъртък...в петък,събота и неделя...едни каръшки риболови имаше в Несебър и Поморие...

Докато Фиксера и Локала деряха рибата в Созопол...

с Киро в Поморие се чудехме дали да не ходим да палим свещи в манастира...

Днес рано сутринта пообиколих ловните полета в Порта...хората си ловиха морски котки,граца и попчета в изобилие...ха дано на 6 даде някоя риба, че наистина ще ходя да паля свещ...срещу тая прокоба...
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Бравус... красива природа и готини пъстърви :)
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

А "Добре дошъл"! Морето пълно с риба ти на платени гьолчета и балъкрибарници ще къцаш :roll: А дръж сега зарганите, платерините и циганетата!
Който може хваща!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Е тъй е...човек веднъж се лъже...ама като гледам тука как са се развихрили срастите за тези ВЪЛШЕБНИ ЧЕПАРЕТА и тям подобни...Дели ме намери по GSMа чак в Копривщица...да ми каже за тая чудесия... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тука си излиза дребна рибка граца...та ще видя какво ще сторя на праздника в сряда... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

007 в Бургас!

Мнение от durumov »

batmilen написа:Е тъй е...човек веднъж се лъже.......На морето си е по-добре!......:
тъъй...тъй....!!! кръвта вода не става :wink:

В неделя - 10ти ... ши имаш проверка "по орешарски" от мен :lol: :lol: :lol: ще направим кординацията към четвъртък- вечер!...батка :wink: бях на 50км. южно ... и ще "изследвам" още 100 км. по-южно .... дай нишан къде ще ловиш.... нагоре се качиха много делфини афали и разказаха играта на пасажите.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: На морето си е по-добре!

Мнение от ivan_yo »

batmilen написа:
Съжалявам , че не се обадих на колегата от Карлово...поне да друснехме по некоя люта ракия в кръчмата....
Пък той колегата, нека си чака :wink: ТИ, пък изтърва да се насладиш на домашна ,,КАРЛОВСКА АНАСОНЛИЙКА" Ееей как можа бе човече :!: :roll:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Още веднаж ти се извинявам Иване...бях само 4 дни в Копривщица, а като заваля и застудя....хич не ми се седеше ... ако е рекъл Господ пак ще се срешнем... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”